Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Πάθανε μούγκα οι ΝεοΔημοκράτες; Θα πούνε τίποτα για την έγκριση της μελέτης για την περιοχή δυτικά του Αλιάκμονα;

Ακούσατε κανέναν βουλευτή της ΝΔ της Ημαθίας ή της Πιερίας, κανέναν πολιτευτή του κόμματος του Κυριάκου ή κανέναν "αξιολογημένο" τέλος πάντων να.....
κάνει καμιά νύξη για το τεράστιο αυτό θέμα που κατά πως φαίνεται μπαίνει σε μια διαδικασία επίλυσης; 
Δεν ακούσατε ούτε και πρόκειται να ακούστε διότι δε συμφέρει, δε συμφέρει υπό την έννοια ότι θα αναδειχτεί η δική τους μαχροχρόνια ανεπάρκεια όντας κυβερνήτες αυτού του πολύπαθου τόπου δεν έκαναν απολύτως τίποτα για την περιοχή δυτικά του Αλιάκμονα ως την περιοχή του Κολινδρού που παραμένει ως και σήμερα χωρίς δυνατότητα άρδευσης παρά μόνο με γεωτρήσεις και υψηλή κατανάλωση ρεύματος για την άντλησή του νερού.
Οι ανεπαρκείς πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που για χρόνια είχαν τις τύχες του τόπου δεν έδιναν δεκάρα για τους λιγοστούς κατοίκους της περιοχής αυτής που όντας αγρότες και κτηνοτρόφοι παρέμεναν καλλιεργητές ενός κατώτερου θεού.
Ωστόσο, η πλειοψηφία αυτών των αγροτών, αυτών των κατοίκων της περιοχής αυτής ψηφίζει με μανία και με πάθος τη Δεξιά, αναδεικνύει τη ΝΔ πρώτη δύναμη και τη φασιστική εγκληματική οργάνωση με καλά ποσοστά.
Κι όμως, παρά την συγκεκριμένη και "μπετοναρισμένη" θα έλεγα πολιτική ένταξη της πλειοψηφίας των κατοίκων της δυτικά του Αλιάκμονα περιοχής έρχεται η κυβέρνηση του Σύριζα και δρομολογεί λύση.
Αντίφαση ή πολιτικός ορθολογισμός; Θα δείξει.

Όπως και νάχει οι βουλευτές του Σύριζα των νομών Πιερίας και Ημαθίας εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση για το θέμα που είναι:

Εγκρίθηκε η μελέτη του έργου κατασκευής αρδευτικού δικτύου Βεργίνας-Κολινδρού

Μια εκκρεμότητα πέντε δεκαετιών

Ένα έργο - κλειδί για την παραγωγική ανασυγκρότηση των περιοχών που βρίσκονται γύρω από τον Αλιάκμονα πρόκειται σύντομα  να πάρει το δρόμο της υλοποίησης, μετά την έγκριση της πρώτης φάσης της μελέτης του, προϋπολογισμού 2,5 εκ ευρώ.

Πρόκειται  για το έργο κατασκευής αρδευτικού δικτύου Βεργίνας-Κολινδρού, έργο αιτούμενο από τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς τους εδώ και πάνω από πέντε δεκαετίες, η  κατασκευή του οποίου  θα μειώσει το κόστος παραγωγής  σε μια έκταση τριακοσίων χιλιάδων  στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης. Επιπλέον θα συμβάλλει  στην προστασία και διαχείριση των φυσικών πόρων με γνώμονα την αειφορία, καθώς σήμερα πεπαλαιωμένα δίκτυα και γεωτρήσεις (δημοτικές και περισσότερες ιδιωτικές, που στην πλειονότητα τους είναι μη καταγεγραμμένες και μη αδειοδοτημένες), δημιουργούν, λόγω υπεράντλησης, προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.

Η έγκριση της μελέτης του έργου αυτού, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, αποδεικνύει την  ισχυρή βούληση της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της  χώρας με πυλώνα και μοχλό τον αγροτικό τομέα. 

Οι βουλευτές

Πιερίας: Μπέτυ Σκούφα, Χαρίλαος Τζαμακλής, Στέργιος Καστόρης  και
Ημαθίας:  Αντωνίου Χρήστος,  Καρασαρλίδου Φρόσω , Ουρσουζίδης Γιώργος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: