Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Οι διαπιστώσεις του Αντωνίου (Σύριζα) και η πραγματικότητα για τις πλημμύρες


Περιοδεία τις περιοχές του νομού Ημαθίας που επλήγησαν από την έντονη βροχόπτωση των.....
ημερών έκανε ο βουλευτής του Σύριζα Χρήστος Αντωνίου συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Στ. Μίχο (Συριζα) και τον πρόεδρο του Κλειδίου Μπάμπη Τσολάκη.

Επισκέφτηκαν τον στάβλο του Μπάνα στο Κλειδί όπου σημειώθηκε η μεγαλύτερη ζημιά αφού ο κτηνοτρόφος έχασε δεκάδες αρνιά και υπέστη σημαντική οικονομική ζημία.
Ο βουλευτής προχωράει και αυτός σε διαπιστώσεις όπως την αναγκαιότητα κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων αφενός και βέβαια την ανάγκη άμεσης αποζημίωσης των ζημιών από το κεντρικό κράτος.
Και στους δυο τομείς που επισημαίνει ο βουλευτής είναι προφανές ότι το κεντρικό κράτος έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι. Καλείται δηλαδή ουσιαστικά ο ίδιος και οι συνάδελφοί του να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να δοθούν οι αποζημιώσεις άμεσα και παράλληλα να δρομολογηθούν έργα από το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων ώστε να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα αφού δεν θα ήταν πολιτικά ορθό να εξαγγείλουν τέτοιας έκτασης έργα οι ΟΤΑ που αφενός δεν έχουν τις δυνατότητες και αφετέρου θα εξαντλήσουν όλον τον προϋπολογισμό τους αν επιλέξουν να κάνουν τέτοιες παρεμβάσεις.

Γράφει ο Χρ. Αντωνίου στον λογαριασμό του τα εξής: "Επίσκεψη σε πλημμυρισμένη κτηνοτροφική μονάδα στο Κλειδί Ημαθίας. Πρόσβαση μόνο με τρακτέρ. 
Με τον δημοτικό σύμβουλο Αλεξάνδρειας Στέργιο Μίχο,τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χ. Τσολάκη και τον κτηνοτρόφο Α.Μπάνα που σε ένα βράδυ έχασε από πνιγμό το μεγαλύτερο μέρος των προβάτων του και το σύνολο των αρνιών. 
Άμεση ανάγκη αποζημίωσης και άμεσος σχεδιασμός και υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων.
Οι αναπλάσεις πλατειών και τα διάφορα έργα βιτρίνας μπορούν να περιμένουν."

1 σχόλιο:

AAA είπε...

Ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΟΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΤΕΙΑΧΝΑΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΑΠΟ ΓΡΑΝΙΤΟΠΛΑΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΙΔΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ?