Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Αιχμηρό σχόλιο Αντωνίου για Γκυρίνη και τοπική εφημερίδα

Είδε και απόειδε ο βουλευτής με την "διαχείριση" των ειδήσεων από συγκεκριμένη εφημερίδα της Αλεξάνδρειας και δεν άντεξε, έκανε δημοσίευση στο προφίλ του με αιχμηρό σχόλιο "Η κυβέρνηση βάζει τα....
λεφτά και οι δήμαρχοι κάνουν διαφήμιση.
Με τη βοήθεια φυσικά και των τοπικών Μ.Μ.Ε" βάζοντας και φωτογραφία του δημοσιεύματος.
Ο λόγος για τον Χρήστο Αντωνίου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία που διάβασε το δημοσίευμα στην εφημερίδα "Ο ΠΟΛΙΤΗΣ", εκνευρίστηκε και αντέδρασε. Κάπως καθυστερημένα θα σχολιάσω εγώ αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ γιατί στο τέλος, όπως λέει και το γνωστό τραγούδι, "γιατί στο τέλος θα μας πούνε και μαλάκες".

Το δημοσίευμα αφορά σε μια απόφαση της κυβέρνησης του Σύριζα να επιδοτήσει φτωχούς συμπολίτες που έχουν κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια τους ώστε να γίνει επανασύνδεση. Ένα μέτρο που πήρε πρόσφατα και η όλη διαδικασία προβλέπεται να γίνει μέσω των ΟΤΑ της χώρας. Ωστόσο, οι δήμαρχοι που βρίσκονται εν μέσω προεκλογικής περιόδου εκδίδουν δελτία τύπου και επιχειρούν να καρπωθούν για ίδιον πολιτικό όφελος το μέτρο αφήνοντας απέξω την Κυβέρνηση, μη λέγοντας λέξη ότι αυτό είναι μέτρο που  πήρε ο Σύριζα. Με τον τρόπο αυτό αποκομίζουν τα όποια οφέλη οι ίδιοι και παράλληλα εξυπηρετούν τη ΝΔ αφού δεν κάνουν καμιά αναφορά στον Σύριζα.

Είναι προφανές ότι το παιχνίδι γίνεται με σημαδεμένα χαρτιά και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Δικαιολογίες και αιτιάσεις μπορεί να βρει ο καθένας αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Ο Αντωνίου μπορεί να εκνευρίστηκε αλλά ο τόπος είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Συνεπώς, ήξερε με ποιους έχει να κάνει, με ποια μέσα ενημέρωσης έχει να κάνει και πολύ περισσότερο όταν η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι στρατευμένη στον δεξιό χώρο και ο διευθυντής της επέλεξε να γίνει πολιτικό στέλεχος της ΝΔ. Συνεπώς, τα πράγματα είναι απλά.

Ο βουλευτής Αντωνίου θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχολιάζει τα εξής: 
"Άλλο νόημα είχε η ανάρτηση. Ότι με ξένα κόλλυβα κάποιοι κάνουν..μνημόσυνα. Η επιδότηση της επανασύνδεσης είναι μέτρο που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Ενέργειας. Όπως και τον τρόπο που θα διεκπεραιώνεται η σχετική διαδικασία. Από τον τίτλο όμως του δημοσιεύματος η εντύπωση που δίνεται είναι ότι ο Δήμος βάζει τα χρήματα".

Πολύ σωστά το επισημαίνει ο βουλευτής. Ο τίτλος του δημοσιεύματος αλλά και το ίδιο το δελτίο τύπου δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη "ΣΥΡΙΖΑ" αλλά μόνο αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ. Πιάσε το αβγό και κούρευτο δηλαδή....

Δεν υπάρχουν σχόλια: