Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η συμφωνία πλαίσιο Δημητριάδη - Γκαβαρδίνα // Νο2 ο στρατηγός

Είχαμε γράψει προ εικοσαημέρου ότι ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας με τις κατάλληλες κινήσεις και τον απαιτούμενο τρόπο για την κατάσταση έδρασε και έκλεισε μια πληγή που αν την άφηνε θα αποτελούσε λυδία λίθο τόσο για την παράταξη όσο και για τον σχεδιασμό του για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο λόγος για την...

 περίπτωση του τέως αντιδημάρχου Ν. Γκαβαρδίνα που αποχώρησε από την διοίκηση παραιτούμενος από την θέση του. Η αποχώρηση αυτή κόστισε στον δήμαρχο που είδε έναν σύμβουλο με μεγάλη δημοφιλία και εκλογιμότητα να αποχωρεί και ενδεχομένως να είναι και αντίπαλός του στις ερχόμενες εκλογές.
Λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και ο δήμαρχος έκανε το αυτονόητο. Συναντήθηκε με τον άλλοτε στενό του συνεργάτη και μίλησαν. Συζήτησαν στα ίσα και άκουσε με προσοχή τα όσα είχε να του προσάψει, να του καταμαρτυρήσει ο Ν. Γκαβαρδίνας με κυριότερο το "άδειασμα" του δημάρχου στην περίπτωση με την πλημμύρα της Αλεξάνδρειας που είχε ισχυριστεί ότι τον είχε ενημερώσει.

Η συζήτηση ήταν λυτρωτική. Ειπώθηκαν όλα και ο δήμαρχος όταν μίλησε στον συνεργάτη του είπε ότι έκανε λάθη, ότι έκανε ενέργειες που που δεν έπρεπε και δεσμεύτηκε ότι δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον. Όχι στο απώτατο μέλλον αλλά στο "τωρινό" μέλλον.

Αμέσως μετά έγινε πιο σαφής. Ο Δήμαρχος είχε υπόψη του τον κίνδυνο της επαπειλούμενης ποινής τότε στον άλλον στενό του συνεργάτη, τον νυν αντιδήμαρχο Σάκη Κούγκα. Γνώριζε ότι ίσως υπάρχει πρόβλημα με την παραμονή του στη θέση του δημοτικού συμβούλου και ίσως αναγκάζονταν να αποχωρήσει αν έτσι αποφάσιζαν τα αρμόδια όργανα στην περίπτωση που το Εφετείο τον κήρυττε ένοχο, όπως και έγινε.

Ο Φ. Δημητριάδης ως έμπειρος παίχτης στα διοικητικά έπαιξε και πόνταρε. Πόνταρε στην επάνοδο του Νίκου Γκαβαρδίνα έχοντας ως δεδομένο ότι ένα ατού του θα καεί εξ αιτίας της δικαστικής απόφασης. Ο Ν. Γκαβαρδίνας μετρίασε την κριτική του και μαλάκωσε. Πείστηκε απολύτως όταν άκουσε τον δήμαρχο να του λέει και να δεσμεύεται ότι σε περίπτωση που αναγκαστεί ο Σ. Κούγκας να αποχωρήσει είτε παραιτούμενος είτε με εντολή της Περιφέρειας τότε θα γίνει αυτός αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου έχοντας αρμοδιότητες και ευρύ κύκλο κινήσεων.

Η ιστορία μετά είναι γνωστή. Εμφανίστηκαν μαζί, Δημητριάδης και Γκαβαρδίνας στην γιορτή της πίττας στην Κορυφή όπου ο δήμαρχος τον προσφώνησε ειδικά και ονομαστικά και λησμόνησε να αναφέρει τους δυο αντιδημάρχους που ήταν παρόντες στο ίδιο τραπέζι.

Η συμπόρευση Δημητριάδη και Γκαβαρδίνα είναι δεδομένη. Μαζί θα συνεχίσουν την πορεία της διοίκησης αυτή και έχουν δεσμευτεί ότι μαζί θα δώσουν και την εκλογική μάχη του 2014.
Αν θα είναι πετυχημένη η έκβασή της είναι ένα ζητούμενο αλλά αυτό είναι άλλης τάξης ζήτημα και θα αναφερθούμε σε άλλο δημοσίευμά μας εδώ στα ΧΡΟΝΙΚΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ν Τ Ρ Ο Π Η

Ανώνυμος είπε...

όταν είσαι Νο2 σημαίνει οτί πάντα θα είσε κάτω απο κάποιον. Φιλοδοξίες μηδέν δηλαδή.
Τα υπόλοιπα στην κρίση σας.
Κοινός βολεψάκιας είναι ο στρατηγός που έχει τιμητικό τίτλο. Μην τρελαθούμε κιόλας ότι είναι στρατηγός...