Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Τ. Τασιόπουλος: Να πληρώσει ο Δημητριάδης τα 33 χιλιάδες ευρώ

Αναστάσιος Τασιόπουλος Αλεξάνδρεια 27/8/2014
Δημοτικός Σύμβουλος

Δήλωση

Κατά τη συζήτηση του θέματος της χρηματοδότησης των εκπαιδευτικών εκδρομών των μαθητών της Γ Λυκείου στο δημοτικό συμβούλιο της 22/8/2014 υποστηρίχτηκαν δυο απόψεις.
  • Η πρώτη του προέδρου της...
    σχολικής επιτροπής κ. Χ. Παντόπουλου που υποστήριζε ότι :
«πρέπει να ανακληθεί η ψήφιση των απολογισμών, να θεωρηθεί έλλειμμα η χρηματοδότηση των εκδρομών και να αναγκαστούν οι Διευθυντές των Λυκείων (παλαιοί και νέοι) να πληρώσουν επειδή με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη διατέθηκαν τα χρήματα».
  • Η πρόταση αυτή πάσχει σε δυο σημεία.
  • Πρώτον: η ψήφιση των απολογισμών κατά τον νόμο είναι υποχρεωτική (δεσμία αρμοδιότητα)
  • Δεύτερον: Ψευδώς ανέφερε ο Πρόεδρος ότι η πρωτοβουλία και η ευθύνη ήταν των Διευθυντών καθώς τα χρήματα τα έταζε από μικροφώνου στους μαθητικούς χορούς ο Δήμαρχος και εκταμιεύονταν με εντολή του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής (δες και ανακοίνωση των Διευθυντών).
  • Η δεύτερη αναπτύχθηκε από την αντιπολίτευση (μειοψηφία Σπυρίδης- Τασιόπουλος) και υποστήριζε ότι:
  • «η ψήφιση των απολογισμών έπρεπε να γίνει (ως δεσμία αρμοδιότητα) καθώς στους αιρετούς που ψηφίζουν απολογισμούς δεν γίνεται καταλογισμός ( απόφαση 81/7.5.2008 ολομέλειας Ελεγκτικού Συνεδρίου) και αν προκύψει έλλειμμα ύστερα από την καταγγελία που έγινε, τα λεφτά (30.480,00 Euro) να τα πληρώσει ο Δήμαρχος κ. Δημητριάδης Φ.», ο οποίος έτσι ή αλλιώς ανέλαβε την υποχρέωση να πληρώσει τα 3000 euro του Λυκείου Πλατέος.
  • Από τα παραπάνω προκύπτει ξεκάθαρα για κάθε καλόπιστο πως μόνον κακόπιστα μπορεί να χρεωθεί οτιδήποτε στην αντιπολίτευση που υποστήριξε αυτή την πρόταση.
  • Προσωπικά δηλώνω ότι τέσσερα χρόνια σκληρής αλλά δίκαιης κριτικής αντιπολίτευσης, που με έναν –δυο άλλους συναδέλφους ασκήσαμε, σφραγίστηκαν με την αποκάλυψη ενός ακόμα παρατράγουδου το οποίο μαζί με τα σκάνδαλα της κακοδιαχείρισης συνετέλεσαν τα μέγιστα στην συντριβή της απερχόμενης διοίκησης.


Τάσος Τασιόπουλος

Υ.Γ. Στην δύσκολη προσπάθεια που ξεκινάει η νέα διοίκηση του δήμου δεν περισσεύει κανένας.
Το σύνολο του συνδυασμού, κυρίως όσοι δεν εκλέχτηκαν, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι απλοί πολίτες οφείλουμε να συστρατευτούμε.
Περισσεύουν μόνον ιδιοτελείς αργυρώνητοι που με εξαργυρωμένο φανατισμό υποστήριζαν την διαιώνιση της κακοδιαχείρισης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κ. ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΌΤΕΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΎΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ;