Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΟΡΙΣΤΙΚΟ- Χωρίζουν οι δρόμοι Γκυρίνη- Ναλμπάντη. τι θα γίνει;


-Δεν συμπεριλαμβάνεται στη νέα διοίκηση Γκυρίνη και ...


Όσο πλησιάζουν οι μέρες που ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας θα ανακοινώσει το νέο διοικητικό σχήμα τόσο φουντώνουν τα σενάρια και η ονοματολογία. Εγώ με βάση τις ως τώρα ενδείξεις και με την εμπειρία που έχω αποκομίσει όλα..... αυτά τα χρόνια θα προχωρήσω στην εξής εκτίμηση.


Ο Π. Γκυρίνης στις εκλογές του 2019 θα είναι ξανά παρών. Θα είναι επικεφαλής της νυν δημοτικής παράταξης που θα λειτουργήσει ως βάση συγκρότησης μιας ακόμα μεγαλύτερης, μιας πιο διευρυμένης παράταξης εμπλουτισμένη με νέους και νέες αλλά και έμπειρους αυτοδιοικητικούς που έχουν δώσει δείγματα γραφής για την εργατικότητά τους και την εντιμότητά τους.
Στη βάση λοιπόν αυτή και λαμβάνοντας υπόψη του τις φιλοδοξίες ενός εκάστου αλλά και την απόδοση ενός εκάστου ο Π. Γκυρίνης φέρεται να έχει αποφασίσει να προχωρήσει στηριζόμενος σε έναν πυρήνα στελεχών δημοτικών συμβούλων που μοιράζονται μαζί του κοινές ανησυχίες αφενός και πιστεύουν στις προγραμματικές εξαγγελίες του 2014 αφετέρου. Ως εκ τούτου στον σχεδιασμό αυτό νομοτελειακά δεν "χωράει" ο νυν αντιδήμαρχος Κ. Ναλμπάντης που κατά τα φαινόμενα και τις εκτιμήσεις που βασίζονται στην πιο πάνω ανάλυση θα τεθεί εκτός διοικητικού σχήματος στις αρχές Μαρτίου εκτός κι αν μεσολαβήσει κάτι ιδιαίτερα ...θεαματικό. Θεωρώ πολύ πιθανόν να έχει καταλήξει στην ίδια άποψη και ο ίδιος ο Ναλμπάντης, ότι δηλαδή είναι εκτός σχεδίων και πλάνων του Γκυρίνη οπότε λογικό είναι να ψάχνει ευκαιρία ή το σωστό τάιμιγκ να αποχωρήσει. Δε γνωρίζω και ούτε είμαι σε θέση να πω αν θα αποχωρήσει και από την δημοτική ομάδα αλλά όταν κάποιος θέλει να οικοδομήσει μια αυτόνομη πορεία είναι προφανές ότι φεύγει από μόνος του και δεν θα περιμένει να τον ...διώξουν.

Θέλω να πω δηλαδή ότι ο Γκυρίνης σεβόμενος την φιλοδοξία του αντιδημάρχου του που έχει επιλέξει να πραγματώσει την φιλοδοξία του να γίνει δήμαρχος είναι προφανές ότι δεν θα του προτείνει καν να είναι στη νέα διοίκηση. Θα ήταν άνευ πολιτικής ουσίας μια τέτοια κίνηση. Εικάζω ότι ούτε και σε συμβούλους που θεωρούνται πολιτικοί φίλοι του απερχόμενου αντιδημάρχου θα γίνει αντίστοιχη πρόταση διότι θα ήταν ανόητο να φύγει ο Κ. Ναλμπάντης για το δικό του ταξίδι και οι πολιτικοί φίλοι να παραμείνουν στην παράταξη Γκυρίνη για να φύγουν τον τελευταίο μήνα των εκλογών.
Εκτός κι αν μπορεί να δηλώνουν πολιτικοί φίλοι του απερχόμενου αντιδημάρχου αλλά στην τελική να μην τον ακολουθήσουν. Λίγο δύσκολο αλλά όλα στην πολιτική γίνονται. Ποιος δε θυμάται όταν έφυγε η Ντόρα από τη ΝΔ και έφτιαξε το δικό της κόμμα. Ο Κυριάκος τότε δεν την ακολούθησε, κάθισε στη ΝΔ και στήριξε Σαμαρά ως το τέλος. 

