Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Στο γυμνάσιο Κορυφής οι μαθητές Παλιοχωρίου και Λιανοβερίου από Σεπτέμβριο- Απόφαση δημ. Επιτροπής Παιδείας

Ν. Σαρακατσιάνος
αντιδήμαρχος Παιδείας
Κατά πλειοψηφία αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του δήμου Αλεξάνδρειας να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο Κορυφής τα παιδιά που κατάγονται από το Λιανοβέρι και το Παλιοχώρι που ως σήμερα φοιτούν στο γυμνάσιο Πλατέος. Επίσης, αποφάσισε ομόφωνα να ακυρωθεί το ΦΕΚ του 2011 με το οποίο καταργείται το γυμνάσιο Πλατέος ώστε να δοθεί ένα τέλος στην ιδιότυπη ομηρεία του.

Η γνωμοδότηση της δημοτικής επιτροπής παιδείας του δήμου Αλεξάνδρειας ήταν προαπαιτούμενο από την διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Αναστασίας Μαυρίδου η οποία μάλιστα έθεσε ασφυκτικό χρονικό περιθώριο να έχει την σχετική απόφαση ως αύριο!!! Η απόφαση τελικά ελήφθη άρον άρον και....
μένει να δούμε αν και με ποιον τρόπο θα αξιολογηθεί και θα αξιοποιηθεί από την διευθύντρια και τους ανωτέρους της.
Επί της συνεδρίασης να πούμε ότι έγινε παρουσία πολλών γονέων μαθητών του Γυμνασίου Πλατέος που αντέδρασαν στην απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής θεωρώντας ότι είναι μονομερής και εις βάρος της προοπτικής του σχολείου του χωριού τους υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να γίνει ευρύτερη ανακατανομή και όχι αυτή να περιοριστεί μόνο στο δικό τους γυμνάσιο. Η άποψή τους έχει  βάση διότι σύμφωνα με τους αριθμούς σε τρία χρόνια από τώρα το γυμνάσιο Πλατέος θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με το μαθητικό δυναμικό αφού υπολογίζεται ότι θα φοιτούν σ΄ αυτό μόλις 75 μαθητές!
Η δημοτική επιτροπή παιδείας να σημειωθεί ότι συγκλήθηκε εκτάκτως από τον πρόεδρό της Νίκο Σαρακατσιάνο, αντιδήμαρχο αρμόδιο για τον τομέα αυτόν. Ο αντιδήμαρχος μετείχε σε σύσκεψη την Παρασκευή παρουσία του δημάρχου Π. Γκυρίνη και των τριων διευθυντών των αντίστοιχων γυμνασίων Κορυφής, Πλατέος και Τρικάλων όπου αποφασίστηκε ομόφωνα να παραμείνουν τα γυμνάσια Κορυφής και Τρικάλων ως έχουν και να αποχωρήσουν από το Πλατύ τα χωριά Λιανοβέρι και Παλιοχώρι. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πλέον τα γυμνάσια θα έχουν την ερχόμενη σχολική χρονιά το εξής δυναμικό: Κορυφή 99 μαθητές, Τρίκαλα 106 μαθητές και Πλατύ 129 μαθητές.

Στην πρόταση του προέδρου της επιτροπής διαφώνησε η εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Αν. Μουσκεφτάρα. Διαφώνησε εξ αιτίας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε χαρακτηρίζοντας την απαίτηση της Μαυρίδου να έχει ως αύριο την απόφαση ως «εκβιαστική» αφού με τον τρόπο αυτό δε δίνει κανένα περιθώριο και δυνατότητα στους εμπλεκόμενους (γονείς, μαθητές, καθηγητές, δήμος) να διαβουλευτούν μαζί της από κοινού ώστε να καταλήξουν σε μια πρόσφορη και μακράς πνοής λύση που δεν θα χρειαστεί αναθεώρηση σε μια τριετία δεδομένης της κατάστασης που θα επικρατήσει στο γυμνάσιο Πλατέος με την τραγική μείωση του μαθητικού δυναμικού. Η Μουσκεφτάρα υποστήριξε ότι η απόφαση έπρεπε να ληφθεί από όλους και με άνεση χρόνου και αν ήταν τελικά να «μετακομίσουν» οι μαθητές του Παλιοχωρίου και του Λιανοβερίου στην Κορυφή η ΕΛΜΕ Ημαθίας δεν θα είχε κανένα πρόβλημα.

Συμπερασματικά, η απόφαση είναι δεδομένη και υποστηρίζεται από τους διευθυντές των σχολείων και την δημοτική επιτροπή παιδείας. Μένει να δούμε πως θα λειτουργήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: