Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Στο ΕΣΠΑ η αποχέτευξη Μελίκης και εκτεθειμένοι Δημητριάδης- Αλευράς που λαϊκιζαν χωρίς μέτρο

Θα θυμάστε οι περισσότεροι τη "φασαρία" που είχαν κάνει οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Δημητριάδη συνεπικουρούμενοι από τον δημοτικό σύμβουλο της ΛΑΣ (ΚΚΕ) Χρ. Αλευρά όταν ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης είχε αποφασίσει να σταματήσει την διαδικασία έναρξης του έργου του αποχετευτικού δικτύου στη Μελίκη διότι είχαν.....
διαπιστωθεί τεράστιες αποκλίσεις της μελέτης στην πράξη. Είχε κατηγορηθεί ότι θα χαθεί το έργο, ότι βάζει φρένο στην ανάπτυξη της περιοχής και άλλα τέτοια φαιδρά. Η διοίκηση και ο δήμαρχος προσωπικά είχαν δεσμευτεί ότι θα εκκινήσουν νέα διαδικασία ένταξης στο ΕΣΠΑ ώστε να γίνουν όλα όπως πρέπει. Και έγιναν. Το έργο εντάχθηκε και ο δήμος έβγαλε μια ανακοίνωση σχετικά που είναι:


Ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 της κατασκευής Αποχετευτικού δικτύου και επεξεργασίας λυμάτων της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης

Στο νέο ΕΣΠΑ 2014- 2020 και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας η Πράξη «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης Δήμου Αλεξάνδρειας» με κωδικό ΟΠΣ 5004098 και συνολικού προϋπολογισμού 7.304.272,12 ευρώ.

Η ενταγμένη πράξη αφορά α) στην κατασκευή συστήματος συλλογής και μεταφοράς λυμάτων του οικισμού Μελίκης του Δήμου Αλεξάνδρειας έως την θέση εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων και β) την κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στη Δημοτική Κοινότητα Μελίκης. Το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού της Μελίκης θα οδηγεί τα λύματα με βαρύτητα προς τον χώρο του βιολογικού καθαρισμού.

Η πράξη  περιλαμβάνει την κατασκευή των απαιτούμενων έργων για τη βελτίωση της ποιότητας των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης, όπου μέχρι σήμερα η εφαρμοζόμενη τακτική της διάθεσης λυμάτων στην ως άνω περιοχή πραγματοποιείται σε απορροφητικούς βόθρους και σε ρέματα της περιοχής.

Το μεγάλο αυτό έργο, αποτελείται αναλυτικά από τα παρακάτω υποέργα:
Κατασκευή ενός πλήρους λειτουργικού δικτύου αποχέτευσης.
Μια πλήρως λειτουργική μονάδα επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ), δυναμικότητας 4.006 ισοδύναμων κατοίκων.
Ανασκαφικές εργασίες και
Εργασίες δικτύων κοινής ωφέλειας (ΟΚΩ).
Τα προφανή οφέλη που θα προκύψουν από την επεξεργασία των λυμάτων, είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης, όπως και για το περιβάλλον, η προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και των φυσικών πόρων. Τέλος, η δημιουργία θέσεων εργασίας για τους κατοίκους της περιοχής κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου.

Για την μεγάλη επιτυχία της ένταξης του έργου ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης δήλωσε τα εξής:
“Με χαρά βλέπουμε ότι η η σκληρή και συστηματική δουλειά όλων μας, Διοίκησης, Συνεργατών και Τεχνικής υπηρεσίας αποδίδει καρπούς. Η ένταξη του αποχετευτικού έργου της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης στο ΕΣΠΑ 2014-2020 δείχνει ότι πατάμε γερά στα πόδια μας και θέτουμε τις βάσεις για το μέλλον. Είναι έργο υποδομής που μετά από καθυστέρηση ετών, θα αναβαθμίσει επιτέλους τις συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας.”


Δεν υπάρχουν σχόλια: