Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Δάσκαλοι Ημαθίας- Πλήρης δικαίωση της πολιτικής Μητσοτάκη- Μακάρι να εφαρμοστεί η αξιολόγηση που φέρνει απολύσεις μήπως και βάλουν μυαλό


-Σάρωσαν ΝΔ- ΠΑΣΟΚ στα υπηρεσιακά

Οι δάσκαλοι της Ημαθίας στις εκλογές που έγιναν το πρωί της Τετάρτης ανέδειξαν πρώτη δύναμη την ΔΑΚΕ (ΝΔ) και δεύτερη δύναμη την ΔΗ.ΣΥ. (ΠΑΣΟΚ) δίνοντας στις δυο παρατάξεις ποσοστό που αγγίζει το 66%!!! Είναι προφανές ότι οι δάσκαλοι δια της ψήφου τους δικαιώνουν πολιτικά τις πολιτικές που....
ασκήθηκαν τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ στα χρόνια του μνημονίου και δεν μπορώ παρά να το ερμηνεύσω το αποτέλεσμα ως έντονη επιθυμία επαναφοράς τους στα πολιτικά πράγματα ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τύπου Μητσοτάκη που σημαίνει απολύσεις, ακόμα μεγαλύτερα τμήματα στις τάξεις, περικοπές κι άλλες κλπ.
Να σημειώσω ότι εφόσον λαμβάνεται υπόψη η γνώμη μου προσωπικά συμφωνώ και επαυξάνω με μια τέτοια λογική και προοπτική και δεν απομένει παρά να χαρώ την ώρα που θα εφαρμόζεται αυτή η πολιτική πάνω στους ψηφοφόρους αυτούς που δίνουν κοντά εβδομήντα τοις εκατό σε ΝΔ και Πασόκ.

Οι εκλογές έγιναν για να αναδειχτούν οι αιρετοί στα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ) και είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στον κλάδο όπου το κυρίαρχο στοιχείο της εκλογής είναι τα μικρά και μεγαλύτερα ρουσφέτια, οι κλίκες και οι εξυπηρετήσεις, οι προσδοκίες και οι επαφές.
Η ΔΑΚΕ λοιπόν πήρε την μια έδρα με τον Χαιριστανίδη και το ΠΑΣΟΚ δια της ΔΗ.ΣΥ πήρε την άλλη έδρα με την Απιδοπούλου.
Η παράταξη του Σύριζα (ΕΡΑ) προσγειώθηκε στην προτελευταία θέση αφού πρώτα διασπάστηκε και προέκυψε η παράταξη που προέκυψε από ριζοσπαστικές δυνάμεις της Αριστεράς (Λ.Α.Ε και ανένταχτοι) που πήγε καλά ασχέτως αν τερμάτισε στην τελευταία θέση.
Το ΠΑΜΕ σταθερό αλλά δεν έβγαλε έδρα όπως και οι Συσπειρώσεις.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:


Δεν υπάρχουν σχόλια: