Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Σκοταδιστές μεγαλοεργολαβιών / Η Ανεξ. Πρωτοβουλία για τη νέα δημοτική διοίκηση Νάουσας

Να τα μας, να τα μας! Ακόμα δεν πρόλαβε να αναλάβει η νέα δημοτική αρχή και ήδη ρίχτηκε, με επιστολή, η πρώτη τορπίλη: Να χτιστεί «Ναός του Οσίου Πατρός Ημών Θεοφάνους του εν Ναούση». Δηλαδή, καν ψωμί δεν είχαμε, τσούρα ως το γόνατο! 
Κλείνει νοσοκομείο και σχολεία- αυτή τη μεγαλοεργολαβία του ναού τους κοιτάζουν. Μάλιστα αποκαλούμαστε «υβριστές» όσοι, δηλαδή το σύνολο των παρεμβάσεων της κοινωνία μας τότε, αμέσως...
ανταπαντήσαμε στην πρόκληση και σταμάτησε το θέμα. Παραβλέποντας ότι ύβρις είναι η θεοκρατική αλαζονεία, η σπατάλη πόρων, η απαξίωση του να ειδωθεί η εξαθλίωση του λαού και ότι όλα πρέπει να δοθούν στην προσπάθεια στήριξης του, η υποκρισία και φαρισαϊσμός, ο αντιχριστιανισμός του να επιλέγεται ο βυζαντινός δεσποτισμός και όχι ο ανθρωπισμός του Ιησού.
     Να όμως που ξαναμπαίνει το θέμα! Από παρατρεχάμενους του δεσπότη, από εκείνους που κλειδαμπαρώσαν τα ξωκκλήσια, κάνοντάς τα ιδιωτικούς χώρους αναψυχής, αφήνοντας απ’έξω τους πολίτες, από εκείνους που ξέρουν ποια είναι η καινούρια δημοτική αρχή Νάουσας.
       Είχαμε προειδοποιήσει και για αυτό το θέμα. Δεν εισακουστήκαμε τότε με το σκεπτικό «Μην ανοίξουμε, προεκλογικά, ανύπαρκτο θέμα». Μακάρι ανύπαρκτο να παραμείνει! Αλλιώς θα πρέπει, και για αυτό, να παλέψουμε: για αύξηση και διεύρυνση των ελεύθερων χώρων και όχι εργολαβική τσιμεντοποίηση τους- Επιστροφή του Στρατοπέδου Νάουσας στους δημότες της. Ας ξυπνήσουν οι λαϊκές και αριστερές συνειδήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: