Πολλά είναι τα χιλιάρικα που βγαίνουν από το δημοτικό ταμείο της Αλεξάνδρειας αλλά και των άλλων δήμων της Ημαθίας που πηγαίνουν στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους για την διοργάνωση γιορτών και πανηγυριών στο όνομα της πολιτιστικής παράδοσης και της ενίσχυσης της τοπικής αθλητικής κίνησης.
Η τακτική αυτή των δημοτικών διοικήσεων είναι...
γνωστή και εν πολλοίς ανεκτή από όλους. Έτσι έμαθαν όλοι και σε κανέναν δεν προξενεί εντύπωση. Ωστόσο, υπάρχει ένας νόμος, ένα θεσμικό πλαίσιο που οφείλουν να λειτουργούν οι αιρετοί που διαχειρίζονται το χρήμα των δημοτών.
Και εξηγούμαι.
Από τους δήμους λοιπόν δίνονται αρκετές χιλιάδες ευρώ για να γίνουν οι εκδηλώσεις και στις αιτήσεις τους οι σύλλογοι αναφέρουν ότι τα χρήματα αυτά θα τα διαθέσουν σε τρεις κυρίως δραστηριότητες: Έξοδα ήχου, έξοδα αγοράς κρεατοσκευασμάτων, έξοδα μουσικών.
Και ρωτώ εγώ ο αφελής:
Γιατί δεν γίνεται στην αρχή του καλοκαιριού μια προκήρυξη, ένας διαγωνισμός ανοιχτός και επίσημος προς όλους τους επαγγελματίες του ήχου και να ανατεθεί μετά από την αξιολόγηση των προσφορών όλο το πακέτο ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή τιμή;
Γιατί δεν γίνεται ένας διαγωνισμός ώστε να επιλεγεί το συμφερότερο κρεοπωλείο που θα δώσει την πιο οικονομική προσφορά ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα από την μαζική αγορά κρεάτων που θα απαιτηθούν στις εκδηλώσεις;
Για τους καλλιτέχνες δεν θα πω γιατί το θέμα είναι μεγάλο. Στον τομέα αυτόν βλέπουμε την πλήρη απουσία πολιτιστικής πολιτικής του δήμου. Επιχορηγεί τους συλλόγους και αυτοί το μόνο που κάνουν είναι να χορεύουν. Ελάχιστοι είναι οι σύλλογοι που κάνουν δουλειά στον τομέα αυτόν και έχουν δικά τους παιδιά που παίζουν μουσικά όργανα και βοηθούν το σύλλογο στις εκδηλώσεις του.
Αλλά για το τελευταίο θέμα θα επανέρθουμε αναλυτικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου