Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ο αναπληρωτής Δήμαρχος για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης- μήνυμα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών και οικονομικών του δήμου Αλεξάνδρειας Στέφανος Δριστάς αναφέρει σε μήνυμά του:

“Κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου από άκρη σ’ άκρη του πλανήτη γιορτάζεται ένα σημαντικό αγαθό για την ατομική και συλλογική πρόοδο και ευημερία… η ειρήνη. Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, είναι μια «γιορτή» που καθιέρωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών το 1981, για να διαδώσει και να ενισχύσει τα ιδανικά της ειρήνης και της αποφυγής της βίας στις τοπικές κοινωνίες των πολιτών!

Παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της....
διακρατικής συνεργασίας, η ειρήνη εξακολουθεί να μην βασιλεύει στον κόσμο. Για την ανθρωπότητα η ειρηνική επίλυση των διαφορών αποτελεί ακόμα και σήμερα πολυπόθητο ζητούμενο και επιδίωξη.

Το μήνυμα που θα πρέπει να περάσει μέσα από αυτή την ιδιαίτερη ημέρα είναι ότι η παγκόσμια ειρήνη δεν αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο. Αν λοιπόν, συμπλεύσουμε όλοι μαζί, όλοι οι πολίτες αυτού του κόσμου, ανεξαρτήτως χώρας, πολιτισμού και θρησκείας, τότε σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα.

Η ειρήνη πρέπει να είναι ο στόχος και ο οδηγός μας. ‘Όλα αυτά για τα οποία παλεύουμε ως ανθρώπινη οικογένεια – αξιοπρέπεια, ελπίδα, πρόοδος και ευημερία – εξαρτώνται από την ειρήνη. Αλλά η ειρήνη εξαρτάται από εμάς. Ας διαφυλάξουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: