Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Άρχισε το "αντάρτικο" ο Ναλμπάντης- Αναμένεται αντίδραση Γκυρίνη

Η επανεμφάνιση του Κώστα Ναλμπάντη τώρα που μπήκε το Φθινόπωρο σηματοδοτεί ότι το πολιτικό κλίμα σε επίπεδο δήμου Αλεξάνδρειας θα είναι.....
αντιστρόφως ανάλογη με το κρύο που θα νιώθουμε εξ αιτίας της εποχής. Θα μπαίνουμε στον Χειμώνα αλλά το κλίμα θα είναι θερμό και γι αυτό θα "φροντίζει" ο Κ. Ναλμπάντης και οι πολιτικοί του φίλοι που πλέον λειτουργούν ως συντεταγμένη ομάδα εντός του δημοτικού συμβουλίου.

Η αρχή έγινε την περασμένη βδομάδα όταν σε ένα θέμα άκρως τυπικό και ρουτίνας ο Ναλμπάντης εκτίμησε ότι είναι η "χρυσή" ευκαιρία του να κάνει την έναρξη του δικού του αγώνα για τις εκλογές του ΄19 όπου φιλοδοξεί να καταρτίσει ψηφοδέλτιο και να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο.
"Κατεβαίνει" στο συμβούλιο ένα θέμα που την εισήγησή του κάνει η οικονομική υπηρεσία και αφορά σε αποδοχή υπηρεσιών που έχουν γίνει και παραληφθεί και ο Ναλμπάντης με την ομάδα του λέει ΟΧΙ. Το θέμα γνωστό και πολυσυζητημένο: η πληρωμή της εργασίας που έκαναν οι εργολάβοι που έκαναν την επίγεια καταπολέμηση κουνουπιών το καλοκαίρι.
Ποια ήταν η αιτιολόγηση; 
Ο Κ. Ναλμπάντης επέλεξε η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τον Π. Γκυρίνη να γίναι σταδιακά. Υποστήριξε ότι η υπόθεση δεν συνιστά "κατάτμηση", όπως είχε υποστηριχτεί από την αντιπολίτευση πλην όμως δεν πρέπει να πληρωθεί διότι μετά από καταγγελία μιας εταιρίας που δεν πήρε έργο η υπόθεση βρίσκεται σε δικαστική διαδικασία.
Ποια υπόθεση; Στην δικαιοσύνη δε βρίσκεται η υπόθεση της εργασίας που έκαναν οι εταιρίες το καλοκαίρι αλλά η διαδικασία που ακολούθησε ο δήμαρχος να αναθέσει το έργο αυτός στις εταιρίες αυτές. Έχει μια διαφορά που όμως ο Ναλμπάντης δεν την είδε είτε διότι δεν την αντιλήφθηκε είτε διότι δεν ήθελε να τη δει.
Ωστόσο, επί της ουσίας η στάση του ποια ακριβώς ήταν; Όταν από τη μια λες ότι δεν έγινε κατάτμηση του έργου και από την άλλη λες ότι πρέπει να περιμένουμε τη δικαιοσύνη να αποφανθεί αν έγινε κατάτμηση τι ακριβώς υποστηρίζεις; Προφανώς επιχειρεί ένα ακροβατικό να ισορροπήσει σε δυο βάρκες αλλά το πιο πιθανό είναι να χάσει την ισορροπία και πρέπει να επιλέξει τη ....βάρκα που θα μπει.

Όπως και να ΄χει το θέμα δεν είναι αυτό που απασχολεί διότι απλά το εν λόγω θέμα ήταν η αφορμή για την έναρξη της αντιπαράθεσης. Μιας αντιπαράθεσης που όπως εικάζω θα είναι θεσμική, θα είναι χαμηλών τόνων και θα έχει πολύ "πριόνισμα" τόσο του ιδίου του δημάρχου όσο και στενών συνεργατών του. Όλα αυτά ήδη γίνονται με μεθοδικό τρόπο, με σύστημα και επιμονή. Αν θα αποδόσει το σύστημα αυτό είναι προφανές ότι κάποια στιγμή θα γίνει αποτίμηση και θα αποφασίσει αναλόγως αν θα το συνεχίσει ή θα αλλάξει σύστημα παιχνιδιού...

Η ομάδα
Η ομάδα του Κ. Ναλμπάντη είναι πολυάριθμη κατά πως φαίνεται. Αριθμεί περίπου επτά δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που πλέον καθίσταται ελλειμματική αριθμιτικά και ίσως αντιμετωπίσει προβλήματα στο επόμενο διάστημα όταν θα έρθουν προς συζήτηση στο συμβούλιο θέματα κορυφαία όπως ο Προϋπολογισμός ή το Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως το θέμα της σύναψης του δανείου για την αγορά των απορριμματοφόρων κλπ και στα οποία απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία.

Η ομάδα Ναλμπάντη απαρτίζεται από τους εξής: Συρόπουλος, Κυτούδης, Κιρκιλιανίδης, Θεοχάρης, Κοτζημπασόπουλος και όπως ισχυρίζεται ο επικεφαλής της συμπεριλαμβάνεται και ο Καζαντζίδης.

Πως θα αντιδράσει ο Γκυρίνης;
Επειδή το θέμα αυτό, της αντίδρασης του δημάρχου δηλαδή, είναι από μόνο του ένα θέμα μεγάλο και θα το υποβαθμίσω αν το συμπεριλάβω σήμερα εδώ θα το κάνω σε επόμενο κείμενο τις επόμενες μέρες. Πάντως να σας πω ότι ο δήμαρχος θα αντιδράσει και μάλιστα με απολύτως συγκεκριμένο τρόπο. Αυτά προς το "παρόν".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λίγους μετράς.Στα μαθηματικά παίρνεις κάτω απο τη βάση.