Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Το λεωφορείο του Εμμανουηλίδη, η ΔΕΘ του Κυριάκου, οι αξιολογημένοι και ο Ανδρουλάκης αρχηγός- σχόλια και τρολ

Σήμερα έχουμε σχόλια και παραπολιτικά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Οι δυο πολιτικοί χώροι είναι ανεξάντλητοι και δίνουν πάντα, κάθε μέρα, αφορμές για......
σχόλια ανάλαφρα και παραπολιτικά που όμως είναι αρκούντως σοβαρά.
Μπρουσκέλης- Ανδρουλάκης

Ήρθε την Παρασκευή στην Αλεξάνδρεια ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκης που θέλει να γίνει αρχηγός- πρόεδρος του κόμματος που ακόμα δεν έχει όνομα. Πήγε στο 722 όπου συναντήθηκε με τους αρμόδιους αλλά και πρόσφυγες. Ωστόσο αυτή η επίσκεψη δεν είναι από μόνη της γεγονός.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Ανδρουλάκης είχε δίπλα του τον Μπρουσκέλη από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση στο 722 αλλά πιστεύω ότι πήρε ενημέρωση και για το κλίμα που υπάρχει στο νομό για τις εκλογές του νέου φορέα.

Στην επίσκεψή του στο 722 ο Ανδρουλάκης συνοδεύονταν εκτός από τον Ν. Μπρουσκέλη και από τον Γ. Χασιώτη, τον Κ. Ναλμπάντη και ορισμένους άλλους Πασόκους που φαίνεται ότι τον στηρίζουν.
Άπαντες συνταξιούχοι. Καλά κρατιούνται
αλλά δεν τους λες και ...λυκόπουλα

Αυτό όμως που έκανε εντύπωση ήταν στο καφέ Μομέντι όπου ο Ανδρουλάκης συναντήθηκε με Πασόκους. Αν και νέος στην ηλικία φαίνεται ότι δε συγκίνησε κανέναν νεολαίο γιατί είδα ότι αυτοί που πήγαν στο κάλεσμα ήταν όλοι τους ...παλαιάς κοπής, όλοι τους συνταξιούχοι μπαρουτοκαπνισμένοι Πασόκοι που δεν έχασαν συγκέντρωση του Χρυσοχοϊδη παλιότερα και άλλων στελεχών του χώρου.
Εξεπλάγην. Έχω χρόνια να δω Πασόκα
να χαίρεται. Ο λόγος με διαφεύγει
αλλά δεν έχει σημασία

Όπως και να ΄χει όμως το ουσιαστικό της υπόθεσης είναι ένα. Η συμμετοχή ως ένα βαθμό θα κρίνει το μέλλον του εγχειρήματος και αυτό σε πρώτη φάση θα είναι να μην απαξιωθεί έτι περαιτέρω ο χώρος. Βέβαια, διψήφιο ποσοστό στις εκλογές άμα πιάσει τότε θα πρέπει να κάνουν πάρτι αλλά το κυρίαρχο κατά την άποψή μου θα πρέπει να είναι η στεγανοποίηση του χώρου για να μην εξαερωθεί πολιτικά.
Τώρα, αν αυτό γίνει με τον Ανδρουλάκη ή με τον Καμίνη δεν το ξέρω αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι με την Φώφη θα μείνει στάσιμος ο χώρος αφού όλοι πλέον γνωρίζουν ότι η Φώφη είναι πεπερασμένων δυνατοτήτων και ως εκ τούτου αναλώσιμη.

Αφήνουμε το Πασόκ και τους γύρω απ΄ αυτόν χώρους και πάμε στη ΝΔ του Κυριάκου που μόνο χαρά δίνει στους σεναριογράφους επιθεωρήσεων. Ο Κυριάκος καταφέρνει τα ακατόρθωτα, πιάνει τον ταύρο από τα κέρατα, όπως λέει η αδερφή του η Ντόρα, και αναγκάζει την ΔΑΚΕ Δασκάλων να βγάζει ανακοίνωση που άμα τη διαβάσει κανείς θα νομίσει ότι την έγραψαν ΚΚΕδες.


7 γλώσσες ο Λιόλιος, τρεις τέσσερις ο
Κυριάκος άνετα ανοίγουν ένα κέντρο
ξένων γλωσσών για να τονώσουν
την επιχειρηματικότητα
Ωστόσο, ο αξιολογημένος 7γλωσσος διαπιστώνει ότι η ομιλία του Κυριάκου στη ΔΕΘ είναι εφάμιλλη του Winston Churchill (1940). Ο Κυριάκος είναι ο νέος Churchill.. 
Γιατί γελάτε κύριοι; 

Οι κύριοι γελάγανε με συγκατάβαση διότι ήταν ευγενικοί, από σόι, από σπίτι με αρχές και είχαν μάθει από τα μικράτα τους να μην αντιδρούν σε υπερβολές ούτε να απαξιώνουν όσους πέρναγαν τις γραμμές. 
Ποιες γραμμές; Τις γραμμές παιδιά, τις γραμμές. Για να δώσουμε όμως όλο το σκηνικό με πραγματικούς όρους ο εφτάγλωσσος είπε ότι η ομιλία του Κυριάκου ήταν εφάμιλλη της ομιλίας του Καραμανλή όταν διαπίστωνε ο "εθνάρχης" ότι ανήκομεν εις την Δύσιν. 
Τι Καραμανλής, τί Τσώρτσιλ; Ένα τσιγάρο δρόμος. 

Ο αξιολογημένος εφτάγλωσσος αγρότης του κόσμου (μη γελάτε κύριοι, γιατί γελάτε;) πρέπει να διακατέχεται από μεγάλη αδημονία, δεν εξηγείται διαφορετικά. Θέλει ντε και καλά να γίνει η ΝΔ κυβέρνηση για να σώσει τη χώρα, έτσι το ερμηνεύω εγώ. 

Βέβαια η ΝΔ δεν είναι ένα απορόσωπο πράγμα, ούτε θα κληθούν ρομπότ να κυβερνήσουν. Άνθρωποι θα κληθούν και μάλιστα αξιολογημένοι θα αναλάβουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους. Τώρα, αν ανάμεσα σ΄ αυτούς είναι και ο δικός μας 7γλωσσος αγρότης του κόσμου απ΄τη Μελίκη τι να σας πω; Ότι και να σας πω θα σας γελάσω και δεν το θέλω. Πάντως είμαι βέβαιος ότι ο αγρότης του κόσμου από τη Μελίκη δεν αδημονεί να γίνει κυβέρνηση η ΝΔ για να αναλάβει έμμισθη κυβερνητική θέση. Αλλά όμως άμα του γίνει πρόταση δε θα μπορέσει να αρνηθεί και τον μισθό του θα τον τσεπώνει γιατί έχουμε και έξοδα όσο να πεις. Και θα τον τσεπώνει με βαριά καρδιά είναι η αλήθεια γιατί τον ξέρω τον αγρότη του κόσμου απ΄ τη Μελίκη.

Ωστόσο, υπάρχει και το εξής ενδεχόμενο και θα πρέπει να ληφθεί στα σοβαρά υπόψη. Μετά τον 7γλωσσο αγρότη του κόσμου από τη Μελίκη μπορεί να αξιολογηθεί και άλλος εφάμιλλης αξίας στέλεχος και να γίνει ακόμα πιο πλούσιο το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ και η Ημαθία και ιδιαίτερα ο Δήμος Αλεξάνδρειας να διαθέτει ΔΥΟ (2) αξιολογημένα στελέχη και ως εκ τούτου δυο υποψήφια στελέχη για να πιάσουν κυβερνητικές θέσεις αύριο μεθαύριο όταν γίνει η ΝΔ κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο εκδότης της εφημερίδας Ο ΠΟΛΙΤΗΣ Νίκος Σουρλοπουλος (φωτ. δεξιά) ζήλεψε τον 7γλωσσο και έκανε κι αυτός αίτηση να αξιολογηθεί και θέλει να γίνει και αυτός μέλος του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ για να βοηθήσει στην ανάκαμψη της χώρας με τις γνώσεις και τις εμπειρίες που διαθέτει και οι οποίες ομολογουμένως είναι πλούσιες και θα χρησιμεύσουν στα σίγουρα στους υπουργούς της ΝΔ εάν και εφόσον τον αξιοποιήσουν είτε ως σύμβουλο είτε ως υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος. 
Είμαι βέβαιος ότι ο Σουρλόπουλος θα φρόντισε να πει στους αξιολογητές για την συνεργασία που έκανε με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το 2006 στον δήμο Αλεξάνδρειας με τον Δημ. Παράσχο υποψήφιο Δήμαρχο.
Επίσης είμαι βέβαιος ότι θα τόνισε στους αξιολογητές τον θρίαμβο που κατέγραψε στις εκλογές εκείνες όταν συγκέντρωσε 69 σταυρούς προτίμησης, ένας αριθμός ρεκόρ για νέο υποψήφιο από άλλο χώρο σε ένα ψηφοδέλτιο αμιγώς κομματικό. Μιλάμε ότι έκανε πάταγο το αποτέλεσμα του εκδότη εκείνη την εποχή που εμείς οι παλαιότεροι ακόμα το θυμόμαστε με νοσταλγία.
Εξ άλλου, τέτοια ρεκόρ δύσκολα καταρρίπτονται...


Γιατί γελάτε κύριοι; 
Ο Κυριάκος ως νέος Καραμανλής ή Τσώρτσιλ θα μας οδηγήσει σε περιφανείς νίκες. Θα διαλύσουμε το δημόσιο, θα εξαφανίσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, θα εξαερώσουμε το δημοσιο σύστημα παιδείας, θα κονιορτοποιήσουμε το δημόσιο σύστημα ασφάλισης, θα ερημοποιήσουμε το δημόσιο σύστημα συγκοινωνιών κλπ κλπ. Όλα θα περάσουν σε ιδιώτες. Και το κράτος θα περάσει σε ιδιώτες και τέλος. Γιατί γελάτε κύριοι ενώ θα έπρεπε να κλαίτε από τώρα;  
Όταν ο Κυριάκος έλεγε ότι θέλει ένα δημόσιο λιτό και αποτελεσματικό τί ακριβώς εννοούσε; Να απαντήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα τον ψηφίσουν. Και όσοι τον ψηφίσουν να μην αναζητούν συμπαράσταση όταν απολυθούν, εντάξει; Βέβαια, δεν θα απολυθούν φόρα παρτίδα. 
Θα αξιολογηθούν πιο πριν και θα βρεθούν ακατάλληλοι για τη θέση τους. Τόσο απλό το έργο που βέβαια το έχουμε ξαναδεί το 2014 αλλά κατά πως φαίνεται το έχουν λησμονήσει αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι. 
Καιρός να το ξαναδούν λέω εγώ. 

Στου Κυριάκου, όχι το μαγαζί αλλά την εκδήλωση- ομιλία το περασμένο Σάββατο πήγαν ουκ ολίγοι Ημαθιώτες. Κάθισα και υπολόγισα πόσοι περίπου πήγαν και κατέληξα ότι αν υπήρχε συντονισμός θα γέμιζαν ένα λεωφορείο 54 θέσεων του Εμμανουηλίδη. 
Ο Εμμανουηλίδης ήταν με τη λαϊκή δεξιά
αλλά του έκατσε Κυριάκος
Φαντάζεστε σκηνικό; Ο Απόστολος οδηγός και αρχηγός της εκδρομής- αποστολής να γεμίζει από Νάουσα- Βέροια και Αλεξάνδρεια και οδηγεί το τουριστικό στη ΔΕΘ. Το λεωφορείο στολισμένο με σημαιάκια της ΝΔ και ελληνικές σημαίες αναγκαστικά, με φωτογραφίες του Κυριάκου να χαμογελάει και εντός του οχήματος να ακούγεται ο ύμνος της ΝΔ από τη φωνή του Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Και δίπλα στον Απόστολο που κάνει τη δεύτερη φωνή δίνει τον τόνο ο ψηλός, ο βουλευτής του νομού, ο Απ. Βεσυρόπουλος που έχει πιάσει το μικρόφωνο και δεν τ΄ αφήνει εκνευρίζοντας τον Τσαβδαρίδη που τι να κάνει; τραγουδάει κι αυτός ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμίαν. 

Έλα όμως ντε που ο Βεσυρόπουλος μπορεί να είναι επιμελής και καλός στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα αλλά δεν ξέρει τον ύμνο απ΄ έξω. Φτάνει ο ύμνος στην τρίτη στροφή όπου λέει: “Εμείς το μίσος, την κακία ξεχνάμε 
για το συμφέρον όλων κοιτάμε 
για μας τα χρώματα δεν έχουν αξία 
γιατί πιστεύουμε πατρίδα, θρησκεία” 

Κομπιάζεται, ξεροκαταπίνει ο Βεσυρόπουλος, κοιτάει τον Εμμανουηλίδη για βοήθεια αλλά τον βλέπει να γελάει σαρδόνια και να αλλάζει ταχύτητα στο λεοφωρείο. 

Νιώθει χαμένος και εκτεθιμένος και αρχίζει να κρατάε το ίσο στον ρυθμό λέγοντας "να να να και πάλι από την αρχή, να να να να" μήπως και φιλοτιμηθεί κανείς να του πει τα λόγια. 

Διαπιστώνει ο Βεσυρόπουλος ότι ουδείς γνωρίζει τα λόγια της τρίτης στροφής του ύμνου. Έλα όμως που στο λεοφωρείο υπάρχουν και νεολαίοι που είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και γκουγκλάρουν τον ύμνοκαι δίνουν τη λύση. Αρχίζουν να λένε τα λόγια, το λεοφωρείο πήρε φωτιά και όλοι μαζί πήγαν στο καθήκον τους.

Ο Κυριάκος είπε πολλά στη ΔΕΘ αλλά το θέμα δεν είναι το τι είπε αλλά ποιοι τα άκουσαν. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι δεν τα άκουσαν μεγάλες μάζες πολιτών και αν δεν φροντίσουν οι κυβερνώντες να διαδώσουν τα όσα είπε τότε θα χάσουν χρυσή ευκαιρία να μάθει ο κόσμος τι τους περιμένει με Κυριάκο πρωθυπουργό.
Οι Νεοδημοκράτες συνδικαλιστές στους δασκάλους (η ΔΑΚΕ δηλαδή) τον άκουσαν και έπαθαν ένα μίνι εγκεφαλικό. Αμέσως έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία τονίζουν τη διαφωνία τους με τα όσα θέλει να εφαρμόσει στη δημόσια εκπαίδευση ο Κυριάκος. Διαβάστε την εδώ


Κλείνω με Χαλκίδη που βλέπει κάτι Μητρώα και κάποιους που αυτός είχε για πρωινό να γίνονται αστέρια και του ανεβαίνει η πίεση. Αυτός που θήτευσε για χρόνια βουλευτής, που έγινε σκιώδης υπουργός δημοσίων έργων και για χρόνια ήταν το Νο1, ο Ημαθιάρχης της ΝΔ, βρίσκεται σήμερα στην απέξω με δική του επιλογή. 
Ο Μιχάλης μετά την αγρανάπαυση που επέβαλλε στον εαυτό του σκέφτεται να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική και όπως έχω γράψει στοχεύει να διεκδικήσει τη θέση του Καλαϊτζίδη αλλά εκτιμώ ότι είναι κομμάτι δύσκολο. Θα δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: