Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Μ. Γεράνης: Είμαστε πανέτοιμοι να υλοποιήσουμε τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης απορριμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία».

Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του....
Υπουργείου Εσωτερικών έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις συνεργασίας σε κάθε περιφέρεια με σκοπό να δοθούν στους εμπλεκόμενους φορείς κατευθύνσεις για το σχεδιασμό και την ωρίμανση των έργων των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ).

Στο πλαίσιο αυτό του κύκλου ημερίδων, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία η Διημερίδα στις 07/08-07-2017 στη Θεσσαλονίκη που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κ. Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ του  ΠΕΣΔΑ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελος, ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών, Ευάγγελος Καπετάνιος, στελέχη των Υπουργείων Οικονομίας και Επικρατείας, κυβερνητικοί βουλευτές, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, Ιωάννης Σάββας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιουτίκας Κ., ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, Κυρίζογλου Λάζαρος, Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιδήμαρχοι και στελέχη των Υπηρεσιών Καθαριότητας καθώς και των Τεχνικών Υπηρεσιών, στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας. 

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ Μ. Γεράνης τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να υλοποιήσει όλα τα έργα και τις παρεμβάσεις που προβλέπονται από τον νέο ΠΕΣΔΑ αρκεί να έχει τη συμπαράσταση της κεντρικής και της περιφερειακής διοίκησης και στο σημείο αυτό δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κο. Καπετάνιο Ευάγγελο και τους συνεργάτες του για την πολύτιμη αλλά και καθοριστική συμβολή τους στις διαδικασίες επίσπευσης του ΠΕΣΔΑ .

Κύριοι στόχοι του προγράμματος που υλοποιεί ο Σύνδεσμος είπε ο κ. Γεράνης είναι η χωροθέτηση και  κατασκευή των τριών νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη καθώς και των μονάδων επεξεργασίας βιοαποβλήτων σε όλες τις διαχειριστικές ενότητες της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Κλίνοντας την Διημερίδα όλοι συμφώνησαν ότι ο ΠΕΣΔΑ θα πρέπει να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν προκειμένου να γλιτώσει η Ελλάδα τα υπέρογκα πρόστιμα (περίπου 100 εκατομμύρια € ετησίως) που πληρώνει στην Ε.Ε. για την ελλιπή πρόοδο στον τομέα της ανακύκλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: