Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

VIDEO- Εργαζόμενη καταγγέλει για "τρομοκρατία" την αλυσίδα S/M ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Δεν φοβήθηκε, βγήκε δημόσια και είπε τα όσα ζει η ίδια και οι συνάδελφοί της στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΡΒΑΝΤΙΔΗΣ. Αναφέρεται σε "τρομοκρατία", "εκφοβισμό" ότι η εργοδοσία χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να κάμψει το φρόνημα των εργαζομένων.

Η εργαζόμενη στην αλυσίδα, η Σούλα Γαλλίκα μίλησε ως εργαζόμενη και όχι ως εκπρόσωπος των...

εργαζομένων αλλά είναι βέβαιο ότι μίλησε για όλους αφού το πρόβλημα είναι κοινό. Μίλησε και είπε τμήμα των όσων γνωρίζει από τα μέσα.

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ -Πλήρης αποκλεισμός

Όμως, κανένα μέσο ενημέρωσης, συμβατικό και ηλεκτρονικό, της Βέροιας δεν "σήκωσαν" το θέμα αυτό. Λες και δεν υπάρχουν εργαζόμενοι παρά μόνο οι διαφημίσεις της εταιρίας που έχουν στα σάιτ τους.
Και αν κάποιος πει ότι δεν μπορούν να ασχολούνται συνεχώς με το ίδιο θέμα να γνωρίζει εξ αρχής ότι είναι μια καλή δικαιολογία για να ξεπετάξει την καυτή πατάτα από τα χέρια του και να δικαιολογηθεί ότι αυτός έκανε τη δουλειά του. Η δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι να γράψει πέντε αράδες μια φορά και να το ξεχάσει το ζήτημα και μάλιστα τόσο μεγάλο ζήτημα που αφορά σε εκατοντάδες εργαζόμενους.

Κλείνουν μάτια και αυτιά οι δημοσιογράφοι αυτοί, δεν ακούνε ούτε βλέπουνε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν πληρώνονται σε ευρώ αλλά με διατακτικές, ότι είναι απλήρωτοι, ότι η εργοδοσία εξαπολύει, όπως καταγγέλει η εργαζόμενη, επίθεση τρομοκρατίας εναντίον τους.
Το έχω ξαναγράψει και το επαναλαμβάνω: Αξίζει τόση ξεφτίλα για ορισμένες διαφημίσεις και αυτολοκρίνονται; Εκτός κι αν δεν αυτολοκρίνονται αλλά το κάνουν συνειδητά και αποτελεί μέρος της συμφωνίας.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, το ξέρη καλά το ποιήμα!!!