Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Κατά μέτωπο επίθεση Χαλκίδη σε Κυτούδη και Συρόπουλο: Θα συνεχίστε και φέτος τα ίδια; Οψόμεθα!!!

Κατά μέτωπο επίθεση στους δυο προέδρους από τον αντιδήμαρχο Παιδείας Ισ. Χαλκίδη
Απάντηση "ποταμό" λάβαμε πριν από λίγο από τον αντιδήμαρχο Παιδείας και πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ισαάκ Χαλκίδη με την.....
οποία απαντά λεπτομερώς και αναλυτικά στα όσα έχουν ισχυριστεί εσχάτως οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών του δήμου κ. Συρόπουλος και Κυτούδης.
Ο κ. Χαλκίδης εκτός της παράθεσης νόμων και εγκυκλίων και των ερωτημάτων που θέτει καταθέτει ευθέως την άποψή του ότι οι δυο σύμβουλοι κινούνται με άλλου τύπου κριτήρια, προσωπικά και πολιτικά, και ευθέως τονίζει ότι θα είναι υποψήφιοι με ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο στις εκλογές του ΄19.
Τέλος, ο κ. Χαλκίδης κλείνει την επιστολή του με μια ευθεία και σαφή επισήμανση προς τους δυο προέδρους. Τους ρωτάει αν θα συνεχίσουν και φέτος να λειτουργούν όπως και πέρσι στις σχολικές τους επιτροπές λέγοντας ...οψόμεθα.

Ιδού η επιστολή "ποταμός" του Ισ. Χαλκίδη που κατά την εκτίμησή μου βάζει τα πράγματα στη θέση τους γιατί πολύ απλά αυτό λέει το νομικό  πλαίσιο και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. 

Απάντηση του Αντιδημάρχου 
Χαλκίδη Ισαάκ  στις τοποθετήσεις και επιστολή  των κ.κ.  Κυτούδη Μόσχου και Συρόπουλου Δημητρίου. 

Η ενασχόληση  με τα ΜΜΕ για ένα δημοτικό σύμβουλο, θα έπρεπε να αποσκοπεί  περισσότερο  στην αποτελεσματικότητα άσκησης της διοίκησης και στην επίλυση προβλημάτων και λιγότερο σε θέματα πολιτικής εμπάθειας και αντιπαράθεσης. Παρ όλα, όμως, αυτά και εγώ παρασυρμένος από το δημοσιογραφικό ντελίριο μιας προβολής, καταθέτω τα  παρακάτω.

Οι παραιτήσεις υποβάλλονται και υλοποιούνται 
και δεν αναγγέλλονται. 
Είναι αλήθεια τα μέλη της ΔΕΠ (Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας) ανόητα ή αφελή; (Τίτλος της παρέμβασής μου)
  
Μα φυσικά όχι. Απεναντίας είναι ευυπόληπτοι πολίτες, οικογενειάρχες, εκπρόσωποι  συλλόγων, καταξιωμένοι στις τοπικές και όχι μόνο κοινωνίες τους.

Είναι άνθρωποι που κλήθηκαν να συμβάλουν με τις γνώσεις και τις θέσεις τους, για μια καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της Παιδείας που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.  

Είναι αυτοί, που ομόφωνα τους επέλεξε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους εμπιστεύτηκε την αποστολή τους.  
Είναι αυτοί που εσείς κ. Συρόπουλε και κ. Κυτούδη έρχεστε να αμφισβητήσετε με τα καμώματά σας, αγνοώντας τις ομόφωνες αποφάσεις  της ΔΕΠ. Οι θέσεις  σας, βέβαια, δεν με εκπλήσσουν, απλά αγγίζουν τα όρια της αδιαφορίας μου.
  
Και ας μπούμε στην ουσία των πραγμάτων. Μετά την παρέλευση συνεδριάσεων δυο δημοτικών συμβουλίων, κατατίθεται επιστολή διαμαρτυρίας από τον κ. Συρόπουλο με όλα όσα ελέχθησαν, καθώς και συνάντηση του κ. Κυτούδη με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, για να συνεχίσετε κ.κ να υπάρχετε στην επικαιρότητα, ακόμη και σήμερα για δικούς σας λόγους.

Εύκολα μπορεί κανείς  να αντιληφθεί γιατί όλα αυτά. Για να δώσετε λύσεις στα προβλήματα της Παιδείας; Όχι βέβαια. Γιατί, αν πραγματικά δεν εξυπηρετούν πολιτικές και μόνο σκοπιμότητες, τότε θα μπορούσα να υποθέσω μόνο  βραδυπορία αντίληψης των θεμάτων και αργοπορημένη αξιολόγηση των αποφάσεών σας, ώστε να επικαλείστε ό,τι εσείς κρίνετε σπουδαίο  μετά την παρέλευση τόσου χρόνου, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί πραγματικότητα.

Και αυτό, γιατί  δεν μπορεί να διαφωνείτε με ότι δήθεν ισχύει, αλλά να προχωρείτε σε ενέργειες για τις όποιες δεν υποχρεωθήκατε  ποτέ να φέρετε σε πέρας (κατάθεση απολογισμών στη ΔΕΠ). 
Και αν δεχτώ την όποια δικαιολογία με εκπεφρασμένη την αντίθεσή σας, τότε γιατί ακολούθησε και η κατάθεση του άλλου απολογισμού στην ΔΕΠ (της Α/θμιας Εκπ/σης) , μετά από διάστημα ενός και πλέον μηνός;

Τι αλήθεια σας συμβαίνει κ.κ συνάδελφοι;
Γνωρίζω πολύ καλά ότι παθαίνετε πολιτική αλλεργία στο άκουσμα Αντιδήμαρχος Χαλκίδης, αλλά εγώ σίγουρα όπως και ό ίδιος ο κ. Συρόπουλος επικαλέστηκε στην επιστολή του, πιστεύω ότι δεν υπάρχει ιατρική θεραπεία σ΄αυτή σας την αρρώστια, θα ζείτε δυστυχώς για πολλά χρόνια με αυτήν.

Να υποθέσω  λοιπόν άγνοια; να υποθέσω στην προσδοκία σας σε μια καθομολογουμένη αποδοχή των απολογισμών, χωρίς τις όποιες επισημάνσεις;

Όποιες όμως και αν είναι οι αιτιάσεις η ουσία δεν παραβλέπεται, ότι δηλαδή ακολουθήθηκε η νόμιμη οδός, είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει. 

Ορθώσατε κ.κ. τον πολιτικό σας «νανισμό», επιδιδόμενοι σε μια συνεχή επιλογή λάσπης, αποφεύγοντας την αποδοχή μιας διαδικασίας καθόλα ορθής αντιμετώπισης των πραγμάτων. 

Πιστεύετε ότι έτσι με την τακτική σας αυτή θα ανδρώσετε το πολιτικό σας ανάστημα. Κάνετε λάθος κ.κ. γιατί ένα είναι βέβαιο, ότι δεν μπορεί να εκφράζετε τίποτε περισσότερο από τους μελλοντικούς πολιτικούς μετανάστες, δηλώνοντας οι ίδιοι ότι θα είστε στις επόμενες εκλογές, ο μεν ένας υποψήφιος με τον.. τάδε υποψήφιο Δήμαρχο,  ο δε άλλος υποψήφιος με τον …τάδε.

Αν πράγματι πιστεύετε ότι είναι ορθή η στάση σας αυτή και μη μπορώντας να αντικρούσετε  την αλήθεια, έ τότε κάντε το, αν πάλι πιστεύετε  ότι η διοίκηση Γκιρίνη είναι ευάλωτη και προσδοκάτε τον πολιτικό εγκλωβισμό της, τότε απατάστε οικτρά, γιατί η βούληση του λαού εκφράστηκε με πολλούς τρόπους και σε πολλά επίπεδα.

Εσείς κ.κ. περιμένετε να περάσετε την πόρτα του Δημάρχου και να κερδίσετε ένα μειδίασα παραπάνω ή ένα νεύμα συγκατάθεσης. Τότε και μόνο τότε καλά κάνετε, προσωπικά δεν θα σας ακολουθήσω, δεν το έχω ανάγκη, γουστάρω και στηρίζω τις αρχές του συνδυασμού και τον Δήμαρχο.

Εσείς κ.κ  θέλετε να ανδρώσετε το πολιτικό σας ανάστημα και να ανδρωθείτε πολιτικά μέσα από τα ΜΜΕ διοχετεύοντας δήθεν νομικά πλαίσια (παρωχημένης εκτέλεσης), δήθεν αρχές βάση των οποίων έχετε κινηθεί, αγνοώντας ότι τα πάντα βρίσκονται σε μια διαρκή ανανέωση (νόμοι, διατάγματα, εγκύκλιοι, ΚΥΑ ) και   διέπονται από νομικά πλαίσια που παρά τις όποιες, ενδεχόμενα, αμφισβητήσεις μπορεί να επιδέχονται, είναι σε ισχύ.

Αν πάλι πίστευε ότι γνωρίζετε καλά την ρωμαϊκή ιστορία, δεν μένει παρά να παραδεχθείτε ότι όταν ο Νέρωνας έκαιγε τη Ρώμη, χαίρονταν. Όμως θα πρέπει να θυμάστε σίγουρα και το τέλος του.

Και εσείς κ. Δήμαρχε μη πιστεύετε ότι θα δείτε την «πόλη» σας μισοκαμένη. Για ένα να είστε βέβαιος, ότι δεν έχετε να δείτε τίποτε περισσότερο στο αύριο,  από την πολιτική αυτοκτονία αυτών. 

Σε σας κύριοι που κόντυνε το εγώ σας, όχι γιατί το ήθελε ο Χαλκίδης, αλλά γιατί το προβλέπει και το επιτάσσει η νομοθεσία και σε όσους προσδοκούν κάτι άλλο, έχω να παραθέσω τα παρακάτω: 
Εφαρμόστηκε η παράγραφος 1 του άρθρου 7 του Ν.2690/1999. Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις, περί εγγυήσεων αμερόληπτης κρίσης;

Υπάρχουν αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων που εξουσιοδοτούν τους Προέδρους, για τον  τρόπο λειτουργίας και επίλυσης των προβλημάτων (Ν.2690/1999. Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις).

Υπάρχουν προηγούμενες αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων, όπου έχουν ιεραρχηθεί τα έργα εκτέλεσης, ώστε να υπάρχει διαβάθμιση των αναγκών –προτεραιοτήτων; (Ν.2690/1999. Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις).

Κλήθηκε έστω και ένας Διευθυντής με δικαίωμα ψήφου να συμμετάσχει σε συνεδρίαση των επιτροπών, όταν αποφάσιζαν για θέματα της σχολικής του μονάδας; (ΦΕΚ1056/2011 και ΦΕΚ1098/2011. Σύσταση Ν.Π.Δ.Δ. Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης- Ενότητα Ε).

Εφαρμόστηκαν έστω και σε μια μόνο περίπτωση, οι διατάξεις του άρθρου 42 του Ν 1566/85 παράγραφος 3 και του άρθρου 2 της υπ’ αριθ απόφασης του Υπουργείου Παιδείας Δ4/86/13-02-1986, σύμφωνα με τις οποίες  η ΔΕΠ εγκρίνει τις αποφάσεις των σχολικών επιτροπών που αναφέρονται στην προμήθεια συμπληρωματικών ειδών εξοπλισμού εποπτικών μέσων σχολείων, αφού έχουν προηγηθεί αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων; 

Αναφέρετέ  μου, έστω και μια. Από που κ.κ Πρόεδροι πηγάζει αυτή η εξουσία, του εγώ αποφασίζω;

Έχετε εφαρμόσει τις ισχύουσες διατάξεις του Συμβουλίου Σχολικής Κοινότητας, σε σχολικές μονάδες με Ευρωπαϊκά προγράμματα, αν βέβαια το γνωρίζετε; (Ενότητα Ε των παραπάνω ΦΕΚ των Σχολικών Επιτροπών).

Γιατί αλήθεια δεν προχωρήσατε σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 3 παράγραφος 8 εδάφιο α και β  της Δ8440/24-2-2011 απόφασης  ΥΠΕ.ΕΣ. Α&Δ περί ταμειακού υπολοίπου στα χέρια και σε τραπεζικό λογαριασμό των διευθυντών; 
Η παραπάνω Δ8440/24-02-2011 καθώς και οι διατάξεις του Ν.3463/2006 σύμφωνα με τα προαναφερθέντα ΦΕΚ αποτελούν και την νομική υπόσταση των σχολικών επιτροπών.

Αποδυναμώσατε έτσι τους  διευθυντές στους οποίους η ίδια η πολιτεία και οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Εσείς βέβαια δεν τους εμπιστεύεστε και έχετε «πρόσωπο» όπως επικαλείστε, ενώ αυτοί όχι. Το πρόσωπο κύριοι σε μία αρχή, είναι η ίδια η διοίκηση  και ο Δήμαρχός της.

Ισχύει κ.κ η ΚΥΑ 13172/1995 όπου ορίζεται ο τρόπος και το δικαίωμα εκτέλεσης μικρών έργων; έχετε αφαιρέσει με τον τρόπο διαχείρισής σας το δικαίωμα αυτό από τους Διευθυντές.

Ποιος αλήθεια ασκεί τον έλεγχο και παρακολουθεί την όλη πορεία των σχολικών επιτροπών; 
Άρθρο 50  παράγραφος 1 του Ν 1566 /85 και Δ4/86/11-02-1987άρθρο 2 παράγραφος 2.1.
  
΄Η μήπως αλήθεια αγνοείτε ότι είναι σε ισχύ η 2.6 της Δ4/86/11-02-1987, όπου σύμφωνα με την οποία η ΔΕΠ «Εισηγείται προς τον οικείο δήμο την έγκριση των απολογισμών των σχολικών επιτροπών, καθώς και για τον κάθε είδους διοικητικό ή διαχειριστικό έλεγχο των επιτροπών αυτών».

Και αν πράγματι δεν θέλετε να το αποδεχτείτε, τότε γιατί εισηγηθήκατε τους απολογισμούς στην ΔΕΠ και ζητήσατε την έγκρισή της; Ή μήπως σας άφησε πολύ πίσω και ο χρόνος της πολιτικής αντιπαράθεσης;

Ισχύει ή δεν ισχύει ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου μας  (ΦΕΚ1866/2017), Ενότητα Δ, άρθρο 13, Αρμοδιότητες Γραφείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης; 

Και τέλος, μεταξύ των άλλων πολλών που θα ήθελα να παραθέσω, σας ερωτώ (ρητορικό το ερώτημα) ευθέως: Πως αλήθεια πιστεύετε ότι θα λειτουργήσετε κατά τη νέα σχολική χρονιά; Με τον ίδιο τρόπο; Οψόμεθα.

Με τιμή  
Σάκης Χαλκίδης 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι είναι λάθος να τα βάζεις με άτομα που προσπαθούν σχεδόν αφιλοκερδώς και να ανεβάζεις άρθρο που να υπερασπίζει ( το υπερασπίζει σε εισαγωγικά ) άτομα που κοιτάν αποκλειστικά το ατομό τους, και τις προσωπικές φιλοδοξίες του. Χορτάσαμε απο οικογενειοκρατίες , έχει μπουχτήσει ο τόπος.
Στην πιάτσα είσαι και τα ξέρεις καλύτερα απο εμένα.
Το παλικάρι που εαν δεν κάνω λάθος είναι στρατιωτικός ήταν με τις γαλότσες σε κάτι μεγάλες βροχοπτώσεις προ διετίας ,τριετίας, ίσως και παραπάνω , (νομίζω για την χρονιά), και έκανε τον τροχονόμο στους κλειστούς απο νερά δόμους.
Δεν νομίζω να το έκανε κάποιος που κατάγεται απο μια πολιτική φατρία. Δεν γίνεται να γίνει ίσος με τον απλό πολίτη. Είναι ντροπή για αυτόν. Αυτοί έμαθαν να διατάζουν μόνο.
Στην τελική ίσως και να έχεις δίκιο , αλλά προτιμώ ας πούμε τους λίγο πιο αγνούς ανθρώπους απο τις κοπριές. (το κοπριές χωρίς εισαγωγικά).
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να ρωτήσω αυτόν τον νομομαθή, και τον τηρούντα τους νόμους και τα κελεύσματα του Κράτους τον κ Σάκη Χαλκίδη, υπάρχει καταλογισμός στον ίδιο και σε στενό συνεργάτη του στο Δήμο Μελίκης μετά από έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και αν ΝΑΙ σε τι ποσά είναι ο καταλογισμός?? Και από πού προκύπτουν αυτοί οι καταλογισμοί? Από παρατυπίες? Από παρανομίες? Από πού κ Χαλκίδη?