Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Γιατί "ξέχασε" ο ΣΥΡΙΖΑ να γράψει το σημαντικό στην ανακοίνωση; Τι κάνει νιάου νιάου;

Διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση του Σύριζα σχετικά με την χτεσινή Παρασκευή την οποία οι έμποροι ονόμασαν Black Friday και ομολογώ ότι ενοχλήθηκα διότι ο συντάκτης που προφανώς είναι ο αρμόδιος του Τομέα των Μικρομεσαίων του κόμματος και ο οποίος κατοικοεδρεύει στην ......Αθήνα επιχειρεί να το παίξει ...γερμανός και να πατήσει σε δυο βάρκες αποσκοπώντας να εμφανιστεί ο Σύριζα αντίθετος με τέτοιες πρακτικές αλλά όμως δε βγάζει λέξη για την υποχρέωση της κυβέρνησης να λειτουργήσει.
Να γίνω πιο συγκεκριμένος. Περιγράφει, και ορθώς ότι αυτή η τακτική είναι ακόμα μια κερκόπορτα που στήνει το σύστημα των πολυκαταστημάτων ώστε διαλυθούν τα μέχρι στιγμής θεσμοθετημένα τυπικώς ή ατύπως. Ωράρια δηλαδή κλπ.
Πολύ σωστά τα λέει η κομματική ανακοίνωση και κακώς παραλείπει να τονίσει ότι αυτή είναι η νόρμα στην ΕΕ την οποία θέλουμε (θέλουν) ως λαός να είμαστε και συνεπώς δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.
Πολύ σωστά επισημαίνει ότι τέτοιες μέρες οι εργαζόμενοι νιώθουν στον υπερθετικό βαθμό την εντατικοποίηση της δουλειάς, το ξεζούμισμα από τα αφεντικά, κάνει πάρτι η απλήρωτη εργασία κλπ
Αυτό που τεχνηέντως δεν αναφέρει η ανακοίνωση είναι το κενό που δυο και πλέον χρόνια τώρα ο Σύριζα δεν κάλυψε επαρκώς για να μην πω καθόλου. Είναι ο έλεγχος με επιθεωρητές εργασίας που επιβάλλεται να κάνει το κράτος σε επιχειρήσεις και πολυκαταστήματα ώστε να περιορίζει τέτοιου τύπου φαινόμενα. Άμα ήθελε το κόμμα του Σύριζα να αναδείξει το θέμα ήταν μια καλή ευκαιρία να ασκήσει κριτική στην Κυβέρνηση αλλά κατά πως φαίνεται ούτε την ελάχιστη κριτική δεν κάνουν γιατί προφανώς επικρατεί ο κομματικός πατριωτισμός.
Εμ όμως με τέτοιες συμπεριφορές δε γίνεται να προχωρήσεις...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πες τα βρε Μόχλα, πες τα. Φτανει με τις αριστεράντζες του κερατά.
Κυριακές δεν ήθελαν να δουλεύουν τα εμπορικά καταστήματα, βλέπω να βρίσκουν και όγδοη μέρα της εβδομάδας να την βαφτίσουν Κυριακή και να δουλεύουν.
Οι τύποι δεν παίζονται. Η κυβέρνηση σαμαροβενιζέλου παιδική χαρά είναι μπροστά τους. Βολεύτηκαν , οικονομάν, πιος μαμάει τον λαό. Αλλά όταν ο λαός αρχίσει τις φάπες μην αρχίσουν την κλάψα οι κλαψο@ούνιδες του σφύριζα. Ο λαός τους έδωσε εντολή. Αυτοί έγιναν δεξιότεροι των δεξιών.
Και να σκάσουν να μιλάν στο όνομα της αριστεράς. ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ. Καπιταλιστές του κερατά είναι τα ρουφιανόπαιδα του σφύριζα.
Ο ΚΑΙΡΟC ΓΑΡ EΓΓΥC.