Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η δημοσκόπηση θέλει νέους και άφθαρτους δημάρχους ικανούς να δίνουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα

Γκυρίνης, Δημητρίαδης, Απατσίδης, Μπρουσκέλης
Η δημοσκόπηση είναι σαφής. Σε όλη τη χώρα η άποψη, η θέληση και θα δούμε αν μεταφραστεί σε απόφαση, των πολιτών είναι να ψηφίσουν για δημάρχους αυτούς που είναι γύρω στα 40 ηλικιακά, που είναι...
καταξιωμένοι επαγγελματικά και δεν είναι δεσμευμένοι από κομματικούς μηχανισμούς.

Τουτέστιν, οι δήμαρχοι που είτε ανήκουν σε κόμματα, είτε αποτελούν μέρος των κομματικών μηχανισμών ως στενοί συνεργάτες βουλευτών είναι έξω από τις επιλογές της πλειοψηφίας του λαού. Επίσης, ο κόσμος θέλει μια ριζική ανανέωση. Προτιμά κατά πως φαίνεται νέα πρόσωπα, άφθαρτα και που δεν έχουν ασκήσει εξουσία και συνεπώς δεν κουβαλούν αρνητικό πολιτικό φορτίο.
Θέλουν οι πολίτες τους δημάρχους να δίνουν πρακτικές λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα κι όχι να εξαγγέλλουν βαρύγδουπα προγράμματα που εν τέλει δεν πραγματοποιούνται ποτέ.
Θέλουν ακόμη ο δήμαρχός τους να μην έχει κομματικές δεσμεύσεις. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, το 67,4% υποστηρίζει ότι θα στηρίξει δημάρχους που δεν έχουν σχέση με κόμματα και πολιτική στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της Kapa Research που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας “Βήμα της Κυριακής”, σε δείγμα 30.249 ατόμων εκτιμώ ότι για τον δήμο της Αλεξάνδρειας οι υποψηφιότητες που ανταποκρίνονται στις διαθέσεις των ψηφοφόρων περιορίζονται κατά πολύ.
Εξ αρχής τίθεται εκτός ο νυν δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης διότι ήδη συμπληρώνει δώδεκα χρόνια στην καρέκλα του δημάρχου, είναι ένα σημαντικό εργαλείο στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ και του Τσαβδαρίδη προσωπικά και βέβαια ξεφεύγει ηλικιακά αφού πλησιάζει τα 65 χρόνια.

Ενδεχόμενες υποψηφιότητες του Παναγιώτη Γκυρίνη όπως και του Γιάννη Απατσίδη ή του Νίκου Μπρουσκέλη εντάσσονται όλες κατά μια ευνοϊκή γι αυτούς συγκυρία στην λογική και τις απαιτήσεις της πλειοψηφίας του κόσμου που θέλει νέους, άφθαρτους και καταξιωμένους επαγγελματικά και πάνω απ΄  όλα ικανούς να δίνουν πρακτικές λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα.

Η δημοσκόπηση αυτή έρχεται να "κουμπώσει" σ΄ αυτό που όλοι γνωρίζουμε, που όλοι αισθανόμαστε και ακούμε στις παρέες μας, στο καφενείο, στους μαζικούς χώρους. Ότι ο δήμος Αλεξάνδρειας χρειάζεται μια μεγάλη, ριζική αλλαγή τόσο στο μοντέλο διοίκησης που είναι και το πιο ουσιαστικό όσο και "σημειολογικά" με έναν νέο δήμαρχο με άλλες αντιλήψεις και συμπεριφορές.

Βέβαια, στη δημοσκόπηση η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στο δείγμα απάντησε ότι αν υπάρξει δεύτερος γύρος (δεύτερη Κυριακή) θα προτιμήσει κάποιον που προέρχεται από την Κεντροαριστερά ενώ το 35% δήλωσε ότι θα στηρίξει έναν που προέρχεται από την Κεντροδεξιά.
Το εύρημα αυτό θα πρέπει να αξιολογηθεί και να ερμηνευτεί σωστά και όχι επιφανειακά από τους ενδιαφερόμενους και τα κόμματα βεβαίως.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η δημοσκόπηση το κάνει απολύτως σαφές. Ότι ΜΟΝΟ ένας από τους υποψηφίους ανταποκρίνεται στο αίσθημα και τη θέληση του λαού.
Σας παίζει στα δάχτυλα ο Μπρουσκέλης.

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν εν έτι 2013-2014 να σκεφτόμαστε να ψηφίσουμε Δημητριάδη ,η Αμπατσίδη? Πόσο θα βαλτώσει ακόμη αυτός ο τόπος? Ντροπή μας, είμαστε άξιοι τις μοίρας μας.

Ανώνυμος είπε...

Και εμένα με βρίσκουν σύμφωνο τα αποτελέσματα τις δημοσκοπήσεως. Ο κόσμος άρχισε να σκέφτεται, και αυτό είναι ένα θετικό σημείο. Διαβάζοντας παλαιότερη δήλωση του Δημητριάδη για νέα κάθοδο του στις δημοτικές εκλογές κατάλαβα ότι αυτός ο τόπος θα βουλιάξει ακόμη περισσότερο . Τρείς τετραετίες Δήμαρχος και ζητά νέα εντολή για μία πενταετία ακόμη !! Γιατί? Είναι αναντικατάστατος? Μήπως δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτόν? Ποια η προσφορά του στην Πόλη μας? Η καθαριότητα? Η ανάπλαση? Τα περιποιημένα πάρκα και οι πλατείες? Η μήπως επειδή απαγγέλει το Πιστεύω και το Πάτερ ημών στην Εκκλησία ? Μήπως γιατί είναι σταθερά μνημονιακός? Μήπως γιατί είναι απόλυτα ταυτισμένος με τον Τσαβδαρίδη και το Βεσυρόπουλο? Μήπως για να έχει τον Κούγκα πάλι έμμισθο Αντιδήμαρχο? Θα μπορούσα να αριθμήσω πολλά ερωτηματικά για την πρόθεση του Δημητριάδη να ξανακατέβει υποψήφιος. Βέβαια ο λαός έχει τον τελευταίο λόγο, και πιστεύω πώς αυτή τη φορά δεν θα ξανακάνει το ίδιο λάθος, και θα στείλει στο χρονοντούλαπο τις ιστορίας όλους αυτούς που μας κορόιδεψαν , και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατήσουν τις καρέκλες τους, το μισθό του, να εκτελούν ευλαβικά τις αποφάσεις τις Κυβέρνησης , και να έχουν το Δήμο στα χέρια τους για τις Βουλευτικές εκλογές. Για αυτό πρέπει να απαλλαγούμε από αυτούς, το ταχύτερο, ο Δήμος δεν είναι ταμείο ανεργίας. Φθάνει ποια με τους κομματάρχες ας πάρει ο κόσμος τις τύχες αυτού του τόπου στα χέρια του. Αρκετά δεινά άφησαν στο τόπο μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπρουσκέλης είναι ΠΑΣΟΚ και δεν το κρύβει. Αν διαφωνούσε θα αποχωρούσε και θα έβγαζε ανακοίνωση. Ο κόσμος δεν θέλει τέτοιους δημάρχους. Θέλει έξω από κόμματα και κόντρα ενδεχομένως σε αυτά. Κόντρα στο κόμμα του πήγε ο Γκυρίνης το 2010.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι Δημητριάδης , Κούγκας ? Μα μας θεωρούν τόσο ανώριμους ? Είναι ντροπή και κατάντημα για την Πόλη μας η επανεκλογή τους. Ας ξυπνήσουμε επί τέλος έως πότε θα ζούμε κατοχικά?

Ανώνυμος είπε...

40αρης, άφθαρτος, επαγγελματικά καταξιωμένος, κεντροαριστερός... ποιός νά' ναι, ποιός νά' ναι... ;

Άραγε είναι αλαζόνας...; ή ήξερε την δημοσκόπηση ή μήπως πολύ απλά είναι ζυμωμένος με την κοινωνία ;

Ανώνυμος είπε...

