Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Στο 722 στους πρόσφυγες ο Ανδρουλάκης- Διαπιστώσεις

δ/τ  Το Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας επισκέφτηκε σήμερα ο......
ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, συνοδευόμενος από δημοτικούς συμβούλους του δήμου και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Για περισσότερο από μία ώρα ο Ν. Ανδρουλάκης συζήτησε με τους πρόσφυγες που διαμένουν εκεί για τις συνθήκες διαβίωσης και τα καθημερινά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ανέφερε ότι το επίπεδο φιλοξενίας των προσφύγων που διαμένουν στο Κέντρο της Αλεξάνδρειας είναι πολύ καλύτερο από αυτό που έχει δει σε αντίστοιχες δομές που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια.
Ο ευρωβουλευτής επέκρινε την κυβέρνηση για την καθυστέρηση που επιδεικνύει στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων για το προσφυγικό τονίζοντας: «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τα 740 εκατ. ευρώ που έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το σκοπό αυτό».
Ορισμένοι από τους πρόσφυγες μετέφεραν στον κ. Ανδρουλάκη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως προς τις συνθήκες διαβίωσης, όπως επίσης και τα εμπόδια στην εκπαίδευσή τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αλεξάνδρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: