Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ενημέρωση Δημητριάδη, τοποθετήσεις Γκιόνογλου, Αλευρά, Σπυρίδη, Ναλμπάντη, Δριστά, Απατσίδη

Άρχισε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας με ενημέρωση του σώματος από τον δήμαρχο Φώτη Δημητριάδη για το συνέδριο της ΚΕΔΕ όπου η ενημέρωση όλων των αιρετών είναι ότι η Κυβέρνηση θα προβεί σε απολύσεις κλπ από το χώρο των ΟΤΑ. Επίσης, ο δήμαρχος είπε ότι το συνέδριο απασχόλησε η δεινή...
 οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ.
Ακολούθως το λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μπ. Γκιόνογλου που εξέφρασε τις ευχές του για "περαστικά" στον δήμαρχο εξ αιτίας της εγχείρησης που έκανε και ρώτησε αν εγκρίθηκε o νέος...
 κανονισμός χρήσης των πεζοδρομίων από τα καταστήματα.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σ. Κούγκας απάντησε ότι η Περιφέρεια επέστρεψε το θέμα και ζήτησε να μάθει αν έγινε διαβούλευση μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών. Ο αντιδήμαρχος είπε στον κ. Γκιόνογλου ότι διαβούλευση έγινε και τέτοια απάντηση εστάλη στην Περιφέρεια και τώρα, μέχρι να εγκριθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα ισχύει ο παλιός κανονισμός που ίσχυε.

Ο επικεφαλής της παράταξης Συνεργασία Πολιτών Γ. Σπυρίδης ρώτησε τον δήμαρχο σχετικά με το κτήριο της ΔΟΥ που πλέον αποχώρησε και ανήκει στην ιδιοκτησία του δήμου. Ρώτησε πότε έγινε αυτό γνωστό και τι θα συμβεί με το θέμα της μεταφοράς των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο κτήριο αυτό.
Ο δήμαρχος απαντώντας είπε ότι το κτήριο ανήκει στο δήμο και θα το ελέγξει η υπηρεσία του ΙΚΑ ώστε να γίνει η μεταφορά των υπηρεσιών.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Αλευράς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" αναφέρθηκε στις ατέλειες που έχει το έργο της ανάπλασης και ειδικότερα των κυβόλιθων που τοποθετούνται και θυμίζουν ...Μέτσοβο και προκαλούν πλείστα όσα προβλήματα στους πεζούς. Επίσης ο  κ. Αλευράς αναφέρθηκε στο περιστατικό τραυματισμού παιδιών σε παιχνίδι στην παιδική χαρά του ΠΠΚΑ παρ΄ ότι το παιχνίδι είναι πιστοποιημένο.
Ο δήμαρχος είπε ότι το παιχνίδι πρέπει να αντικατασταθεί.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Ναλμπάντης αναφέρθηκε στην αθωωτική απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης για τον πρώην δήμαρχο Πλατέος Στ. Δριστά λέγοντας ότι η πολυετής ομηρία του έληξε και δικαιώθηκε.

Ο Στ. Δριστάς πήρε το λόγο και είπε ότι έληξε η δεκαετής πολιτική του ομηρία με ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Εφετείου και νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους μάρτυρες και όσους στάθηκαν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και δεσμεύτηκε να κάνει δημόσια παρέμβαση για το θέμα αυτό που τον ταλάνισε τον ίδιο και την οικογένειά του όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Απατσίδης αναφέρθηκε στα όσα είχε πει προ μηνών ο δήμαρχος σχετικά με την  απαίτηση του υπαλλήλου της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου κ. Γιαννάκη που απαιτεί επιστροφή χρημάτων και στην αίτησή του έλεγε ότι είχε υποστεί πιέσεις από ανωτέρους του.
Ο δήμαρχος είπε ότι δεν έστειλε εξώδικο στον υπάλληλο διότι άλλαξε την αίτησή του και αφαίρεσε την φράση αυτή και ως εκ τούτου δεν είχε λόγο να στείλει εξώδικο. Ο Γ. Απατσίδης θεώρησε την απάντηση του δημάρχου μη ικανοποιητική και το σχολίασε με αποτέλεσμα να απαντήσει σε έντονο ύφος ο δήμαρχος λέγοντας ότι "πολύ ασχολήθηκα με το θέμα αυτό"


Δεν υπάρχουν σχόλια: