Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ένας χρόνος φυλάκιση στον αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας Σ. Κούγκα- Εξελίξεις;

Σάκης Κούγκας
Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στον αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας Σάκη Κούγκα που σήμερα εκδικάστηκε η υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Θεσσαλονίκης και αφορούσε σε "παράβαση καθήκοντος" γιατί ως αντιδήμαρχος το 2007, επί δημαρχείας Γκιόνογλου, δεν έκλεισε ορισμένα καφέ που είχε "γράψει" η αστυνομία.

Στον πρώτο βαθμό ο αντιδήμαρχος είχε...
"εισπράξει" ποινή φυλάκισης 18 μηνών και τώρα στο εφετείο η ποινή μειώθηκε στους 12 μήνες.
Είναι προφανές ότι η ποινή για το αδίκημα που έκανε ο αντιδήμαρχος είναι δυσανάλογη. Η ενέργειά του ήταν μέσα στα πλαίσια της πεπατημένης, της πολιτικής που ακολουθούνταν επί χρόνια και δεν εμπεριείχε καμία συναλλαγή ούτε κάτι άλλο επιλήψιμο.

Ωστόσο, η ποινή αυτή δημιουργεί νέες εξελίξεις στα τοπικά πολιτικά πράγματα και ειδικότερα στην διοίκηση του δήμου. Υπάρχουν αρκετοί  που υποστήριζαν ότι με βάση τον υφιστάμενο νόμο αναγκαστικά θα τεθεί σε αργία και υπάρχουν κι άλλοι που λένε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος να τεθεί σε αργία. Το όλο θέμα θα ξεδιαλυθεί από τα αρμόδια όργανα αφού θεωρείται δεδομένο ότι από αύριο κι όλας θα αρχίσει να κινείται προς την κατεύθυνση αυτή ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Τάσος Τασιόπουλος που τους προηγούμενους μήνες είχε αντίστοιχη δραστηριότητα και έψαχνε γιατί δεν είχε τεθεί σε αργία ο Σ. Κούγκας έχοντας την πρωτόδικη ποινή στο κεφάλι του.

Οι εξελίξεις θα είναι ενδιαφέρουσες και θα τις παρακολουθούμε από κοντά

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι μαγκιές πληρώνονται!!! Όποιος πηδάει πολλά παλούκια ένα………….

tsolo είπε...

και μόνο που διώχθηκε απ τις Αρχές, έπρεπε βάση νόμου να έχει τεθεί σε αργία.
όλα τα άλλα είναι κουτόχορτο για τον λαουτζίκο...

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, δεν μπορώ να πω πώς σπαράζει και η καρδιά μου, διότι όπως στρώνεις έτσι κοιμάσαι. Βεβαίως και δεν υπάρχει οικονομική συναλλαγή, πολιτική όμως? Όταν εκείνος λοιδορούσε άλλους συναδέλφους του πού θέλανε να εφαρμόσουν τον νόμο, και εκείνος παρουσιαζότανε ως σωσίας τις όλης κατάστασης τότε αυτό πως λέγετε? Μήπως ξεχνάμε ποιο ήταν το σύνθημα του Γκιόνογλου προεκλογικά και στις δύο αναμετρήσεις? Τι έλεγε η παράταξη Γκιόνογλου στη συγκέντρωση των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος? Δυστυχώς έτσι μαζεύονται οι ψήφοι.

Ανώνυμος είπε...

Ο φιλόσοφος λαός μας λέει, πώς μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη, τρείς και η κακή του μοίρα. Κάπως έτσι ισχύει και με το πάθημα του Αντιδημάρχου. Μαθεμένος από την ένωση που όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω, νόμιζε πώς το ίδιο ισχύει και στο Δήμο, το περνούσε για δικό του τσιφλίκι! ! Βέβαια βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο ο κ Γκιόνογλου με το θράσος του, αλλά και ο κ Δημητριάδης με τον οχαδερφισμό. Και το αποτέλεσμα γνωστό. Ακόμη και τώρα με τις αποφάσεις τόσο του Αντιδημάρχου, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι διάτρητες με το θέμα τις κατάληξης τις τάξης στα πεζοδρόμια και τον πεζόδρομο πού έχουν καταληφθεί με περισσό θράσος από τους καταστηματάρχες. Για το μόνο πού μπορώ να συγχαρώ είναι ότι πολύ ποιο μπροστά από το κόμμα του, μια και αυτός ήταν μπροστάρης στις συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο στην ένωση αλλά και στο Δήμο, η και παρά λίγο και στους Ανεξάρτητους . Βέβαια τώρα θα νοιώθει Εθνικά Υπερήφανος για την συνεργασία τις ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και επί πλέων δεν θα τον κατηγορεί κανείς για συνεργάτη του ΠΑΣΟΚ. Και με την ευκαιρία αυτή να τον συλλυπηθώ για την απομάκρυνση του Λυκουρέζου , και να τον συγχαρώ για τον Άδωνη Γεωργιάδη και την Φώφη Γεννηματά .

Ανώνυμος είπε...

Είμαι 26 χρόνων. Ξέρεις τι αισθάνομαι? Ντροπη.....
ελεος.... Φαγατε φαγατε.... Ποσο θελετε?
Κουγκας = ΕΑΣ
ειπε κανεις κάτι? ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!
Αει στα τσακιδια .............
Φτάνει με τα παπούδια - αμστελ

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση: Όταν ένας αιρετός τεθεί σε αργία, η εκπέσει του αξιώματος περνάει μετά στο ταμείο ανεργείας?