Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

"Ζωγραφίζει" ο Αποστόλης. Νέα παρέμβαση στον Καρασμάνη για το ροδάκινο / "Πατάτα" Σαμαρά με Αβραμόπουλο!!!

Μετά από την μεσολάβησή του για την έλευση της εικόνας της "Παναγίας της Αγιοταφίτισσας" στην Ημαθία ο Απόστολος Βεσυρόπουλος έκανε ακόμα μια σπουδαία παρέμβαση. Αυτή τη φορά έστειλε μια επιστολή στον υπουργό Γεωργίας Καρασμάνη και του λέει ότι η χώρα μας πρέπει να...
ετοιμάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει πιθανό εμπάργκο της Ρωσίας στα ελληνικά ροδάκινα. Μάλιστα προτείνει να δεσμευτούν κοινοτικοί πόροι για πιθανές αποζημιώσεις.

Τελικά ο Σαμαράς έκανε πολιτική πατάτα που πρότεινε τον Αβραμόπουλο για επίτροπο της χώρας μας στην ΕΕ. Τον Αποστόλη έπρεπε να προτείνει. Ο βουλευτής της ΝΔ στην Ημαθία παραδίνει μαθήματα υψηλής πολιτικής δεν παίζει.

Διαβάστε το δελτίο τύπου που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης της Ημαθίας. (Στα Χρονικά δεν στέλνει δελτία εδώ και έναν χρόνο περίπου γιατί του ασκούν κριτική. Ακολουθεί την ίδια τακτική με αυτή που ακολούθησε ο για δυο φεγγάρια υπουργός του ΓΑΠ Άγγελος Τόλκας)

Το δελτίο του βουλευτή είναι:


Σημαντική παρέμβαση του Βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου, μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο να υπάρξουν προβλήματα με τις εξαγωγές των ελληνικών φρούτων προς τη Ρωσία. Ο κ. Βεσυρόπουλος με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Καρασμάνη, ζητά να εκπονηθεί σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης μιας δυσμενούς εξέλιξης για τις εξαγωγές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων προς τη Ρωσία. Ο Βουλευτής Ημαθίας παραθέτει αναλυτικά στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι η Ρωσία αποτελεί μία από τις καλύτερες αγορές για τα ελληνικά φρούτα και ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να θέσει το θέμα ενδεχόμενων αποζημιώσεων, για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Βεσυρόπουλος προτείνει μάλιστα να δεσμευθούν πόροι από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, προκειμένου να διατεθούν για αποζημιώσεις στην περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα στις εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων προς τη Ρωσία. 

Σε δήλωση του, ο Βουλευτής Ημαθίας, επισημαίνει: «Δεν είναι στις προθέσεις μου να κινδυνολογήσω αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε έναν υπαρκτό κίνδυνο. Η Ελλάδα αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι έτοιμες να εκπονήσουν ένα σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων που προκαλεί η κρίση της Ουκρανίας και η οποία έχει αντανάκλαση στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία. 
Πάνω από το 50% των εξαγωγών μας σε ροδάκινα και νεκταρίνια γίνεται προς τη Ρωσία. Αν η Ρωσία προχωρήσει σε κυρώσεις, τότε είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να στηριχθούν οι παραγωγοί. 
Το ζήτημα αφορά την Ημαθία αλλά και περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας κατά βάση. Ζήτησα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να είμαστε έτοιμοι για όλα και κατέθεσα και συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί, άμεσα, ένα ενδεχόμενο πρόβλημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως τόνισα και στην επιστολή μου προς τον κ. Καρασμάνη, καλύτερα είναι να λειτουργούμε προληπτικά». 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Βεσυρόπουλου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει ως εξής: 

Κύριε Υπουργέ Η κρίση στην Ουκρανία έχει ως παράπλευρη απώλεια και συνέπεια, μία κρίση στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις της Ρωσίας με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ουδείς μπορεί να προβλέψει αν υπάρξει εκτόνωση ή κλιμάκωση. Είναι υπαρκτός όμως ο κίνδυνος να προκληθούν προβλήματα στις ελληνικές εξαγωγές και κυρίως στις εξαγωγές φρούτων, κάτι που θα επηρεάσει ιδιαίτερα τους παραγωγούς σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από το 50% των εξαγωγών μας σε ροδάκινα και νεκταρίνια απευθύνεται στη Ρωσική ΑΓΟΡΑ. 
Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Η χώρα μας θα πρέπει να έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών σε περίπτωση που δημιουργηθούν προβλήματα στις ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων προς τη Ρωσία. Είναι δεδομένο ότι μπορεί να υπάρξει Ελληνική πρωτοβουλία για να τεθεί το θέμα στο συμβούλιο υπουργών γεωργίας της Ε.Ε και να υπάρξει δέσμευση πόρων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, που θα διατεθούν για ενδεχόμενες αποζημιώσεις. Είμαι βέβαιος ότι έχετε πλήρη και απόλυτη γνώση όλων των δεδομένων. 
Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τις αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων όπως το ροδάκινο, τα νεκταρίνια κ.α. στην περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα στις εξαγωγές μας προς τη Ρωσία. 
Ευελπιστώ ότι θα κινηθείτε με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα και αναμένω ενημέρωση για τις ενέργειες σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: