Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Όλα στο φως, λέει η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας για τα 33 χιλιάρικα που έταζε και δεν έδινε ο Δημητριάδης

Θα λειτουργήσουμε με διαφάνεια και
όλα στο φως. Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι
Ένα μεγάλο αγκάθι έχει να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας και το οποίο αναδείχτηκε στην τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου αφού ο αρμόδιος της σχολικής επιτροπής της δευτεροβάθμιας διεύθυνσης Χρ. Παντόπουλος "κατέβασε" το θέμα προς συζήτηση και εγένετο ...χαμός.
Αναφέρομαι στα ανέξοδα (;) ταξίματα του Φ. Δημητριάδη εδώ και τρία χρόνια προς...
τους μαθητές των Λυκείων. Έταζε ο απερχόμενος χιλιάρικα από το δημοτικό ταμείο για να ενισχυθεί το μαθητικό ταμείο που υποστήριζε τις σχολικές εκδρομές. Οι διευθυντές των σχολείων έκαναν αποδεκτές αυτές τις πρακτικές αφού ουδείς αντέδρασε και ουδείς ζήτησε εγγράφως να κατατεθούν τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές στις οποίες προϊστανται. Συνεπώς, προέκυψε έναν ταμειακό έλλειμμα ύψους 33 χιλιάδων ευρώ που τώρα καλείται να πληρώσει το δημοτικό ταμείο.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα. Τα χρήματα αυτά είχαν εγγραφεί στους απολογισμούς των σχολικών επιτροπών από το 2011 ως το 2013 και ψηφίστηκαν κατά πως ο νόμος ορίζει. Το πρόβλημα άρχισε να ανακύπτει όταν ένας διευθυντής (Κουφόπουλος ονόματι) δήλωσε στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ότι δεν ψηφίζει τέτοιες δαπάνες και ότι θα καταγγείλει στην επίτροπο του ελεγκτικού το θέμα. Όπως και έκανε.
Επίσης, δυο δημότες του δήμου έχουν καταγγείλει στον συνήγορο του Πολίτη την όλη υπόθεση και όπως είναι φυσικό εκκρεμούν δυο έλεγχοι που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγηθούν και σε τι αποτελέσματα θα καταλήξουν.

Τασιόπουλος: Να τα πληρώσει ο Δημητριάδης

Στην συνεδρίαση της 22ας Αυγούστου όπου αναδείχτηκε το πρόβλημα η πρόταση της απερχόμενης αντιπολίτευσης όπως ειπώθηκε από τον Τ. Τασιόπουλο ήταν απλή και ξεκάθαρη:
Η σχολική επιτροπή ψήφισε τους απολογισμούς συμπεριλαμβάνοντας και τα συγκεκριμένα κονδύλια για τα οποία έγινε η καταγγελία Κουφόπουλου. Ο νόμος είναι σαφής και δίνει την δυνατότητα χωρίς καμιά νομική επίπτωση στους δημοτικούς συμβούλους να κάνουν αποδεκτούς τους απολογισμούς έστω κι αν γνωρίζουν ότι συμπεριλαμβάνονται έξοδα που κατά την άποψή τους είναι μη νόμιμα. Τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν μόνο παρατηρήσεις.
Παράλληλα ο κ. Τασιόπουλος υποστήριξε ότι από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκύπτει ότι εάν ο έλεγχος που γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις καταλήξει ότι υπάρχει πρόβλημα με τις συγκεκριμένες δαπάνες τότε καταλογίζονται σε εκείνον που τις προκάλεσε. Και συνέχισε ο κ. Τασιόπουλος λέγοντας ότι αν και εφόσον καταλογιστούν τότε θα πρέπει να πληρώσει το ποσό αυτό ο απερχόμενος δήμαρχος Φ. Δημητριάδης.

Η άποψη της νέας διοίκησης: Καμία συγκάλυψη, όλα στο φως

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε προκύπτει ότι η νέα διοίκηση είναι αποφασισμένη να κινηθεί σε έναν και μοναδικό άξονα που έχει διακηρύξει προεκλογικά και έχει επικροτηθεί από την λαϊκή ψήφο: Με διαφάνεια και χωρίς κανέναν συμβιβασμό ούτε τεχνικής φύσης ούτε πολιτικής συγκάλυψης.
Τουτέστιν, η νέα διοίκηση, όπως δήλωσε στα Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ στέλεχος της παράταξης, θα πράξει και θα κινηθεί κατά πως ορίζουν οι νόμοι, η διαφάνεια και πολιτική ηθική. 
"Δεν θα συγκαλύψουμε τίποτα. Δεν ήρθαμε εδώ για να συγκαλύψουμε ούτε για να καλύψουμε κανέναν. Θα κινηθούμε πάντα με γνώμονα την περιφρούρηση της νομιμότητας και του δημοτικού ταμείου. Αυτοί που υπόσχονταν να πληρώσουν. Δεν παραγνωρίζουμε ούτε υποτιμούμε και τις ευθύνες που έχουν και οι διευθυντές των σχολείων που για ανεξήγητο λόγο έγιναν υποχείρια και υπέλθαψαν αυτές τις τακτικές.
Εάν και εφόσον ανακύψουν και άλλα παρόμοια προβλήματα είμαστε αποφασισμένοι να ενημερώσουμε θεσμικά τα αρμόδια υπερκείμενα όργανα για να λάβουν γνώση και να αποδώσουν τα τω καίσαρος των καίσαρι. Εμείς όταν μιλούσαμε για διαφάνεια και ότι όλα θα έρθουν στο φως το εννοούσαμε", κατέληξε ο συνομιλητής μας και δε μένει παρά να περιμένουμε τις εξελίξεις...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΤΑ ...ΑΙΜΑΤΑ....