Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Η απάντηση του Συρόπουλου αλλά με την απορία θα μείνω- Ο Μόσχος πότε θα στείλει επιστολή;

Δημ. Συρόπουλος
-Για την ταμπακιέρα ουδέν σχόλιο. Γιατί ενώ είναι ακάλυπτος δεν παραιτείται;
-Τι σημαίνει "5η Φάλαγγα";

Εκτός από το να συντάσσει επιστολές με πλείστες όσες παραπομπές σε νόμους και άρθρα, σε παραγράφους και προεδρικά διατάγματα απέκτησε εσχάτως και άλλη μια ιδιότητα ο φίλτατος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Β΄ βάθμιας Εκπ/σης Δημήτρης Συρόπουλος, να εκδίδει ανακοινώσεις μετερχόμενος φρασεολογία τόσο οικεία, εδώ και χρόνια, που σε......
κάνει να αναρωτιέσαι, να προβληματίζεσαι και να απορείς γιατί αυτό το παιδί δεν έκανε καριέρα νομικού, καριέρα γενικού γραμματέα δήμου, καριέρα προέδρου κοινότητας και πήγε στο στράτευμα ως μάχιμο στέλεχος του στρατού ξηράς. Με την απορία θα μείνω αλλά δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία η δική μου απορία.

Ο Συρόπουλος λοιπόν θίχτηκε από ένα σχόλιο που έκανα προ ημερών και που αφορά στα όσα γνωστά και καθόλου ενδιαφέροντα για τον πολύ κόσμο γίνονται μεταξύ αυτού και του προέδρου της δημοτικής επιτροπής Παιδείας Ισ. Χαλκίδη. Γνωστά και δεν επανέρχομαι γιατί όποιος έκανε τον κόπο να ερευνήσει και να ρωτήσει, όποιος έκανε τον κόπο να μην το παίξει αγράμματος δικηγόρος και ξερόλας τότε θα αντιλαμβάνονταν ότι πατάει σε σάπιο σανίδι και δε θα σήκωνε μπαϊράκι γιατί δεν του αρέσει η φάτσα του Χαλκίδη.

Ο Συρόπουλος στην επιστολή του, που η δεοντολογία λέει ότι έπρεπε να την στείλει σε μένα και μόνο για να δημοσιευτεί αφού από δικό μου σχόλιο εθίγη, δεν το έκανε και την έστειλε παντού, ισχυρίζεται διάφορα πράγματα. Δε με ενοχλεί που την έστειλε και αλλού, αντιθέτως διαφήμιση μου κάνει παρά το ότι δεν την χρειάζομαι. 
Ο Συρόπουλος, υποστηρίζει ότι λειτουργεί με βάση το νόμο και ότι ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ισ. Χαλκίδης που χαρακτηρίζεται ως "κακομαθημένος αρχομανής νάρκισσος" (Δημήτρη, φρόντισε να μάθεις τι σημαίνει η κάθε μια λέξη από αυτές, θα σε ρωτήσω κάποια στιγμή) κακώς μπλέκεται στα χωράφια του. Καλά κάνει και το υποστηρίζει αυτό πλην όμως καλά θα κάνει να ρωτήσει και κανέναν ειδικό για να ξεκαραρίσει το πράγμα μη βρεθεί προ εκπλήξεων.
Ο Συρόπουλος εκτός του ισχυρισμού του (ότι λειτουργεί όπως ο νόμος ορίζει και που ο Χαλκίδης αγνοεί) αποφάσισε να εμπλακεί και με άλλα ζητήματα. Εμφανίζεται να τον αφορά το που βρίσκομαι εγώ τα καλοκαίρια. Προφανώς από κοινωνικό ενδιαφέρον το κάνει και όχι από κουτσομπολίστικη διάθεση, είμαι σίγουρος. Να τον πληροφορήσω ότι ως Λιτοχωρίτης που είμαι διαθέτω ένα κατάλυμα στο χωριό αυτό και πάω εκεί τα καλοκαίρια με την άδειά του βέβαια. Το επόμενο καλοκαίρι Δημήτρη θα φροντίσω να πάρω έγγραφη άδεια και πιθανόν φύλλο πορείας για να πάω, εντάξει;
Ένα άλλο ζήτημα που τον ενδιαφέρει είναι γιατί εγώ δεν ασχολήθηκα με τις παραιτήσεις δυο πρωτοκλασσάτων στελεχών της παράταξης και ιδιαίτερα του Αλεξόπουλου. Ο άλλος που δεν αναφέρεται ονομαστικά είναι ο Ναλμπάντης πλην όμως αυτός δεν παραιτήθηκε αλλά παραμένει ακόμα μέλος της δημοτικής ομάδας όπως παραμένει και ο Συρόπουλος, και ο Κυτούδης, και ο Κιρκιλιανίδης. Ο νοών νοείτω.
Το αν ασχολήθηκα ή όχι με τις περιπτώσεις αυτές είναι γνωστό και σε κάθε περίπτωση, που θα έλεγε και ο Αλεξόπουλος, δεν ενδιαφέρει την εν λόγω διένεξη Χαλκίδη- Συρόπουλου. Προς τι η αναφορά; Θέλει να πει κάτι ο ποιητής και το λέει ...έμμεσα; Ήθελε να ρωτήσει άλλον αλλά το ρωτάει μέσω εμού; Θα δείξει.


Ασχολείται ο Συρόπουλος και με ένα ακόμα ζήτημα που καμια σχέση δεν έχει με τη διένεξη. Ποιο είναι; Μα η 5η φάλαγγα. Γιατί άραγε ενοχλήθηκε; Γνωρίζει τι εστί "5η Φάλαγγα" μέσα σε μια παράταξη; Αν δε γνωρίζει να του το εξηγήσει κάποιος που γνωρίζει. Όταν κατανοήσει το ρόλο της 5ης Φάλαγγας τότε ίσως ενεργοποιήσει την παραίτηση που ισχυρίζεται ότι κατέθεσε εδώ και 18 μήνες και δε γίνεται αποδεκτή από τον δήμαρχο. Αλήθεια, θέλει κάποιος να παραιτηθεί και δεν φεύγει γιατί δε γίνεται αποδεκτή η παραίτησή του; Άλλο πάλι και τούτο.

Στην επιστολή Συρόπουλου δεν περιλαμβάνεται το εξής κομβικό και άκρως πολιτικό ζήτημα. Επέλεξε να στοχοποιήσει εμένα και τον Ισ. Χαλκίδη μη μπορώντας ή μη θέλοντας ακόμα να στοχοποιήσει τον ίδιο τον δήμαρχο Γκυρίνη γιατί δεν τον καλύπτει ως επικεφαλής της παράταξης. 
Αλήθεια, γιατί δε ζητάει απαντήσεις από τον ίδιο τον Γκυρίνη για την συμπεριφορά του αντιδημάρχου; Γιατί δεν ζητάει κάλυψη από τον δήμαρχο και φυσικό αρχηγό της παράταξης και υπεύθυνο για τη διοίκηση συνολικά του δήμου και ζητάει απαντήσεις και ευθύνες από μένα και τον Χαλκίδη; Τι τον ζορίζει και δεν το κάνει αφού όπως λέει βαδίζει αυστηρά στο δρόμο του νόμου και μόνο;

Μήπως γιατί δεν ήρθε η ακόμα η ώρα να γίνει κι αυτό; Μήπως δεν ήρθε η ώρα να περάσει στην κόντρα με τον Γκυρίνη γιατί ακόμα δεν άρχισε να "τρέχει" κανένα αντίπαλο πολιτικό σχέδιο οπότε δεν θα έχει μια τέτοια ενέργεια καμιά πολιτική προστιθέμενη αξία; Μήπως γιατί άμα το κάνει αυτό θα πρέπει εκ των πραγμάτων να ενεργοποιήσει επιτέλους την παραίτησή του και να πάψει να είναι πρόεδρος της Σ.Ε.Δ.Ε;

Κλείνοντας ένιωσα μια απογοήτευση διότι περίμενα κοινή απάντηση- επιστολή αλλά διαψεύστηκα. Περίμενα και τον έτερο πρόεδρο Κυτούδη να με απαντήσει αλλά με τον καημό θα μείνω. Πιθανόν να έχει δουλειές αυτό το διάστημα με τα βαμβάκια και δεν έχει χρόνο να κάτσει να σκεφτεί και να γράψει. Πιθανόν αλλά εγώ αναμένω.

Τέλος, όσον αφορά τη συζήτηση για το ποιοι δρουν για προσωπικό συμφέρον να την κάνουμε όποτε θέλει. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται με τα κοινά είναι η αλήθεια.

Διαβάστε την επιστολή Συρόπουλου εδώ:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ. Ο ΜΟΣΧΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΤΗΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠ ΣΟΥΡΛΟ?