Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Καταδότης της Χ.Α ο Ημαθιώτης Ηλ. Σταύρου "δίνει" Μιχαλολιάκο και στελέχη

Ο Ημαθιώτης νεοναζιστής συμμορίτης της Χρυσής Αυγής Ηλίας Σταύρου "δίνει" την οργάνωση και τους άλλους συμμορίτες εν ψυχρώ για να σώσει το τομάρι του όπως θα έκανε κάθε "συνεπής" φασίστας όταν βρεθεί στον ορατό κίνδυνο να κλειστεί στη φυλακή.
Ο "θεωρητικός" της οργάνωσης σε Ημαθιώτικο επίπεδο, ο εκλεκτός του "φύρερ" Μιχαλολιάκου που την επομένη των εκλογών του Ιουνίου έγινε μετακλητός υπάλληλος του κόμματος στη Βουλή μεταβλήθηκε σε καταδότη της οργάνωσης για να σώσει την...
προσωπική του πολιτική και επαγγελματική καριέρα.
Ο εν λόγω φασίστας συμμορίτης ήταν παρών στην επίθεση που έκαναν οι συμμορίτες στο καφενείο του Βραχνή στη Βέροια και είχε ηγετικό ρόλο.
Αυτός λοιπόν ο φασίστας, ο χρυσαυγίτης συμμορίτης δίνει στα ίσα τόσο τον Μιχαλολιάκο και τα άλλα ηγετικά στελέχη στους ανακριτές.

Δείτε το ρεπορτάζ της εφημερίδας των συντακτών:



Της Κατερίνας Κατή

Αποκαλυπτική κατάθεση πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Χρυσής Αυγής απογυμνώνει τελείως την υπερασπιστική γραμμή Μιχαλολιάκου, Παππά, αλλά και των υπόλοιπων κατηγορούμενων βουλευτών του κόμματος.

Ο μάρτυρας -του οποίου η ζωή, όπως είπε, απειλείται- προσήλθε αυτοβούλως στις ανακρίτριες της υπόθεσης και περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το εγκληματικό προφίλ του νεοναζιστικού μορφώματος.

Αναφέρθηκε στις βίαιες μεθόδους που μετέρχονταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής για να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους, στις επιθέσεις κατά μεταναστών που «αποτελούσαν ένα είδος παράσημου» και υποστήριξε κατηγορηματικά ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε πλήρη εποπτεία και γνώση της εγκληματικής δράσης των μελών του κόμματος.

«Υποκρίνονται όταν καταδικάζουν με δηλώσεις τους τη βία», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Οι φασιστικές αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής «σε κάθε επίπεδο, πολιτικό, κοινωνικό, παραμένουν αναλλοίωτες από την ημέρα της ιδρύσεως μέχρι σήμερα. Ενα κόμμα σαν τη Χ.Α. δεν αλλάζει ιδέες σαν τα πουκάμισα», επισήμανε ακόμα ο μάρτυρας, «αδειάζοντας» Μιχαλολιάκο και Παππά, που σήμερα λένε ότι αποτελούν «αντιλήψεις της νεότητάς τους». Προς επίρρωσιν των αποκαλύψεών του, ο μάρτυρας-φωτιά, καθώς γνώριζε τα πάντα από πρώτο χέρι, παρέδωσε και το κινητό του τηλέφωνο στις ανακρίτριες για άρση του απορρήτου και για να γίνει έλεγχος sms, κλήσεων, φωτογραφιών κ.λπ.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα της κατάθεσης του μάρτυρα που γνώριζε «από μέσα» λεπτομέρειες για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής.

- Ημουν μέλος από το 2005 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013. Μετείχα ως υποψήφιος στις εθνικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012. Η ιδεολογία του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός. Στη Χ.Α. μπήκα με πλήρη συνείδηση της ξεκάθαρα εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας της, της οποίας θερμός θιασώτης ήμουν και εγώ.

- Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για την επικράτηση των ιδεών και αρχών του εθνικοσοσιαλισμού και συνακόλουθα για τη δημιουργία ενός εθνικοσοσιαλιστικού κράτους με σημείο αναφοράς τη μεσοπολεμική Γερμανία. Τελικός σκοπός είναι η δημιουργία ενός μονοκομματικού καθεστώτος, στο οποίο κράτος και κόμμα θα ταυτίζονται και το πρώτο θα τελεί υπό τις εντολές του δεύτερου. Η επικράτηση του καθεστώτος αυτού θα γινόταν με την εξάπλωση και τη διάδοση των ιδεών του κόμματος στην κοινωνία και με την κατά το μέτρο του δυνατού διείσδυση σε κρατικούς θεσμούς, δηλαδή στην αστυνομία και τον στρατό.

• ΕΡ.: Ποιες ήταν οι μέθοδοι πραγματοποίησης αυτού του στόχου;

ΑΠ.: Εκτός από τις συνηθισμένες μεθόδους που χρησιμοποιούν όλα τα κόμματα, δηλαδή τη χρήση προπαγανδιστικού εντύπου και ηλεκτρονικού κομματικού υλικού, πολλές φορές η βία ήταν το μέσο για την πραγμάτωση των σκοπών. Για παράδειγμα από τη στιγμή που το κράτος, όπως θα επιθυμούσε η Χ.Α., δεν προέβαινε σε απέλαση των μεταναστών, κάθε μέσο που θα τους έκανε τη ζωή δύσκολη επιβαλλόταν για το καλό του έθνους.

[...] Δεν ήμουν ποτέ παρών σε ρητή εντολή για επίθεση, πλην όμως υπήρχε η γενικότερη άποψη ότι όταν εμείς επιτεθούμε σε αλλοδαπούς, όχι μόνο δεν θα υφιστάμεθα οποιαδήποτε συνέπεια, αλλά αντίθετα θα επιβραβευόμασταν. Εξάλλου οι επιθέσεις αυτές αποτελούσαν ένα είδος παρασήμου.

- Για να μετέχεις σε βίαιες ενέργειες πρέπει πρώτα να ενταχθείς σε έναν πυρήνα για να έχεις την κάλυψη των στελεχών Χ.Α. Η Ιεραρχία ήταν: το μέλος που υπάγεται στον πυρηνάρχη, ο πυρηνάρχης στον περιφερειάρχη, αυτός, αν είναι μέλος Πολιτικού Συμβουλίου, απευθείας στον αρχηγό, αν δεν είναι, σε κάποιο μέλος του Π.Σ. και εκείνος θα απευθυνόταν στον αρχηγό.

• ΕΡ.: Για τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου και στελεχών πως καταδικάζουν κάθε μορφή βίας, τι λέτε;

ΑΠ.: Θεωρώ αστείο ακόμα και να απαντήσω στην ερώτηση αυτή. Είναι εντελώς υποκριτικό.

- Υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό από κάθε δράση της Χ.Α. το οποίο φαίνεται ως αναμνηστική αποτύπωση μεταξύ συναγωνιστών, όπως μας παρουσιαζόταν, αλλά ουσιαστικά χρησίμευε ως μέσο φακελώματος και οιονεί εκβιασμού.

- Τα δόκιμα μέλη κατηχούνταν στην υπεροχή της λευκής φυλής έναντι των υπολοίπων, στο μίσος των Εβραίων και γενικότερα στην ανωτερότητα του ελληνικού έθνους και εν γένει στις αρχές, αξίες και αντιλήψεις του εθνικοσοσιαλισμού.

- Τόσο ο αγκυλωτός σταυρός όσο και ο χαιρετισμός με προτεταμένη τη δεξιά αποτελούν σύμφωνα με τη Χ.Α. πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι όλοι μέσα στη Χ.Α., γνωρίζουν πως χρησιμοποιούνται σε απευθείας σύνδεση με την εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία.

• ΕΡ.: Οι απόψεις αυτές ισχύουν μέχρι σήμερα ή, όπως λένε οι Μιχαλολιάκος και Παππάς, αποτελούν αντιλήψεις της νεότητάς τους;

ΑΠ: Ολες οι αντιλήψεις της Χ.Α. σε κάθε επίπεδο, πολιτικό κοινωνικό, παραμένουν αναλλοίωτες από την ημέρα της ιδρύσεως μέχρι σήμερα. Ενα κόμμα σαν τη Χ.Α. δεν αλλάζει ιδέες σαν τα πουκάμισα.

- Δεν συμμετείχα σε βίαιες ενέργειες. Ωστόσο δεν υπήρχε στο πρόσωπό μου εξαναγκασμός, γιατί ο ρόλος μου ήταν διαφορετικός. Ωστόσο γνώριζα πολύ καλά από άλλες περιπτώσεις το τι συνέπειες θα είχε για μένα τυχόν εκδήλωση παραμικρής υπόνοιας αποστασιοποιήσεως… Η συμμετοχή μου ήταν λανθασμένη αλλά συνειδητή.

- Ζήτησα εγγράφως τον Ιούνιο 2013 την απεμπλοκή μου από τον γενικό γραμματέα. Μου απάντησε με sms η Ουρανία Μιχαλολιάκου ότι ο γενικός γραμματέας δεν το επιθυμεί. Σας προσκομίζω το τηλέφωνό μου. Από εκείνη την ημέρα και έπειτα έγινα συστηματικά δέκτης κάθε είδους απειλών για τη ζωή μου και ενός αμείλικτου ψυχολογικού πολέμου.

- Εχει ήδη ξεκινήσει μια προσπάθεια αμφισβήτησης της ψυχικής μου υγείας προκειμένου να με αποδομήσουν ως προσωπικότητα. Ανάλογες τακτικές και μεθοδεύσεις, κοινωνικής εξόντωσης το λιγότερο, έχουν ακολουθήσει σε κάθε αποχώρηση μέλους, ακόμα και επιφανών στελεχών της Χ.Α., όπως των Περίανδρου, Κουσουμβρή, Μπίμπου, Ζαφειρόπουλου και άλλων λιγότερο επωνύμων.

• ΕΡ.: Γιατί παρακινηθήκατε να φύγετε; Συνετέλεσε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα;

ΑΠ.: Δεν μου έκανε εντύπωση η παραπάνω δολοφονία. Οταν διεπράχθη το έγκλημα ήδη βρισκόμουν σε μια κατάσταση απειλών για τη δική μου ζωή. Ως εκ τούτου είχα ήδη αποφασίσει την αποχώρησή μου αναζητώντας τον κατάλληλο τρόπο και χρόνο.

• ΕΡ.: Ποια είναι η έννοια του αρχηγού στη Χ.Α.;

ΑΠ.: Στη Χ.Α. η πίστη στον αρχηγό εκφεύγει του προσώπου του και ανάγεται σε ένα επίπεδο μεταφυσικής. Πρόκειται για τη λατρεία στον ίδιο τον θεσμό του αρχηγού, για την εκδήλωση της απόφασης ενός προσώπου να θέσει όλη του την ύπαρξη υπό τις εντολές του. Τόσο του ιδίου όσο και των προσώπων που αυτός καθορίζει.

• ΕΡ.: Ο αρχηγός έχει εποπτεία και γνώση των δράσεων των μελών;

ΑΠ.: Εχει πλήρη εποπτεία υπό την έννοια ότι οι άνθρωποι που έχουν την εξουσία να οργανώσουν το οτιδήποτε είναι άνθρωποι απολύτως πιστοί στον αρχηγό και δεν διανοούνται να κάνουν κάτι πέρα από τις εντολές του. Οχι λόγω φόβου για τυχόν συνέπειες αλλά λόγω της απόλυτης πίστης τους.

- Οι άνθρωποι στη Χ.Α. δεν ενδιαφέρονται για χρήματα και αξιώματα αλλά μόνο για την επικράτηση της ιδέας τους. Το κράτος ήταν για μας ο κομματικός μηχανισμός της Χ.Α. Από εκεί ακριβώς πηγάζει και η αντίληψη για αγώνα με σκοπό όχι μια κυβερνητική μεταβολή αλλά μια πολιτειακή μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: