Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Ταραχή στους συμβασιούχους ΚΔΑΠ Αλεξάνδρειας μετά τη δήλωση ΝΔ ότι δε θα ανανεωθούν οι συμβάσεις

Δουλεύουν επί σειρά ετών ως συμβασιούχοι σε δομές που είναι άκρως απαραίτητες και έχουν παρουσιάσει πλούσιο και ποιοτικό έργο. Η εργασιακή ανασφάλεια είναι ένα ζήτημα κομβικό που τους ταλανίζει χρόνια τώρα και η οποία έχει μετατραπεί σε φοβία δεδομένης της πάγιας θέσης της ΝΔ και της πρόσφατης δήλωσης του εκπροσώπου τύπου του κόμματος ότι οι συμβάσεις δεν θα ανανεωθούν από.....
τη ΝΔ και δεδομένης της πολιτικής του ίδιου του Μητσοτάκη που έγραψε ιστορία με τις απολύσεις ως υπουργός πριν λίγα χρόνια! Παλεύουν να λυθεί αλλά εξ αιτίας των μνημονιακών χρόνων και πολιτικών ήταν αδύνατον. 
Την βδομάδα που πέρασε οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ και στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ στην Αλεξάνδρεια συναντήθηκαν με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Αντωνίου και έθεσαν το θέμα αυτό, της εργασιακής τους ανασφάλειας και της μονιμοποίησής τους στις δουλειές τους στις οποίες βρίσκονται χρόνια τώρα.
Το αίτημα λογικό αφού οι δομές πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ασχέτως αν σταματήσει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ το ΄20.

Ο βουλευτής είδε θετικά την πρόταση των εργαζομένων και σημείωσε ότι θα τεθεί το όλο ζήτημα σε κεντρικό επίπεδο μέσω του Πανελληνίου Συλλόγου εργαζομένων στα ΚΔΑΠ. Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μια πιθανή αλλαγή κυβερνητική αλλαγή που θα φέρει τη ΝΔ στην εξουσία είναι απολύτως βέβαιο ότι η οποιαδήποτε πιθανότητα μόνιμης δουλειάς των συμβασιούχων αυτών αλλά και γενικότερα θα ακυρωθεί αφού ως γνωστόν ο Μητσοτάκης είναι κατά των προσλήψεων κάτι που επανέλαβε πρόσφατα ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Συνεπώς, το δίλημμα για τους εργαζόμενους αυτούς, τους συμβασιούχους, είναι απλό και χρειάζεται απάντηση επί τω έργω.
Τόσο απλά που πιο απλά δε γίνεται....


Δεν υπάρχουν σχόλια: