Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Στην Εκτελεστική ο Προϋπολογισμός του 2017- Περιλαμβάνει για πρώτη φορά δράση διαχείριση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

Την εκτελεστική επιτροπή του δήμου συγκροτούν ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης και οι αντιδήμαρχοι Κ. Ναλμπάντης Στ. Δριστάς, Σωτ, Τόκας και Ν. Σαρακατσιάνος
Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αλεξάνδρειας και συζήτησε το..... προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2017. Αυτό που κυριαρχεί στον νέο προϋπολογισμό είναι το στοιχείο της μνημονιακής λαίλαπας που έχει καταβαραθρώσει τους ΟΤΑ εδώ και πέντε χρόνια. Την επόμενη χρονιά ο δήμος Αλεξάνδρειας θα στερηθεί ένα ποσό της τάξης των 800 χιλιάδων ευρώ και συνεπώς θα πρέπει να κινηθεί ανάλογα. 
Ωστόσο, ο δήμαρχος με τους αντιδημάρχους του που συναποτελούν την εκτελεστική επιτροπή συζήτησαν έναν προς έναν τους κωδικούς του νέου προϋπολογισμού και έδωσαν κατευθύνσεις στην οικονομική υπηρεσία να προβεί σε διορθώσεις ποσών και κωδικών ώστε να παρουσιαστεί το σχέδιο στην Οικονομική Επιτροπή το επόμενο διάστημα και μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρέπει να επισημάνω μια δράση που χρόνια τώρα έχω εντοπίσει και έχω αναδείξει από τα Χρονικά και αφορά στην ανυπαρξία πολιτικής στην διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων. Σήμερα λοιπόν και μετά την ένταξη της Βέροιας σε ανάλογο πρόγραμμα έρχεται και ο δήμος Αλεξάνδρειας που έχει τεράστιο πρόβλημα στην αγροτική του περιοχή και προχωράει σε συγκεκριμένη πολιτική με το ανάλογο οικονομικό βάρος στον προϋπολογισμό. Ο δήμος θα υλοποιήσει το πρόγραμμα συνολικά και αυτό σημαίνει ότι θα συλλέγονται οι κενές φιάλες και σακούλες των φυτοφαρμάκων και θα παραδίδονται στην εταιρία που θα αναλάβει το σχετικό έργο της ανακύκλωσης- διαχείρισης.

Πρέπει να σημειώσω ότι την συγκεκριμένη δράση την είχε συμπεριλάβει στον προεκλογικό του αγώνα και συνεπώς αποτελεί δέσμευση του δημάρχου προσωπικά αλλά παράλληλα και ο νυν αντιδήμαρχος και γνώστης του χώρου ως γεωπόνος, ο Κ. Ναλμπάντης είχε ασχοληθεί τα προηγούμενα χρόνια με το θέμα αναγνωρίζοντας το επείγον του ζητήματος και να τώρα που ως αντιδήμαρχος λύνεται.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: