Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Είναι ανεπαρκείς και οι τρεις / Διαγκωνισμός φιλοαγροτικής εμφάνισης / Με 5 χιλιάρικα κάνω κι εγώ ένα τηλεφώνημα οργής στον Έξαρχο

Παρατηρώ εδώ και μέρες έναν διαγκωνισμό μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και άλλων παραγόντων της Ημαθίας να εμφανιστούν  ως φιλοαγρότες και να κάνουν επίθεση στον Έξαρχο του ΕΛΓΑ για το γεγονός ότι δεν μερίμνησε ώστε να λειτουργήσει η αντιχαλαζική προστασία.
Κατ΄ αρχάς να πούμε ότι οι τύποι αυτοί που παριστάνουν την διοίκηση του ΕΛΓΑ είναι... ανεπαρκείς και θα πρέπει αφενός να παραιτηθούν ή να ξηλωθούν πάραυτα και αφετέρου να τους ζητηθεί να καλύψουν την ζημιά που έγινε από την τσέπη τους. Μόνο έτσι θα μάθουν και οι λοιποί με ποιον τρόπο πρέπει να συμπεριφέρονται.
Ωστόσο, πέρα από την προφανή ανεπάρκεια του Έξαρχου (υπεύθυνος τομέαρχης γεωργίας του ΠΑΣΟΚ ήταν επί Παπανδρέου) και της διοίκησης του ΕΛΓΑ διακρίνω μια προσπάθεια, ένα άγχος των Ημαθιωτών βουλευτών να κρυφτούν πίσω από αυτή και να απεκδυθούν τις δικές τους ευθύνες. Τόσο ο Τσαβδαρίδης και ο Βεσυρόπουλος όσο και η Μπατσαρά έδωσαν στην δημοσιότητα ανακοινώσεις και δηλώσεις με σκληρό περιεχόμενο και κατά του Έξαρχου για την απουσία αντιχαλαζικής ομπρέλας. Τόνιζαν στις ανακοινώσεις αυτές ότι οι ίδιοι είτε γραπτά είτε προφορικά είχαν τονίσει την έλλειψη προστασίας από το χαλάζι και είχαν ζητήσει να ενεργοποιηθεί η σύμβαση με την εταιρία που έχει τα αεροπλάνα.

Όλα καλά και "άγια". Να δεχτούμε ότι οι τρεις βουλευτές της ΝΔ στην Ημαθία έκαναν το γραφειοκρατικό καθήκον τους. Έστειλαν μήνυμα στον Έξαρχο και "καθάρισαν"; Μπορούν να ισχυριστούν ότι έκαναν το καθήκον τους; Εξαντλείται η παρουσία τους στα κοινά με μια επιστολή ή με ένα τηλεφώνημα; Πιστεύω ότι και ένας απλός αγρότης θα μπορούσε να κάνει το τηλεφώνημα στον ΕΛΓΑ και στον Έξαρχο. Όμως αυτός δεν θα εισέπραττε πέντε χιλιάρικα το μήνα από τη Βουλή. Οι τρεις βουλευτές βάζουν στο παντελόνι τους ένα τάληρο το μήνα ευρώ για να κάνουν την δουλειά τους αποτελεσματικά. 

Βέβαια, η δουλειά γίνεται και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Ψηφίζουν χωρίς την παραμικρή τσιμουδιά τα πάντα. Μνημόνια, νόμους, διατάξεις που ισοπεδώνουν εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικές καλύψεις, επαγγελματικά δικαιώματα, διαλύουν τις ζωές συμπολιτών, φτωχοποιούν έτι περαιτέρω το λαό, οδηγούν σε αυτοκτονίες τους συμπολίτες. Αυτή τη δουλειά την κάνουν με τον καλύτερο τρόπο.

Τι θα μπορούσαν να κάνουν οι τρεις Ημαθιώτες βουλευτές της ΝΔ; Θα μπορούσαν αντί να κόβουν βόλτες και να πίνουν καφέδες να πάνε με τους άλλους δεξιούς των αγροτικών νομών που είχαν αντίστοιχο πρόβλημα στο γραφείο του Έξαρχου και να τον πιάσουν από τον γιακά λέγοντάς του ότι πρέπει να κόψει τις αηδίες και να βρει λύση. Αν δεν μπορεί να βρει λύση τότε να πήγαιναν στον Τσαυτάρη και να απαιτούσαν να έβρισκε λύση αυτός.
Μ΄άλλα λόγια να αναδείκνυαν το πρόβλημα και όχι να καλύπτονταν πίσω από μια επιστολή ή από έναν τηλεφώνημα.

Τώρα, που η παραγωγή του ροδάκινου, ακτινίδιου και καπνού στην περιοχή της Μελίκης έχει υποστεί σοβαρή ζημιά παριστάνουν τους σωτήρες. Ίσως για να εμπεδώνουν οι ιθαγενείς ότι έχουν ρόλο οι βουλευτές μας στα κοινά. Θα μεσολαβήσουν ώστε να κλειστούν ραντεβού κλπ λειτουργώντας ως μεσιτικά γραφεία. 

Είναι φανερό ότι οι Τσαβδαρίδης, Βεσυρόπουλος και Μπατσαρά είναι ανεπαρκείς. Η "βαθμολογία" και η αξιολόγηση θα έρθει σύντομα από την κάλπη. Να είναι σίγουροι. Δεν σώζονται με την καλλιέργεια δημοσίων σχέσεων και την προβολή ανώδυνων δράσεων, τηλεγραφημάτων κλπ. Αν δεν δείξουν ότι είναι με το λαό και όχι με τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η κυβέρνησή τους τότε είναι καταδικασμένοι. Βέβαια, ως βουλευτές της ΝΔ είναι αδύνατον να είναι με το λαό, άρα είναι καταδικασμένοι στη λαϊκή οργή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: