Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

VIDEO- Εμμέσως πλην σαφώς ο Αντωνίου υπέρ της πρότασης Μαυρίδου για κλείσιμο των Γυμνασίων - Συνεπής στην πολιτική που ψήφισε ο βουλευτής

Χρ. Αντωνίου
βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Εμμέσως πλην σαφώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Χρήστος Αντωνίου που παραβρέθηκε στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας διαφοροποιήθηκε από την τοπική οργάνωση του κόμματος που ζητάει να μην κλείσει κανένα γυμνάσιο (Τρίκαλα, Πλατύ και Κορυφή) και είπε ότι συναντήθηκε με την διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Μαυρίδου και στη βάση των στοιχείων που είναι αληθινά και όχι «πέτσινα» πρέπει να γίνει η συζήτηση ώστε να αντικρουστούν τα επιχειρήματα τόσο αυτά που εμπίπτουν στον εκπαιδευτικό τομέα όσο και στον οικονομικό. 
Αφού, όπως είπε ο βουλευτής, πρέπει να πείσουμε την ....
διευθύντρια, και κατά συνέπεια το Υπουργείο εικάζω, ότι μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν και τα τρία γυμνάσια με 100 περίπου μαθητές μίνιμουμ και χωρίς επιβάρυνση οικονομική στο δημόσιο ταμείο.

Συνεπώς, ο βουλευτής προσεγγίζοντας το θέμα με τεχνοκρατική αντίληψη και στη βάση των πολιτικών δεσμεύσεων που ανέλαβε ψηφίζοντας μνημόνιο κατ΄αρχήν και στη συνέχεια μια σειρά από νόμους που περικόπτουν μισθούς, συντάξεις κλπ δεν μπορεί να σηκώσει την σημαία της «επανάστασης» σε ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα. Δε μπορεί δηλαδή να εκτεθεί για το αν θα κλείσουν δυο γυμνάσια για να λειτουργήσει ένα μεγάλο και αξιοπρεπές σχολείο όταν με την ψήφο του έδειξε εμπράκτως τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση.
Βέβαια, στο μόνο που συμφώνησε με την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι πρέπει να γίνει ανακατανομή του μαθητικού δυναμικού και έριξε το μπαλάκι αυτής της δύσκολης αν όχι αδύνατης δουλειάς στον δήμο. Αν δε γίνει ανακατανομή τότε προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο ίδιος θα συνταχθεί με την πρόταση Μαυρίδου. 
Δεν είναι λογικό;


Δείτε το βίντεο από το Alexandriamou gr
πηγή φωτογραφίας alexandriamou.gr