Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Απογοητευτική η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στη Βέροια- στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουν;

Η ΑΔΕΔΥ για χτες είχε προκηρύξει απεργία και όπως συνηθίζεται διοργανώνονται συγκεντρώσεις στις..... πρωτεύουσες των νομών και βέβαια σε μεγάλες πόλεις. Η συγκέντρωση της Βέροιας ήταν απογοητευτική και καιρός είναι τόσο το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας όσο και άλλων φορέων να αρχίσουν να προβληματίζονται για το γεγονός αυτό.
Δεν είναι ή μήπως είναι λογικό μετά από έξι χρόνια μνημονίου και κατεδάφισης κοινωνικών κατακτήσεων, μετά από έξι χρόνια λιτότητας και εξαθλίωσης να μη βγαίνει ο κόσμος έξω, να μην απεργεί, να μην συμμετέχει σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Θα πρέπει οι συνδικαλιστές να αναρωτηθούν και να προβληματιστούν για την αδυναμία τους να εμπνεύσουν τον κόσμο που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. 
Είναι προφανές ότι ο συνδικαλισμός όπως είναι δομημένος είναι πλέον αποκρουστικός. Μια γραφειοκρατική δράκα επωφελείται από τον θεσμό και δρέπει τα προνόμια που ο νόμος προβλέπει. Όλος ο κόσμος γνωρίζει και καταλογίζει στους ενασχολούμενους με τον συνδικαλισμό προσωπικές ιδιοτέλειες και ότι χρησιμοποιούν τις θέσεις τους για ανέλιξη κομματική και πολιτική. Βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά αυτές δεν σώζουν τον κανόνα.
Στη Βέροια η συγκέντρωση ήταν απογοητευτική και αυτό αποτυπώθηκε από όλα τα μέσα ενημέρωσης της Βέροιας στα ρεπορτάζ τους.
Η φωτογραφία είναι από τον ΒΕΡΟΙΩΤΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: