Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Άκυρο στην απόφαση του δημ. συμβουλίου για το γραφείο στον Ερ. Σταυρό στο Πνευματικό Κέντρο

Στέργιος Μίχος
Προ μηνός περίπου το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξάνδρειας είχε ψηφίσει κατά πλειοψηφία την παραχώρηση ενός γραφείου στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας στον Ερυθρό Σταυρό Αλεξάνδρειας.
Οι παρατάξεις της.....
αντιπολίτευσης καταψήφισαν όπως και το τοπικό συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Αλεξάνδρειας που είχε εκφράσει άποψη αρνητική.
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν επικυρώθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση και ως εκ τούτου καθίσταται άκυρη και μη εφαρμόσιμη.
Η διοίκηση Γκυρίνη έχει δυο επιλογές μπροστά της. Είτε θα επιχειρήσει εκ νέου να την περάσει και από την δημοτική κοινότητα Αλεξάνδρειας μετά από τη σχετική ζύμωση που θα γίνει είτε θα παραπεμφθεί στο μέλλον (για μετά τις δημοτικές του ΄19).

Για την υπόθεση αυτή η παράταξη του Σύριζα με τον δημοτικό σύμβουλο Στέργιο Μίχο εξέδωσε ανακοίνωση που είναι η ακόλουθη:

ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης ακυρώνεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 263/2017 που αποφάσιζε την παραχώρηση για 5 χρόνια αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου Ιστορίας και Λαογραφίας Δήμου Αλεξάνδρειας στο τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Ως ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ είχαμε επισημάνει κατά την διάρκεια της συνεδρίασης την λανθασμένη διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε ενώ προτείναμε την κατάρτιση κανονισμού λειτουργίας του Πνευματικού & Πολιτιστικού Κέντρου και ορισμό προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου ώστε η χρήση του να γίνεται με διαφάνεια και να συνάδει με την λειτουργία του κτηρίου ως χώρου πολιτισμού και διακίνησης ιδεών.
Η απόφαση λαμβάνει υπόψη την αρνητική εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο των εν λόγο οργάνων παρά την προσπάθεια του Δημάρχου κ. Γκυρίνη Π. να τα υποβαθμίσει.
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ σέβεται το σημαντικό έργο του τοπικού Ερυθρού Σταυρού και των εθελοντών του και θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που γίνεται μετάδοσης του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης , ταυτόχρονα όμως στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης του πνευματικού κέντρου για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαφορετική θέση είχατε σε προηγούμενη ανάρτηση σας κατά την ψήφιση για την παραχώρηση στον ερυθρό Σταυρό. Υπάρχει όμως και κάτι που κάνετε το κορόιδο. Υπάρχει γραφείο υπό κατάληψη από τους αλληλέγγυους στο πνευματικό κέντρο, επί αφτού μούγκα ε?

Xronika είπε...

Θα το πω αυτή τη φορά ευγενικά. Η θέση που πήρα όταν ψηφίστηκε το θέμα συνεχίζει να ισχύει. Δηλαδή, παραμένω στην ίδια άποψη. Πως κατάλαβες ότι άλλαξα άποψη είναι απορίας άξιον.
Αυτό που βλέπεις στην ανάρτηση είναι η δημοσίευση της είδησης και οι πιθανές "λύσεις" καθώς και η ανακοίνωση της παράταξης του Σύριζα.
Πάμε στο άλλο θέμα που βάζεις. Κανένα γραφείο δεν τελεί υπό κατάληψη και ιδιαίτερα από τους αλληλέγγυους όπως λες. Εκτός και αν αναφέρεσαι στην χρήση χώρου από την Εθελοντική Οργάνωση ΟΜΑΔΑ που κάνει μαθήματα σκηνοθεσίας κινηματογράφου μετά από έγκριση που πήρε από τη διοίκηση του δήμου.
Συνεπώς, άλλη φορά άμα θες να γράψεις κάτι για να με φέρεις σε δύσκολη θέση καλό θα είναι να βρεις κάτι αληθινό ή κάτι πιο έξυπνο.
Αυτά