Σάββατο 21 Μαΐου 2016

TΩΡΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Να ανοίξουν δημόσιοι χώροι, πλημμύρισε το 722ΤΜΧ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Αντιφασιστική- Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας καταγγέλλει την ανυπαρξία του οργανωμένου κράτους και του δήμου από την δομή φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην 722ΤΜΧ.

Οι πρόσφυγες, ενήλικες και .....
παιδιά, είναι εδώ και ώρες μέσα στο νερό της βροχής που συνεχίζει να πέφτει με αμείωτη ένταση. Πάρα πολλές σκηνές έχουν πλημμυρίσει και έχουν καταστεί αβίωτες. Μικρά παιδιά και μεγάλοι είναι μουσκεμένοι ως το μεδούλι και το αποτέλεσμα θα είναι τις επόμενες μέρες να εμφανίσουν ασθένειες.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ να συγκληθεί το Συντονιστικό Όργανο του δήμου Αλεξάνδρειας για τους πρόσφυγες για να αποφασίσει το άνοιγμα δημόσιων χώρων ώστε να βρουν καταφύγιο οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους.
Καταγγέλουμε το κράτος και το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που εδώ και δυο μήνες δεν προχώρησε στα απαραίτητα έργα στράγγισης του 722ΤΜΧ με αποτέλεσμα να είναι η τρίτη φορά που πλημμυρίζει ο χώρος.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως και να ανοίξουν δημόσιοι χώροι για τους ανθρώπους που είναι εκεί. Επίσης οι δημόσιες δαπάνες που θα γίνουν να καλυφθούν απο τις ΜΚΟ που λαμβάνουν ένα σκασμό λεφτά απο χορηγίες κρατικές και μή. Να πληρώσουν τις δαπάνες αυτά τα ανθρωποειδή μορφώματα που σε βάρος των ανθρώπων αυτών οικονομάν εκατομμύρια ευρώπουλα. Να δείξουν ότι είναι και λίγο αλληλέγγυοι οι καρχαρίες της μπάζας των ευρώπουλων.
Οχι μόνο στα λόγια ότι βοηθάνε . Και στην πράξη να το κάνουν. Ας χάσουν ας πούμε και καμιά 500 χιλιάδες ευρώ για τους πραγματικά δύστυχους αυτούς ανθρώπους (που στην πλάτη τους, οικονομάνε). Τόσα οικονομάνε. Και πλέον ξέρουν και οι πέτρες ότι οικονομάνε. Αλλιώς τον πούλο διότι κουράσατε σιχαμένες ΜΚΟ που στην πλάτη του απλού πολίτη ξέρετε να πατάτε μόνο λεχρίτες.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που συμβαίνει με τους πρόσφυγες είναι ντροπή!! Ο Δήμος δεν είναι μόνο για τις παρελάσεις και τις γουρουνοχαρές, έχει και άλλες υποχρεώσεις. Ο πολιτισμός και η ανθρωπιά σε τέτοιες περιπτώσεις φαίνονται. Είναι παλιανθρωπιά να βλέπεις ανθρώπους και μωρά να βρίσκονται μέσα στα νερά και στις λάσπες και εμείς να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, και να το παίζουμε όπως ο Πόντιος Πιλάτος. Ντροπή σας κύριοι που θέλετε να λέγεστε και τοπικοί άρχοντες τρομάρα σας.