Συνεπώς.
το επόμενο διάστημα θα έχουμε μια κινητικότητα που θα κυριαρχήσει στην τοπική δημοσιότητα αλλά όπως έχω γράψει πάρα πολλές φορές "το θαύμα διαρκεί τρεις μέρες και το μεγάλο τέσσερις".

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο Ναλμπάντης τρέχει να προλάβει την εκπαραθύρωση. Λογικό. Λογικό;;;

Ανώνυμος είπε...

Λαμβάνοντας υπόψιν μου την βεβαιότητα του ρεπορτάζ σας κύριε Μόχλα θα τολμήσω να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις.
Αρχικά να πω ότι εγώ ψήφισα όπως και η οικογένειά μου την συγκεκριμένη παράταξη. Δεν επέλεξα τον κύριο Ναλμπάντη για δημοτικό σύμβουλο διότι είχα την άποψη ότι έπρεπε να επιλεγούν νέοι και άφθαρτοι και αυτό έκανα.
Ο κύριος Ναλμπάντης αγαπητέ μου κύριε Μόχλα θέλει να γίνει δήμαρχος λέτε. Το έχω ακούσει και εγώ όντως. Θέλει να γίνει δήμαρχος διότι έχει άλλο όραμα για την πόλη και τον δήμο μας ή γιατί θέλει να τον γράψει η ιστορία ως δήμαρχο όπως τον πεθερό του Γιάννη Δημούλη που αγαπώ και εκτιμώ.
Εάν θέλει και διαθέτει όραμα διαφορετικό του δημάρχου κυρίου Γκυρίνη θα πρέπει να το απέκτησε τώρα τελευταία γιατί πριν από δυο χρόνια μαζί ήτανε και ένα κοινό όραμα έλεγαν ότι είχαν και νίκησαν στις εκλογές. Δεν μπορεί να κάνει πράξη το όραμα ο κύριος Ναλμπάντης; Τον εμποδίζει κανείς; Δυο χρόνια που είναι αντιδήμαρχος και αναπληρωτής του δημάρχου εξ όσων γνωρίζω γιατί δεν άνοιξε το στοματάκι του να πει κάτι δημόσια; Γιατί να τον πιστέψω ότι έχει καλές προθέσεις και ότι δεν πάει για την καρέκλα;
Δεν συμφωνείτε κύριε Μόχλα;

Ανώνυμος είπε...

Όχι άλλο σωσιμο. Αν είχε όραμα είχε δυο χρόνια καιρό. Τώρα πάει, το έχασε το τρένο ο Κωστής

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι αντικειμενικές οι σκέψεις σου. Είναι ολοφάνερο για όποιον ασχολείται έστω και λίγο με τα τοπικά δρώμενα, ότι οι θέσεις σου είναι ΜΟΝΟ υπέρ τις Διοίκησης για τους δικού σου λόγους. Επίσης φανερό είναι ότι βρίσκεις κάθε φορά λόγους να υποβαθμίζεις την προσφορά κάποιων συμβούλων και ειδικά τον Ναλμπάντη και τον Κιτούδη το Μόσχο. Αντιθέτως τάσσεστε υπέρ του Ισαάκ Χαλκίδη που από τους πρώτους μήνες τις Διοίκησης Γκυρίνη παραιτήθηκε από την θέση του Αντιδημάρχου και μάλιστα σε δημόσια δήλωση του είχε αποκαλέσει τον Δήμαρχο ως ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑ. Και τώρα αυτός ο κύριος προαλείφετε για Διοικητική θέση. Αυτά κύριε δεν είναι σοβαρά πράγματα. Και να σας δώσω ένα παράδειγμα τις αστάθειας τις παρούσας Διοίκησης. Γνωρίζω πολύ καλά το θέμα τις έκδοσης τις εφημερίδας που επρόκειτο να εκδοθεί, που ψηφίστηκε από την επιχείρηση και δεν ήρθε ποτέ για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί? Έχετε κάποια απάντηση για αυτό? Περιττό να σας τονίσω ότι είμαι ΥΠΕΡ τις έκδοσης τις εφημερίδος. Αυτό και άλλα πολλά είναι τα θέματα που προβληματίζουν τους πολίτες για την παρούσα Διοίκηση.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει Χάρη δεν μας είπες κάτι καινούργιο το ξέραμε ο αντιδήμαρχος θα φύγει γιατί θέλει να γίνει αρχηγός βαρέθηκε συνεχεια να ειναι το νουμερο δυο και τρια.
Εγώ θέλω να δω γιατι θα εμφανιστει τώρα με παράπονα και κάνει κριτική και όλα τα χρόνια που ήταν αντιδήμαρχος και αναπληρωτής παρακαλώ του δήμαρχου δεν είπε τίποτα. Τώρα θα μιλήσει γιατι θέλει να φυγει με τους φίλους του;
Το ξέρει όμως οτι οι διασπαστές δεν έχουν καλή τύχη και η ιστορία αυτά τα θυμάται.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω παρακολουθήσει το σύνολο σχεδόν των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, και διαπίστωσα ότι ο Ναλμπάντης στήριζε με πάθος όλες τις αποφάσεις και τις θέσεις του Δημάρχου. Αντιθέτως είναι γνωστό πως ο Δήμαρχος και ειδικά κάποιοι από τους συνεργάτες του Δημάρχου υπέσκαπταν δολίως τις όποιες πρωτοβουλίες του Αντιδημάρχου. Ας μην ξεχνάμε πως ο Ναλμπάντης ήτανε από τους ποιο ένθερμους υποστηρικτές του Γκυρίνη για την υποψηφιότητα του , όπως και ο Νίκος Αλεξόπουλος. Και για τους δύο αυτούς Δημοτικούς συμβούλους πιστεύω πως ο Δήμαρχος είχε ανάρμοστη συμπεριφορά. Και αυτά καταγράφονται.

Ανώνυμος είπε...

Και τωρα έχεις δίκιο και μπράβο σου που γράφεις πράγματα που οι άλλοι δεν γράφουν. Ο αντιδήμαρχος θέλει να γίνει δήμαρχος και θα ανακαλύψει προβλήματα στην διοίκηση που συμμετείχε. Γνωστό το παραμύθι αλλά το ξέρουμε και δεν πιάνει. Δυο και χρόνια στην θεσούλα του τσέπωνε τα ευρά ήταν καλά και δεν μιλούσεε αλλά όλο επαίνους και ζήτω ήταν για τον δήμαρχο και τωρα θα γίνει η αλλαγή. Να φύγει στο καλό και οι Τρικαλινοί που τον υποστηρίζουν και να πάνε στο καλό. το μοναστήρι να ειναι καλά και κανένας δν χάνεται. άντε γεια και τα σκυλιά δεμένα. και για τον Αλεξάπουλο που λει ο ανώνυμος πιο πανω έφυγε και κανενας δεν κατάλαβε ντιπ τιποτα λένε στο χωριο μου

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΣΧΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ
ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΦΟΡΟΦΙΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Αν γινει εγω θα γινω Μητροπολιτης δωρεαν ωρκομοσια....

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβω, αν είναι αλήθεια όσα ο πιο πάνω φίλος λέει, έχει γίνει παραμάγαζο του Ναλμπάντη μέσα στην διοίκηση, που θέλει να φάει τον Γκυρίνη; Τελικά μόνο για την καρέκλα νοιάζονται κι όχι για τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.