16 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:33 π.μ.
φίλος τα είπες όλα. 100% σωστός!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚ και κεντροαριστερός μου μοιάζει σαν ανέκδοτο του χότζια!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπρουσκέλης? Μήπως θα έχει τα οράματα που είχε και ο μακαρίτης πατέρας του, όπως αυτό με το λεγόμενο πνευματικό κέντρο που έκανε 25 χρόνια να τελειώσει? Η μήπως θα ανοίξει το φάκελο < θαυμάτων > του προαναφερθέντος κτιρίου ? για να δούμε πόσα εκατομμύρια ξοδέψαμε για ……. Αντλήσεις υδάτων!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Επιλέγω Μπρουσκέλη γιατί έχει χάρισμα, βλέπει οράματα και ξέρει από πριν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.
Ψηφίζω Νίκο Μπρουσκέλη δαγκωτό. Θα τα βλέπει όλα από πιο πριν και θα ξέρει τι μας περιμένει.
Δεν λέω να ψηφίστε εμένα που ξέρω και εγώ τι μας περιμένει, δε λέω

Ανώνυμος είπε...

Βρέ παιδια Δήμαρχο ψάχνουμε, ούτε μάγο, ουτε καθολικό πάστορα !!

Ανώνυμος είπε...

Ούτε "οράματα" ούτε "χάρισμα"... πολιτική διορατικότητα λέγεται.
Οι λύσεις είναι Γκυρίνης και Μπρουσκέλης, αλλιώς κάτσε άλλα 5 χρόνια με Κούγκα και Δημητριάδη. Γιατί αυτό θα γίνει.
Ξυπνήστε.

Ανώνυμος είπε...

όποιος ψηφίσει δήμαρχο του μνημονίου καλά να πάθει. ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!!!
όχι σε άτομα που θα έχουν βοήθεια απο κόμματα του μνημονίου. Απλά και Ελληνικά. Ξυπνάτε ρε!!!!!!
Μην κατηγορείς τον δήμαρχο που έχουμε όταν έχεις σκοπό να ψηφίσεις κάποιον που θα ακολουθεί πιστά την πουλημένη κυβέρνηση, όπως κάνει και ο σημερινός δήμαρχος.
Μαύρο σε όσους είναι με μνημόνιο μεριά.
Επιτέλους ρε , μια φόρα κάντε τάχα ότι κάνετε αντίσταση.
Διότι απο ότι βλέπω τα πιο πολλά σχόλια εδώ είναι των βολεμένων.
Και θέλουν συνέχειας βόλεμα.
Μαύρο στο μνημόνιο, μάυρο στους υποψήφιους δημάρχους που θα το στηρίξουν. Αμα έχουν φρύδια ας το πουν στα ίσα. Ας πει κάποιος υποψήφιος ότι δεν θα κάνω τίποτα απο το μνημόνιο . Αλλά κο κο κο θα κάνει παρά να πεί αυτό.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ 16 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:18 μ.μ.

ΓΚΥΡΙΝΗΣ-ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗΣ ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΦΑΜΕ ΑΚΟΜΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο Λ Ο Ι. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΤΟΜΑ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΧΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΓΚΠΟΥΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.(ΟΧΙ Ο ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗΣ ΒΕΒΑΙΑ)

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος χρειάζεται λύσεις στα καθημερινά προβλήματα λεει η δημοσκοπηση
Λύσεις μπορεί να δίνει ένας που είναι πετυχημένος στη δουλειά του, είναι δηαδη άξιος και ικανός κατά τεκμήριο
Οπότε, βρείτε από αυτους που ενδιαφέρονται ποιος είναι πετυχημένος, ποιος είναι μακρυά από κόμματα και σχετικά νέος και έχετε τον ιδανικό υποψήφιο δήμαρχο.
Κατά την γνώμη μου τέτοιος είναι ο Γκυρίνης και νομιζω οτι θα γίνει ένας καλός δήμαρχος

Ανώνυμος είπε...

Καλός ο Γκυρίνης, καλος και ο Νικος αλλά δημαρχος πρεπει να ειναι κατα τη δικη μου γνώμη ο Απατζίδης που το λεει η καρδιά του. Να προσεξει λιγο την συμπεριφορα του και τα νευρα του και εχει πολλες πιθανοτητες για τη νικη και να φυγουν οι παπουδες απο το δημαρχειο Δημητριάδης και Κουγκας και σια.
αρκετα με αυτους βαρεθηκαμε και μηδεν στο πηλικο απο εργα

Ανώνυμος είπε...

μονο ενα ατομο μπορει να ενωσει και να ξαναρχισουν ολα απο την αρχη αλλα αυτοσ δεν δεχεται