Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση- απάντηση Γκυρίνη με 5 μέρες καθυστέρηση σημαίνει κάτι; σχόλιο για την ανακοίνωση Γκυρίνη


Π. Γκυρίνης
Μιχ. Χαλκίδης
-Οι χαμηλοί τόνοι και μια άνευ περιεχομένου ανακοίνωση σημαίνει κάτι;
-Γιατί επιλέγει μια ηττοπαθή στρατηγική ο δήμαρχος;

Οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις στην.... πολιτική δεν έχουν ούτε ώρα ούτε ωράριο ως γνωστόν. Όταν κάποιος πολιτικός βγάζει ανακοίνωση- δήλωση αυτή είναι προφανές ότι βγαίνει στον κατάλληλο χρόνο και προφανώς όχι με χρονοκαθυστέρηση πέντε ημερών. Το γράφω αυτό διότι προσωπικά με προκάλεσε εντύπωση η σημερινή μεσημεριανή ανακοίνωση του Δημάρχου Π. Γκυρίνη με την οποία σχολιάζει τα όσα είπε την Δευτέρα ο Μιχάλης Χαλκίδης. Αυτομάτως προκύπτει το ερώτημα: Πέντε μέρες χρειάστηκαν για να γίνουν αντιληπτά και κατανοητά τα όσα εις βάρος της διοίκησης, της παράταξης αλλά και εναντίον του ιδίου του δημάρχου ο Χαλκίδης; Σαν πολύς χρόνος δεν είναι;


Αυτή καθαυτή η ανακοίνωση είναι αν μη τι άλλο κατώτερη της περίστασης. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη σκοπιμότητα μιας απάντησης που ουσιαστικά δεν απαντάει ούτε στον πυρήνα της σφοδρής κριτικής αλλά και σε κανένα σημείο των όσων είπε ή υποστήριξε στις απαντήσεις του ο Χαλκίδης. Και οι αναφορές του ήταν σφοδρές τόσο στο έργο όσο και έναντι του ιδίου του δημάρχου σε προσωπικό επίπεδο που εν πολλοίς ήταν αρκούντως συκοφαντικά σε πολιτικό επίπεδο. 
Η έναρξη μιας νέας εποχής που προφανώς εγκαινιάζεται με το ύφος αυτής της ανακοίνωσης σηματοδοτεί και αλλαγή στρατηγικής αν μη τι άλλο όπου θα βλέπουμε εφεξής τον Π. Γκυρίνη να του την πέφτουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι κι αυτός να απαντά ότι "...δεν είναι σωστό το ύφος σας, δεν συνάδει με την σύγρονη αντίληψη περί πολιτικής που πρέπει να έχουν οι τοπικοί άρχοντες". Δεν έχω να πω τίποτα άλλο παρά μόνο συγχαρητήρια για την επιλογή. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ...επιτυχία.

Η απάντηση του Π. Γκυρίνη αν μη τι άλλο ξεχειλίζει από ευγένεια, μετριοπάθεια και .... αρχοντιλίκι. Από πότε στο λεξιλόγιο του δημάρχου παρεισέφρυσε η ορολογία "τοπικοί άρχοντες"; Απορίες που προκύπτουν αβίαστα όπως προκύπτουν αβίαστα και παράταιρα θα έλεγα κομπρεμί που αν μη τι άλλο εκθέτουν όσους τα διαπράττουν.

Για να αντιληφθείτε περί τίνος μιλάω δείτε την μια ανακοίνωση και την άλλη σε αντιπαράθεση και βγάλτε συμπέρασμα. Επειδή εγώ το έβγαλα και έχω αντιληφθεί το σκηνικό θα επανέλθω εν ευθέτω χρόνω με παραδείγματα και συγκρίσεις ώστε να γίνει σαφές ποιος δουλεύει ποιον και ποιος κάνει κωλοτούμπες στον αέρα σαν την ...Κομανέντσι.

«Στη μέχρι σήμερα πολιτική παρουσία μου στην Ημαθία, είτε ως αυτοδιοικητικός είτε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νομού, μιλούσα πάντα με τη γλώσσα της αλήθειας και δεν κρύφτηκα ποτέ κάτω από τα λόγια. Το ίδιο θέλω να κάνω και σήμερα, απευθυνόμενος μέσω των εκπροσώπων των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στους πολίτες του δήμου Αλεξάνδρειας, έντιμα, καθαρά και χωρίς πολιτικάντικους χειρισμούς. Το θέμα για το οποίο σας κάλεσα είναι ο δήμος Αλεξάνδρειας, ο δήμος μας.
Ο δεύτερος σε πληθυσμό και σε έκταση Δήμος της Ημαθίας, και ένας από τους τελευταίους σε ανάπτυξη δήμους όλης της Ελλάδας. Δυστυχώς η δημοτική αρχή της Αλεξάνδρειας σήμερα χαρακτηρίζεται από τις λέξεις ασυνέπεια, ανικανότητα, κατάντια, εγκατάλειψη, και πολλούς ακόμη παρόμοιους χαρακτηρισμούς που αποδίδουν ακριβώς την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα όλοι όσοι ζούμε εδώ, σε όλο το μήκος και πλάτος του δήμου στην πόλη και στα χωριά. Μία κατάσταση που δεν πάει άλλο, και αυτός είναι ο λόγος που ξεσηκώνει καθημερινά ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, που κινητοποιεί ευρείες αντιδράσεις εναντίον του δημάρχου, προσωπικά κυρίως, αλλά και εναντίον όλης της Δημοτικής Αρχής που συμπαρασύρεται από ένα δήμαρχο πολύ κατώτερο από αυτό που αξίζει η πόλη της Αλεξάνδρειας και ευρύτερος Δήμος. Όλες αυτές οι αντιδράσεις του κόσμου έχουν ένα κοινό τόπο.
Πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπα και τρόπο διοίκησης και κυρίως πρέπει να προλάβουμε το μέλλον δρομολογώντας τις εξελίξεις που χρειάζονται και που είναι απαραίτητες. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα της αντίδρασης κατά του δημάρχου, της εναντίον του αμφισβήτησης και κυρίως του ολοένα και μεγαλύτερου αιτήματος για αλλαγή στο δήμο έγινα αποδέκτης μιας συλλογικής προτάσης, να μπω μπροστά στη συστράτευση όλων για να αλλάξουμε την πορεία του δήμου μας. Είναι μία πρόταση που προέρχεται από ένα ευρύ φάσμα συμπολιτών δημιουργεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα και ζητά επειγόντως να ξεκινήσουν οι εξελίξεις αυτής της αλλαγής.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ανταποκρίνομαι στην πρόταση και στο κάλεσμα των συμπολιτών μου και σε συστρατεύομαι μαζί τους μπαίνοντας μπροστά για μία νέα αρχή στο δήμο Αλεξάνδρειας. Και στο πλαίσιο αυτό, κάνω κάλεσμα και με τη σειρά μου σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του δήμου να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας να συστρατευτούν μαζί μας και να δώσουμε μαζί τον αγώνα για αλλαγή αλλά και για απαλλαγή.
Συστρατευώμαστε, ξεπερνώντας κομματικές οι τοπικές διακρίσεις. Μας ενώνει η αγάπη για το δήμο μας και έχουμε τρόπο, εμπειρία, γνώσεις, γνωριμίες και ότι άλλο χρειάζεται για να δώσουμε λύση στα προβλήματά, για να ξεπεράσουμε δυσκολίες για να λειάνουμε αγκυλώσεις. Προσωπικά, είμαι από αυτούς που στήριξαν την υποψηφιότητά του Γκυρίνη. Πίστεψα και εγώ στο πρόσωπό του. Δυστυχώς διαψεύστηκα όπως και τόσοι άλλοι. Σε ότι με αφορά, η μοναδική φιλοδοξία μου είναι να αλλάξουμε το τοπίο, όπως έκανα και όταν εκλέχτηκε δήμαρχος.
Εκεί το απέδειξα με έργα και ότι είπα έγινε πράξη. Το ίδιο θα κάνουμε και για το δήμο Αλεξάνδρειας. Θα τον αλλάξουμε και θα τον φέρουμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Το ότι ξεκινάμε σχεδόν ενάμιση χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές, δεν σημαίνει ότι θέλουμε να δρομολογήσουμε καταστάσεις διάλυσης στο δήμο, αν και δεν θέλουν και πολύ να εμφανιστούν, σε σχέση και με τη χαλαρότητα και την ατμόσφαιρα κατάρρευσης που κυριαρχεί στη δημοτική αρχή. Δεν ενθαρρύνουμε δημοτικούς συμβούλους σε παραιτήσεις, δεν λειτουργούμε πραξικοπηματικά.
Ο κόσμος είναι αυτός που ανέβασε τον Γκυρίνη στη θέση του δημάρχου, ο κόσμος είναι που θα τον κατεβάσει.
Δημιουργική Συμπαράταξη για το δήμο Αλεξάνδρειας είναι πλέον γεγονός, η νέα αρχή για τον δήμο Αλεξάνδρειας μόλις ξεκίνησε.
Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Μιχάλης Χαλκίδης και την απόφασή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις Δημοτικές Εκλογές του 2019, έχω να δηλώσω τα εξής: 

Κατ' αρχάς, τον καλωσορίζω στο στίβο της Αυτοδιοίκησης, τον οποίο υπηρέτησε και ο ίδιος πριν 17 χρόνια. Εύχομαι να συμβάλλει θετικά στο δημόσιο διάλογο με εποικοδομητικές προτάσεις και δίκαιη κριτική και να μην αρκεστεί σε κενές υποσχέσεις και εντυπώσεις, οι οποίες τόσο πολύ έβλαψαν τον τόπο μας. 


Όσον αναφορά τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος του προσώπου του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, τους οποίους ανακάλυψε ο κ. Χαλκίδης το τελευταίο εξάμηνο (γιατί άραγε;), δεν αξίζουν σχολιασμού. 


Η διοίκηση του Δήμου και ο ίδιος προσωπικά ως Δήμαρχος, θα επικεντρώσουμε όλες τις προσπάθειές μας στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που απασχολούν τους συνδημότες μας στην πόλη της Αλεξάνδρειας και όλα τα χωριά. 


Προβλήματα που χρονίζουν εδώ και δεκαετίες. 


Αυτή είναι η σύγχρονη πολιτική αντίληψη που πρέπει να διακρίνει τους τοπικούς άρχοντες. Μια πολιτική που να επιλύει προβλήματα, δίπλα στον πολίτη και μακριά από λαϊκισμούς. 


Παναγιώτης Γκυρίνης


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσωπική μου άποψη, παρότι ο δήμαρχος έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, είναι ότι ακολούθησε σωστή στρατηγική. Ο φαινόμενος αντίπαλος του θα κατηγορήσει και άλλο. Οπότε καλύτερα που περίμενε. Και πιστεύω ότι εαν ο γκυρίνης έχει άπλυτα για να τον κατηγορήσει, ο χαλκίδης χρειάζεται στεγνοκαθαριστήριο για τα άπλυτα του. Οπότε επιλέγει τον δρόμο της σιωπής ας πούμε για την ώρα. Προσωπική μου άποψη πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Επιλέγει το δρόμο της σιωπής γιατί δεν έχει τίποτα να απαντησει ο δήμαρχος και το ξέρουμε όλοι μας που ξέρουμε τα πράγματα από μέσα δεν μιλάει με τους υπαλλήλους του τους τρέχει στα δικαστήρια κουμάντο κάνουν άλλοι όπως τα έχει πει ο Αλεξόπουλος και τώρα ο Μιχάλης τα έργα που υποσχέθηκε δεν έκανε τίποτα μόνο παρελάσεις και αυτές από την εξέδρα τα ξέχασες η νομίζεις ότι εμείς που τον ψηφίσαμε τρώμε κουτόχορτο;