Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή Αλεξάνδρειας / Αναλαμβάνει από την 1η Σεπτεμβρίου

Δελτίο τύπου


Στην κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, την Κυριακή 24 Αυγούστου, η προβλεπόμενη από τον νόμο ορκωμοσία του Δημάρχου, των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Ο...
Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, πραγματοποίησε την τελετή της ορκωμοσίας, ευχόμενος στη νέα δημοτική αρχή «Να έχει τη βοήθεια του Θεού, ώστε το έργο της να είναι απόλυτα επιτυχημένο, πάντα προς όφελος του λαού».
Συνολικά 120 εκλεγμένοι σύμβουλοι, μαζί με τους επίσημους προσκεκλημένους, συγγενείς και φίλους των εκλεγμένων, αλλά και απλούς πολίτες δημιούργησαν το αδιαχώρητο στην αίθουσα.
Στην ορκωμοσία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του Νομού, κυρία Μπατσαρά Γεωργία και κύριοι Βεσυρόπουλος Απόστολος και Τσαβδαρίδης Λάζαρος, ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κος Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος, ο νέος Δήμαρχος Νάουσας κύριος Κουτσογιάννης Νικόλαος, εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και άλλων φορέων της πόλης.
Στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος Αλεξάνδρειας κύριος Παναγιώτης Γκυρίνης είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Σεβασμιότατε,
Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, Αγαπητοί συνάδελφοι, Φίλες και φίλοι του Δήμου Αλεξάνδρειας,
Με τα συναισθήματα ενός πολιτικού μπροστά στη μεγαλύτερή του υποχρέωση, τώρα, που αυτή η ώρα της ευθύνης και της συνέπειας έφτασε, θέλω απλά, ξεκάθαρα και ανθρώπινα, να πω, πως οι εκλογές του ΜΑΙΟΥ δεν ανέδειξαν το Δήμαρχο της πλειοψηφίας. Οι πολίτες έκριναν προγράμματα και πρόσωπα. Τώρα, περιμένουν από όλους μας να παραμερίσουμε ότι μας χωρίζει και να βρούμε εκείνα που μας ενώνουν στον αγώνα για ένα Δήμο ανθρώπινο, αναπτυξιακό , λειτουργικό , με δυναμική παρουσία στην περιοχή μας.
Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν υπάρχουν αντίπαλοι αλλά συναγωνιστές, στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.
Από του συναδέλφους της αντιπολίτευσης, από τον απλό δημότη και τη Δημότισσα, από τον τοπικό τύπο, ζητούμε τη συμβολή και τη συμμετοχή τους αλλά και τη σκληρή, τη δίκαιη και την εποικοδομητική κριτική τους.
Από τις εκλογές του Μαΐου μέχρι σήμερα έχουν περάσει τρεις μήνες. Αυτό το χρονικό διάστημα το αξιοποιήσαμε δημιουργικά και παραγωγικά προετοιμάζοντας, ιεραρχώντας και σχεδιάζοντας τα πρώτα μας βήματα. Γνωρίζουμε ότι στη νέα αυτή πορεία δεν θα είναι όλα στρωμένα με ροδοπέταλα. Θα υπάρξουν προβλήματα και δυσκολίες. Είμαστε όμως σίγουροι πως μέσα από το διάλογο , τη σύνθεση , τη συναίνεση , τη συνεργασία και τη συμμετοχή θα καταφέρουμε να τα αντιμετωπίσουμε .
Θέλω να διαβεβαιώσω όλους και όλες και ιδιαίτερα τις συμπολίτισσες και συμπολίτες των Τοπικών Διαμερισμάτων, ότι ο σχεδιασμός του έργου μας αντιμετωπίζει ενιαία χωρίς χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς την πόλη και τα χωριά μας. Η ισόρροπη ανάπτυξη είναι απαράβατος κανόνας, τόσο για τις οργανωτικές δομές όσο και για τα μικρά και τα μεγάλα έργα καθώς και τις κοινωνικές,πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες υποδομές.
Αγαπητοί προσκεκλημένοι Φίλες και φίλοι, η οικονομική κρίση είναι μια πραγματικότητα με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και στον κοινωνικό ιστό. Όμως,η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι από τη φύση και τον κοινωνικό της χαρακτήρα, υποχρεωμένη να λειτουργήσει ως προστατευτικό ανάχωμα για τους πολίτες απέναντι στην κρίση. Και για αυτό πρέπει να δώσουμε καθημερινά προς όλες τις κατευθύνσεις σοβαρές και δυναμικές μάχες.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας, ότι αναλαμβάνουμε τη Διοίκηση του Δήμου μας , σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον. Δεν πρόκειται όμως αυτό να αποτελέσει για μας άλλοθι και δικαιολογία για καμιά καθυστέρηση. Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας με προσήλωση στις αρχές μας και με συνέπεια στις πράξεις μας.
Δε ζητάμε πίστωση χρόνου και χάριτος. Υπάρχουν δημοτικά ζητήματα που απαιτούν λύσεις τώρα.
Σε αυτές τις λύσεις θα προχωρήσουμε άμεσα. Για τα μεγάλα θέματα με κοινωνικό διάλογο και δημόσια διαβούλευση θα προχωρήσουμε μπροστά και γρήγορα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το συμφέρον του τόπου και οι ανάγκες της κοινωνίας. Αυτά θα υπηρετήσουμε αταλάντευτα χωρίς συμβιβασμούς , χωρίς καθυστερήσεις.
Καλούμαστε σήμερα όλοι μας ,φίλες και φίλοι να αναπτύξουμε ουσιαστικά δίκτυα αλληλεγγύης, να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και είναι απαραίτητη η συστράτευση όλων πέρα και πάνω από κόμματα, παρατάξεις και προσωπικές στρατηγικές.
Αναλογιζόμενος τα λόγια του Καζαντζάκη στην Ασκητική που λέει: “Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή σου ασήμαντη ύπαρξη. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου” κι εγώ νιώθω έντονα αυτή τη μεγάλη προσωπική και συλλογική πρόκληση και αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ, στο αίσθημα ευθύνης κάθε πολίτη, κάθε τοπικής αρχής και κάθε συλλογικότητας στο Δήμο μας.
Ιδιαίτερα απευθύνομαι σε Εσάς Σεβασμιότατε, προσβλέπουμε σε μια άριστη συνεργασία με Εσάς προσωπικά, αλλά και με την τοπική εκκλησία, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής, τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, αλλά κυρίως τη βοήθεια προς τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Δήμαρχο Κ. Δημητριάδη και όλους ανεξαιρέτως τους απερχόμενους Τοπικούς και Δημοτικούς Σύμβουλους για την συμβολή τους στα δρώμενα του Δήμου. Προσωπικά θα είμαι ευτυχής αν στο τέλος της δύσκολης πενταετίας που εσείς μου εμπιστευθήκατε να μπορώ να σταθώ απέναντι σας και να σας πω:
Συνδημότισσες -συνδημότες: Έκανα για τον τόπο μας λιγότερο από όσα ήθελα, περισσότερα όμως από όσα μπορούσα”.
Ευχαριστώ, καλή δύναμη σε όλους”

Με τη σειρά του, ο απερχόμενος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κύριος Φώτιος Δημητριάδης εξέφρασε τις ευχές του για καλή θητεία στη νέα Διοίκηση και τους νεοορκισθέντες, όπως κι οι υπόλοιποι αρχηγοί της Αντιπολίτευσης, κύριοι Αλευράς Χρήστος και Σπυρίδης Γεώργιος.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρακτικού ορκωμοσίας και στη συνέχεια ο νέος Δήμαρχος δέχθηκε ευχές στη μικρή δεξίωση που ακολούθησε στο Γραφείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: