Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Τον Ανδρέα αναπολούν αλλά επί Σημίτη έκαναν καριέρες οι Πασόκοι στην Ημαθία - Αχάριστοι ή αμνήμονες;

Την περασμένη Τετάρτη στη Βέροια έγινε η συνέλευση του ΠΑΣΟΚ της Ημαθίας με την παρουσία του γραμματέα του κόμματος Ξεκαλάκη και με κύριο θέμα τον ορισμό της ημερομηνίας εκλογής των κομματικών οργάνων τόσο στις δημοτικές οργανώσεις όσο και στην νέα Νομαρχιακή Επιτροπή.
Ως γνωστόν, το Πασόκ στην.... Ημαθία εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί με προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή.

Στην διαδικασία αυτή ακούστηκαν πολλά που αποτυπώνουν το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται τα μέλη του κόμματος. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αρκετοί είναι αυτοί που αναπολούν τον Ανδρέα Παπανδρέου έχοντας "θεοποιήσει" τρόπω τινά την περίοδο που αυτός διακυβέρνησε τη χώρα. Βέβαια, παραλείπουν εσκεμμένα να αναφερθούν στα όσα τραγικά έγιναν τότε που μεσουρανούσε ο εσμός των αστρολόγων και των χαρτορικτρών, η διαπλοκή με τα νέα τζάκια που κατέληξε στο σκάνδαλο Κοσκωτά κλπ κλπ.
Το άλλο αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι κανείς από όσους ομνύουν στο όνομα του Ανδρέα δεν κάνει έστω μια αναφορά στο όνομα του Σημίτη που σημειωτέον ήταν για περισσότερο χρονικό διάστημα πρωθυπουργός από ότι ήταν ο ιδρυτής του κόμματος. Όλοι αυτοί που σήμερα ξορκίζουν την εποχή Σημίτη και αναπολούν την εποχή του Ανδρέα να σημειώσουμε ότι έκαναν καριέρα ή απογειώθηκε η καριέρα τους στην εποχή Σημίτη. Και εδώ ισχύει το "ουδείς αχαριστότερος του ευεργητηθέντος".

Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι ίδιοι άνθρωποι δεν ασχολούνται με την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου λες και οι ίδιοι δεν τον στήριξαν εξ αιτίας του ονόματός του. Κενό και εδώ. Συνειδητή αποσιώπηση της περιόδου αυτής όπως και της ενέργειας του Γιώργου Παπανδρέου να διασπάσει το κόμμα λίγο πριν τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές....
Ή Πασόκοι έχουν επιλεκτική μνήμη ή έχουν ασκηθεί τόσο καλά στην τέχνη της κωλοτούμπας, δεν εξηγείται διαφορετικά το φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: