Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Με 4 αθλητές στους SPECIAL OLYMPICS το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - ενημέρωση και φωτογραφίεςΜε τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε η αποστολή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου από τους αγώνες SPECIAL OLYMPICS που έγιναν στο Λουτράκι Κορινθίας από....
17 Απριλίου έως 22 Απριλίου.
Στην αποστολή συμμετείχαν 4 μαθητές/τριες: ο Καββαζίδης Ευστράτιος, ο Κούντζας  Διονύσης, η  Μπίτζιου Χριστίνα και   ο Μαραγκός Αντώνιος και  συνοδοί η γυμνάστρια  Μισυροπούλου Ειρήνη και ο Δντής του Σχολείου  Χαλαστάνης Θεόδωρος.

Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε αθλήματα στίβου , στα οποία ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο  φέρνοντας πολύ καλούς χρόνους , κερδίζοντας μετάλλια για αυτή τους την προσπάθεια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στους αγώνες συμμετείχαν 750-800 αθλητές/τριες από Δομές Ειδικής Αγωγής από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αξιοσημείωτο  είναι ότι στους αγώνες συμμετείχαν μόνον 3 Ειδικά Δημοτικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Αυτό από μόνο του δείχνει ότι οι μαθητές/τριες μας  είχαν να συναγωνιστούν πολύ μεγαλύτερους  σε ηλικία αθλητές/τριες.

Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά γιατί οι μαθητές/τριες ανταποκρίθηκαν με τον πλέον καλύτερο τρόπο στην κοινή διαβίωση, έξω από το γνωστό τους οικογενειακό πλαίσιο και ένιωσαν όμορφα λειτουργώντας αυτόνομα.
Η καθημερινή τους συμπεριφορά στη διαδικασία του ύπνου, του φαγητού, της προσωπικής υγιεινής  μας έκανε να περάσουμε όλες τις μέρες πολύ όμορφα, αλληλοεπιδρώντας  μαθητές/τριες ,συνοδοί   γνωρίζοντας  έτσι καλύτερα ο ένας τον άλλο.

Από καρδιάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε  τους μαθητές/τριες μας για την προσπάθειά τους και τη συμπεριφορά τους και για τις όμορφες εμπειρίες που αποκομίσαμε από αυτές τις ημέρες.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς τους  που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και τα άφησαν να νιώσουν και να ζήσουν αυτή την όμορφη εμπειρία.
Ένα ευχαριστώ στους συναδέλφους μας εκπ/κούς του Ειδικού Δημοτικού που έχουν κάνει σημαντική δουλειά πάνω στη συμπεριφορά, στις δεξιότητες και στην προσωπική υγιεινή των μαθητών/τριών.

Ευχαριστούμε επίσης τους συνταξιδιώτες και συγκατοίκους μας (μέναμε στον ίδιο χώρο ) αθλητές/τριες από το ΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας και τα Παιδιά της Άνοιξης  που από την πρώτη στιγμή  καλοδέχτηκαν τους/τις  μαθητές/τριες μας, είχαν την καλύτερη διάθεση, τους /τις φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο  έπαιξαν και γέλασαν  μαζί τους και τους/τις πρόσεχαν όλες τις ημέρες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους/στις συνοδούς τους που η εμπειρία τους ,η αγάπη τους , και η διάθεση προσφοράς μας βοήθησαν πάρα πολύ.
Φυσικά ευχαριστούμε το Δήμο Αλεξάνδρειας για την οικονομική στήριξη της αποστολής αλλά και για την τιμητική  υποδοχή που ετοίμασε στους/στις αθλητές/τριές μας. Παρ΄ότι πρόθεσή μας ήταν, μέσα από αυτή  την εκδήλωση και με την παρουσία μαθητών/τριών  άλλων σχολείων και γονέων, οι άμεσα εμπλεκόμενοι αθλητές/ τριες ,συνοδοί  να μεταφέρουν και να γνωστοποιήσουν τις εμπειρίες τους από τους αγώνες και τη διαβίωση τους  ώστε να γίνει φανερό με έναν πιο ουσιαστικό τρόπο, η μεγάλη προσπάθεια των αθλητών/τριων μας και να γίνει φωτεινό παράδειγμα σε μαθητές /τριες και σε γονείς ότι η πίστη, η θέληση, η επιμονή και η αγωνιστικότητα μπορούν να φέρουν πολύ θετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.
Όμως παρ’ όλα αυτά το γλυκό και τα γαρύφαλλα που μοιράστηκαν τα χάρηκαν πολύ οι μαθητές/τριες μας.
Φυσικά ευχαριστούμε τους διοργανωτές, SPECIAL OLYMPICS, που διοργάνωσαν τους αγώνες μετά από αρκετά χρόνια (το 2010 η τελευταία φορά) και  έτσι μας  έδωσαν την ευκαιρία για αυτή την όμορφη εμπειρία που έζησαν οι οι μαθητές/τριές μας, ανεξάρτητα που αρκετές φορές μας έκανε έντονη την παρουσία της η οικονομική κρίση (κυρίως στο φαγητό) αλλά και η έλλειψη γνώσης και άποψης σε σχέση με τη διαβίωση των Ατόμων με Αναπηρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: