Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Η πολιτική κουτοπονηριά του Γκυρίνη απέναντι στον Ναλμπάντη έχει ένα αποτέλεσμα: εκτίθεται ανεπανόρθωτα

Κοίτα ποιος μιλάει
Τα χρόνια περνούν και φαίνεται ότι αποκτώ "παραξενιές". Μια από αυτές είναι ότι πλέον δεν ανέχομαι τη βλακεία και την κουτοπονηριά. Είτε σε προσωπικό είτε σε πολιτικό επίπεδο.
Βλέπω το διάστημα αυτό ανακοινώσεις της πλάκας από τις δημοτικές παρατάξεις που μη έχοντας να πουν κάτι σημαντικό, κάτι ουσιαστικό που θα αλλάξει τη ζωή των δημοτών που ζουν στη φτώχια και στα κρύα σπίτια εξ αιτίας της αδυναμίας τους να.... πληρώσουν την ληστρική ΔΕΗ, που αδυνατούν να διατραφούν σωστά, που αδυνατούν να συντηρήσουν το ΙΧ τους και το έχουν εγκαταλείψει στο έλεος της μοίρας, που αδυνατούν να στείλουν το παιδί τους φροντιστήριο, που αδυνατούν να αγοράσουν ένα ζευγάρι παπούτσια στα παιδιά τους από κατάστημα και όχι από τη λαϊκή κλπ κλπ, λένε ανοησίες, βαρύγδουπες φράσεις κενές περιεχόμενου ανακυκλώνοντας τελικά το ήδη ζοφερό κλίμα- στάτους που υπάρχει.

Την αρχή αυτής της κουτοπόνηρης και ταυτόχρονα ανόητης πρακτικής έκανε ο Γκυρίνης όταν δόθηκε στο φως της δημοσιότητας η ανακοίνωση της καθόδου στις εκλογές από τον Ναλμπάντη. Τότε ο απερχόμενος δήμαρχος θέωρησε χρήσιμο να "χωθεί" στον πρώην συνεργάτη του λέγοντας ότι "είναι υποψήφιος του Σύριζα" και ότι "υπηρέτησε το δημαρχοκεντρικό μοντέλο από έμμισθες θέσεις". Είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού τα καρφιά του Γκυρίνη προς τον πρώην συνεργάτη και βασικού στυλοβάτη του ψηφοδελτίου του το ΄14, καρφιά που έχουν ως πυρύνα τα λεφτά που πήρε όλα αυτά τα χρόνια ως αντιμισθία ο Ναλμπάντης αλλά και το Πασόκ που "λεηλατήθηκε" από τον Σύριζα που ως κυβέρνηση κατέστρεψε τη χώρα.
Είναι μια προσπάθεια άκρως κουπονήρη πολιτικά, υποκριτική, που φέρει μεγάλο λαϊκιστικό φορτίο και βέβαια ψευδής. Ο Γκυρίνης νομίζει ότι χτυπάει τον αντίπαλό του στο μαλακό υπογάστριο εκθέτοντάς τον ως υποψήφιο του Σύριζα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια αναλήθεια, με ένα ψέμα που δε στέκει. Ο Ναλμπάντης στηρίζεται από τον Σύριζα γιατί ο Σύριζα δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Εγκλωβίστηκε στη λογική "περίμενε και θα δούμε" και προέκυψε ο Ναλμπάντης και μοιραία στηρίζουν με βαριά καρδιά. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο Ναλμπάντης έγινε Σύριζα. Το αντίστροφο ίσως.... 
Όσον αφορά στις αντιμισθίες που πήρε ο Ναλμπάντης αυτά τα χρόνια που ήταν σε διοικητικές θέσεις. Εδώ η υποκρισία και ο λαϊκισμός του Γκυρίνη είναι παροιμιώδης. Ο ίδιος είτε ως αντιδήμαρχος στον πρώην δήμο Αντιγονιδών είτε ως δήμαρχος σήμερα παίρνει ή όχι τα φράγκα της αντιμισθίας; Οι συνεργάτες του; 
Αλλά δεν είναι αυτό το επίδικο. Η ένσταση που διατύπωσε ο Ναλμπάντης ήταν αναφορικά με το σύστημα διοίκησης που ενώ το 2014 ο Γκυρίνης δεσμεύτηκε ότι θα είναι δημοκρατικό, με τακτές λογοδοσίες στις λαϊκές συνελεύσεις που θα γίνονταν στις γειτονιές, με μηνιαίες ενημερωτικές συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ κλπ κλπ δεν έκανε απολύτως τίποτα. Έγραψε στα @@@ του τους πολίτες και λειτούργησε εν κρυπτώ και παραβύστω γιατί έτσι γούσταρε. Ευτυχώς που υπάρχει η Διαύγεια και μαθαίναμε τμήμα των πεπραγμένων του.
Ούτε μια λαϊκή λογοδοσία, ούτε μια λαϊκή συνέλευση σε γειτονιά ή σε χωριό πλην αυτής που αναγκάστηκε να παραβρεθεί στο Κλειδί όταν τον κάλεσε ο πρόεδρος Τσολάκης. Δείγμα του πως βλέπει τελικά τους πολίτες ο Γκυρίνης είναι αυτή ακριβώς η απαξιωτική συμπεριφορά προς αυτούς. Έ, ήρθε η ώρα να δει τα αποτελέσματα αυτής της συμπεριφοράς. 
 Γι αυτό λοιπόν, ας σταματήσει να εκδίδει αυτές τις ανόητες ανακοινώσεις που τον εκθέτουν και ας επιλέξει να διανύσει με ηρεμία και αξιοπρέπεια τους λίγους μήνες που του απομένουν ως δήμαρχος. Διότι ως γνωστόν, τα ύστερα τιμούν τα πρώτα....

*τα παραπάνω ήταν το πρώτο από τα παραδείγματα που εμπίπτουν στην κατηγορία των ανόητων και κουτοπόνηρων πολιτικά πρακτικών. Θα ακολουθήσουν και άλλα και στα οποία πρωταγωνιστεί ο Γκυρίνης  όπως είναι αυτονόητο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με όλο το συμπάθειο Κε Μόχλα ότι έκανε ο γκυρίνης , έκανες και εσύ. Δηλαδή χτύπημα κάτω από την ζώνη. Και ένα είναι σίγουρο, τα χτυπήματα κάτω απο την ζώνη θα γίνονται χειρότερα απο όλους τους υποψήφιους όσο πλησιάζει η ώρα. Λογικό πιστεύω , αλλά το κυριότερο για εμάς τους απλούς πολίτες ίσως βγει και καμιά αλήθεια στην επιφάνεια. Επίσης ο ναλμπάντης έχει υποψήφιους (σχεδόν όλους για την ώρα) απο την αριστερά - πασοκ. Λογικό δεν είναι να το πεί? Εαν δεν θα το έλεγε θα ήταν...μπιπ.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΧΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΦΕΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ.Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΞΕΧΑΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΛ ΤΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ?