Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Νοιάζεται ο ΣΚΑΙ και η ΝΔ αν θα μείνουν παιδιά εκτός παιδικών σταθμών; Τους πιστεύετε;

Σιγά μην έπιασε ο πόνος τους Μητσοτάκηδες και τους Αλαφούζους αν μένουν τα παιδιά των φτωχών εκτός παιδικών σταθμών.
-Μένουν όμως; Πόσα παιδιά μένουν εκτός;

Σε πλήρη συντονισμό με κίτρινο χρώμα και άκρατη κινδυνολογία τα συστημικά κανάλια και ο...
έντυπος τύπος και ηλεκτρονικός τύπος που ακόμα δε χώνεψε το γεγονός ότι τη χώρα κυβερνάει ένα άλλο κόμμα πλην της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να παραμυθιάζουν τον κόσμο, να τον τρομοκρατούν, να διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις ώστε να έρθει η φθορά και να γίνουν εκλογές για να γίνει ο Κυριάκος πρωθυπουργός και να....
επιστρέψουν άπαντες στην γνωστή θεάρεστη πρακτική των περασμένων δεκαετιών, αυτή της πλήρους διαπλοκής με το κράτος και τα ταμεία του.

Τελευταίο χτύπημα του εν λόγω συστήματος είναι η συστηματική ψευδολογία ότι θα μείνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών. Τα ίδια έλεγαν και πέρσι τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. Στον δήμο Αλεξάνδρειας για τον οποίο έχω πλήρη γνώση κανένα παιδί δεν έμενε εκτός παιδικών σταθμών είτε είχε είτε δεν είχε εγκριθεί η εισαγωγή του. Το ίδιο συμβαίνει και φέτος. Μάλιστα, μετά την κινδυνολογία αυτή από τα συστημικά βοθροκάναλα αναγκάστηκε ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΟΜ Σάκης Παντόπουλος να εκδόσει ανακοίνωση λέγοντας ότι θέσεις υπάρχουν και καλούνται οι γονείς να κάνουν αίτηση στα γραφεία της επιχείρησης. 
Στο ίδιο μήκος μια σειρά δήμων με πρώτο τον δήμο της Αθήνας, της Καλαμάτας, της Κέρκυρας κλπ εκδίδονται ανακοινώσεις που λένε το αυτονόητο: κανένα παιδί δε θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών. Μόλις προχτές στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ η αρμόδια υπουργός Θ. Φωτίου δήλωσε "όπως κάναμε και πέρσι έτσι και φέτος κανένα παιδί δε θα μείνει εκτός". Παράλληλα, η υπουργός έθιξε την ανεπέρκεια των δημάρχων που ενώ κλήθηκαν από την περασμένη χρονιά να προχωρήσουν σε ίδρυση νέων παιδικών σταθμών αυτοί περί άλλων τυρβάζουν και φρενάρουν ουσιαστικά την υπόθεση αυτή.
Θα αναρωτηθεί κανείς: και δε θα μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών; Είναι προφανές ότι αυτό είναι αδύνατον διότι αφενός οι αιτήσεις αυξήθηκαν και αφετέρου οι ΟΤΑ δεν έπραξαν αυτό που έπρεπε, δεν έφτιαξαν νέους παιδικούς σταθμούς. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο αριθμός που ανάλογα με το αντικυβερνητικό μένος ενός εκάστου κυμαίνεται από 30 ως 50 χιλιάδες παιδιά που υποτίθεται ότι θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών.

Τόσο απλό και πραγματικό. Ωστόσο, οι ψευδολόγοι του συστήματος συνεχίζουν το έργο τους απτόητοι. 
Ως πότε; Η απάντηση είναι απλή. Έως ότου τους το επιτρέπει η κυβέρνηση η οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιδράσει απέναντι σ΄ αυτόν τον οχετό. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπα και Συριζαίος κύριε Μόχλα?

Ανώνυμος είπε...

Ποιόν να πιστέψω εγώ τώρα την Φωτίου που είναι υπουργός ,η εσένα?