Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Παρέμβαση Φ. Καραβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ισοπεδώνει την μεσαία τάξη

του Φώτη Καραβασίλη*
Θεώρησα ότι πρέπει να βγάλω από μέσα μου αυτά που σκέφτομαι και να τα μοιραστώ με τους συμπολίτες μου, όσους με διαβάσουν. Έψαξα ένα τίτλο γι’ αυτή τη δήλωση – επιστολή μου που να αρμόζει ακριβώς στην περίοδο του Μαΐου 2016 που διανύουμε και που τα οικονομικά μέτρα που ψηφίζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι τα πιο σκληρά μέτρα της 6ετίας 2010-2016.

Και βρήκα ως τίτλο αυτόν που.....
πιστεύω ότι θα εκφράσει αρκετούς συμπολίτες μου.

ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ - ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.

Γράφω λίγες σκέψεις για να δώσω την εξήγησή μου για τον τίτλο που έβαλα και λέω ότι αν ήξεραν οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας – δανειστές και κυρίως αν ήξεραν οι Αμερικανοί, που κατά τη γνώμη μου είναι αυτοί που έχουν πάντα το γενικό "κουμάντο", ότι με την "πρώτη φορά αριστερά" θα περνούσαν τόσο εύκολα, τέτοια και τόσο σκληρά μέτρα, χωρίς καν να ενοχλείται όποιος πίνει καφέ στην πλατεία Συντάγματος, θα είχαν στρώσει κόκκινο χαλί για να υποδεχθούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα από το 2011 ακόμα, δηλαδή πριν 5 χρόνια.

Οι "ταχυδακτυλουργοί"  "αριστεροί  με περούκες" – όπως πάμε όλες τις λέξεις μάλλον  πρέπει να τις βάζουμε σε εισαγωγικά -, που το 62% του ΟΧΙ το μετέτρεψαν σε ΝΑΙ, που το ΟΧΙ σε όλα των προηγούμενων χρόνων ως αντιπολίτευση το μετέτρεψαν ως Κυβέρνηση προχθές στη Βουλή στο ΝΑΙ σε όλα, για το οποίο κατηγορούσαν βαριά και λοιδορούσαν - και απομόνωναν - κάθε άνθρωπο που τολμούσε τα προηγούμενα χρόνια να είναι αντίθετος με τις απόψεις τους και με την ψευδεπίγραφη τους ταυτότητα – «αντιμνημονιακός», που την Ελπίδα την έκαναν λεπίδα και απελπισία, που κάθε μέρα που περνάει λιγοστεύουν την Δημοκρατία χτυπώντας κάθε θεσμό προκειμένου να είναι γαντζωμένοι στις θέσεις τους, αυτοί που δυστυχώς πήραν μόνο τα ‘κακά’ των άλλων που Κυβερνούσαν μέχρι να αναλάβουν οι ίδιοι την εξουσία και τίποτα απολύτως απ’ τα "καλά", βάζουν ταφόπλακα στην μεσαία τάξη, καταργώντας την οριστικά και δημιουργούν εσκεμμένα, εν γνώσει τους και με δόλιο τρόπο, το επιστημονικό προλεταριάτο.

Με την ψήφιση του Ασφαλιστικού Νόμου -λαιμητόμου- και του νέου «αριστερού» φορολογικού, -καλά για το πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων δεν μιλάω…-, που ξεθεμελιώνει τα εργασιακά δικαιώματα, που διαλύει το Κράτος πρόνοιας, που χτυπάει «κατακούτελα» τους μικρούς και μεσαίους,  η πρώτη φορά αριστερά ‘τελειώνει’ οριστικά με την μεσαία τάξη στη χώρα μας, ‘σβήνει’ δηλαδή όλους αυτούς που όλα τα χρόνια θεωρούνταν η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και της οικονομίας – και πράγματι έτσι ήταν -. 

-«Πάνε περίπατο» οι  επαγγελματίες,  πάνε οι αυτοαπασχολούμενοι, πάνε οι μαγαζάτορες, πάνε οι μικροί και μεσαίοι αγρότες.
Και μαζί μ’ αυτούς "να σου" και το επιστημονικό προλεταριάτο. Δηλαδή τι;
Στις στρατιές των ανέργων έρχονται να προστεθούν τώρα οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι μηχανικοί. Αυτοί που χρόνια τώρα θεωρούνταν ως οι προκλητικοί φοροφυγάδες – υπήρχαν  πράγματι αρκετοί τέτοιοι –. Και αντί όλοι αυτοί να φορολογηθούν επιτέλους δίκαια, φτωχοποιούνται ή καλύτερα στην πράξη καταργούνται.
Όμως να το θυμηθείτε. Αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι θα είναι η κρίσιμη μάζα, όπως λέει και η μαρξιστική θεωρία, που θα ανατρέψει την Κυβέρνηση, όταν και όποτε στηθούν κάλπες (για μένα πολύ σύντομα).

Και για όλα αυτά οι Κυβερνώντες τι λένε;
Πρώτον, ότι παίρνουν μέτρα υπέρ των αδύναμων κατηγοριών πολιτών, ότι χτυπούν τους μεγάλους – (άραγε πόσοι είναι οι μεγάλοι σήμερα;)- ότι οι ανασφάλιστοι θα έχουν πρόσβαση στα Νοσοκομεία.  Ναι, αλλά όταν διοικείς και κάνεις κοινωνική πολιτική δεν σημαίνει ότι απλά κοιτάς να ενισχύσεις τις αδύναμες κατηγορίες των πολιτών. Σίγουρα θα το κάνεις αυτό. Όμως, τον αδύναμο πολίτη δεν μπορείς να τον αφήνεις εκεί, λέγοντας απλά ότι τον βοηθάς, αλλά πρέπει να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για να βελτιωθεί το βιοτικό του επίπεδο και να γίνει δυνατός, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να φροντίζεις να μη δημιουργούνται νέοι αδύναμοι πολίτες. Σήμερα απλά δημιουργούνται καινούργιες κατηγορίες αδυνάμων και φτωχών πολιτών.

Και δεύτερον, το νέο επιχείρημα - ωραίο κόλπο - των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ είναι αυτό: Εντάξει τον Γενάρη του 2015, μας ψήφισες μία φορά. Όμως στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ήξερες Ελληνικέ λαέ ότι γίναμε μνημονιακοί και μας ψήφισες και πάλι για να εφαρμόσουμε το πετυχημένο μνημόνιό μας, το ΜΝΗMΟΝΙΟ PLUS. Άρα μισή ντροπή δική σου λαέ, μισή ντροπή δική μας. Όχι Αρχηγέ απαντάμε εμείς. Όλη η ντροπή είναι δική σου που ξεγέλασες και ξεγελάς όποιον βρεις μπροστά σου (Βλέπετε Ελληνικό λαό, εκπροσώπους Εργαζομένων, Αγροτών,  επαγγελματιών, Προεδρεία Δικηγόρων και άλλων φορέων..).

Κύριε Τσίπρα (το -(ρ)- στο επώνυμο μάλλον δεν μπήκε τυχαία), εσείς και οι «δικοί σας», με βάση την στρεβλή θεωρία σας, μας θεωρείτε όλους ίδιους και μας ισοπεδώνετε καθημερινά. Σας απαντάμε. Όχι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ναι είμαστε και θέλουμε όλοι να είμαστε ίσοι, αλλά ποτέ ίδιοι. Γιατί ίδιους βλέπουμε κάθε μέρα στη Βουλή όταν ανοίξουμε την τηλεόραση.. και βλέπουμε τα χαΐρια μας. (Λίγο αισθητική βρε παιδιά. Δεν παραιτείτε που δεν παραιτείτε κανείς, τουλάχιστον λίγο καλύτερα!!).

*δικηγόρος, στέλεχος ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Συμπαράταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: