Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Με βολέματα κολλητών και υπουργούς ρετάλια του Πασόκ δεν κερδίζεις εκλογές Αλέξη. Βουβαμάρα στις οργανώσεις...

Γέμισε τα κενά με δυο αποδέλοιπα του Πασόκ και με
μια φίλη κολλητή από τα παλιά. 
Όταν μπήκαν στην κυβέρνηση η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Μ. Ζορμπά η εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ" έγραφε για "διπλό άνοιγμα στην κεντροαριστερά" με στόχο τη διεύρυνση της πολιτικής βάσης του κυβερνώντος κόμματος δεδομένης της πεισματικής άρνησης του Πασόκ να συμμετάσχει και όπως δείχνουν οι εξελίξεις να.... είναι έτοιμο ώστε να στηρίξει τις επιλογές Μητσοτάκη. 
Η παραπάνω ερμηνεία μπορεί να σταθεί, έχει λογική βάση και αυτό φάνηκε από την επιλογή των προσώπων. Η νυν υπουργός Δικοικητικής Μεταρρύθμισης διετέλεσε γραμματέας του Πασόκ, υπουργός του Παπανδρέου και καταψήφισε το 2ο μνημόνιο με αποτέλεσμα την διαγραφή της. Αυτά γίνονται το 2012 και από τότε η Μαριλίζα σταδιακά προσεγγίζει με τον Σύριζα και αποκτούν κοινό βηματισμό.

Για τις προχτεσινές επιλογές Τσίπρα η αξιολόγηση είναι άκρως αρνητική έστω και αν γίνονται αποτυχημένες προσπάθειες να βαφτιστεί το κρέας ψάρι όπως έκανε ο Σκουρλέτης λέγοντας ευθέως ανακρίβεια "Δεν είναι κακό κάποιος να μετατοπίζεται και προφανώς αυτός που μετατοπίστηκε δεν είναι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ", αναφερόμενος σε Τόλκα και Μωραϊτη. Ας βρεθεί μια δήλωση μετατόπισης των δυο και το συζητάμε. Μέχρι χτες έβριζαν και λοιδωρούσαν τον Σύριζα και την κυβέρνησή του. Απελπισία δείχνει και το άρθρο της Αυγής χτες που δεν έχει καμά σχέση με την πραγματικότητα. Υποστήριζει ο αρθρογράφος ότι ο Τόλκας έφυγε από το ΠΑΣΟΚ γιατί η ηγεσία δεν αποδέχτηκε το σχέδιό του να γίνει συνεργασία της κεντροαριστεράς στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μεγαλύτερη ανοησία και ψέμα δεν υπάρχει και κόφτε το εκεί στον Σύριζα γιατί θα γίνετε καταγέλαστοι. Όλοι ξέρουμε γιατί έφυγε ο Τόλκας...
 Προς τι το ψέμα; Δείγμα αδυναμίας προφανώς.

Ο Τσίπρας επέλεξε πέντε πρόσωπα να τα δώσει θέσεις υφυπουργών και ατύχησε στα τρία. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να έχεις τέτοια αποτελέσματα αλλά επειδή εκτιμώ ότι δεν είναι ούτε ανίκανος ούτε μειωμένης νοητικής ικανότητας είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι επιλογές αυτές έγιναν στη βάση κάποιου "πάρε -δώσε" (περίπτωση Τόλκα- Μωραϊτη) αλλά το βόλεμα κολλητής φίλης (Χατζηγεωργίου). Όμως αυτές οι συμπεριφορές ούτε αριστερές είναι ούτε δημιουργούν θετική δυναμική στο λαό, ούτε προσθέτουν στην κάλπη σου. Απεναντίας, το μόνο που προκαλούν είναι αντιδράσεις στα μέλη και οπαδούς του κόμματος που βλέπουν μετεγγραφές χωρίς αρχές, βολέματα φίλων όπως παλιά. Συμπεριφορές που αυτομάτως σε κατατάσσουν στο ίδιο πλαίσιο με τους ..άλλους, τα παλιά κόμματα τα οποίοα υποτίθεται ο Σύριζα ήθελε να ξεπεράσει, να ανοίξει μια νέα εποχή, να γίνει μια νέα εκκίνηση. Ωστόσο, τα παραδείγματα και οι κινήσεις Τσίπρα δεν υποστηρίζουν τα μεγάλα και ωραία λόγια.

Αν βάλει υποψηφιότητα ο Τόλκας με τον Σύριζα
στην Ημαθία θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
Δυναμική και κοινωνική γείωση μηδενική
Πάρε -δώσε με τον Γ. Παπανδρέου. Στην πλειοψηφία του κόσμου έχει εμπεδωθεί ότι υπάρχει συμφωνία με τον πρώην πρωθυπουργό και ως πρώτο βήμα δόθηκαν τα δυο υφυπουργεία. Δεν είμαι σε θέση να προδικάσω αν κάποια στιγμή ο ίδιος ο ΓΑΠ θα ανακοινώσει ότι φεύγει από το ΚΙΝΑΛ και μεταπηδάει στον Σύριζα αλλά αυτός φαίνεται να είναι ο ευσεβής πόθος του Τσίπρα. Θεωρούν δηλαδή τον Γιώργο ως πολιτικό κεφάλαιο και ως εξαιρετικά θετικό συμβολισμό την συνεργασία τους που θα βαφτίσουν "άνοιγμα στην κεντροαριστερά".
Να τους πει κάποιος ότι ο λαός στα καφενεία, στα χωριά και στις πόλεις που βίωσε τα αποτελέσματα του Μνημονίου από το 2010 ότι έχει άλλη άποψη για τον ΓΑΠ. Είναι προφανές ότι στα κεντρικά του Σύριζα υπάρχει πρόβλημα αφού είναι παντελώς αποκομμένοι από την κοινωνική πραγματικότητα την οποία γνωρίζουν πολύ καλά οι οργανώσεις του κόμματος που ζουν στην πραγματική κοινωνία αλλά δυστυχώς κανείς δεν τις ρωτάει. Ας κάνουν ένα τηλεφώνημα σε όποια οργάνωση της Ημαθίας θέλουν τα κεντρικά στελέχη να μάθουν την άποψη που έχει ο κόσμος για τον Τόλκα. Να ρωτήσουν πως "εισέπραξαν" την απόφαση του Τσίπρα....

Η νέα υπουργός έχει μακρά διαδρομή ως
υπάλληλος σε βουλευτικά γραφεία.
Η μοναδική της εμπειρία είναι αυτή αλλά
έχει το μοναδικό προσόν να είναι
κολλητή του πρωθυπουργού
Πάμε τώρα στην υπουργοποίηση της κολλητής του πρωθυπουργού. Ψηφίστηκε μια συμφωνία ιστορική. Η συμφωνία των Πρεσπών. Το υπουργείο ονομάζεται Μακεδονίας- Θράκης και απορώ ποια είναι η χρησιμότητά του αλλά είναι άλλης τάξης ζήτημα. Αν ήθελε ο Τσίπρας να δώσει ένα μήνυμα η λογική λέει ότι το πρόσωπου που θα αναλάμβανε θα έπρεπε να πληροί τις εξής προϋποθέσεις: Να προέρχεται από την ευρύτερη αριστερά, να είναι γνωστός και καταξιωμένος στο χώρο του, να έχει δώσει μάχη υπέρ της Συμφωνίας. Στην προκειμένη περίπτωση με την Χατζηγεωργίου σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Πρόκειται για μια περίπτωση τυπική θα έλεγα όπου η μοναδική της εμπειρία είναι η δουλειά της στα κομματικά γραφεία των βουλευτών του ΣΥΝ και του Σύριζα αργότερα και έτερον ουδέν. Το μοναδικό της προσόν είναι ότι ήταν η κολλητή του Τσίπρα από τα παλιά όπως ακριβώς και ο Καρανίκας. 
Έ, αν νομίζουν ορισμένοι ότι με τέτοιες επιλογές θα πειστεί ένας κόσμος, που στέκονταν θετικά απέναντι στην κυβέρνηση και τον συγκινούσε το δίλημμα "Σύριζα ή ΝΔ", να στηρίξει την κάλπη του Σύριζα είναι γελασμένοι. Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτές οι επιλογές ενισχύουν την εμπεδωμένη άποψη του κόσμου που οδηγεί στην ακροδεξιά και περιγράφεται σε τέσσερις λέξεις "όλοι τους ίδιοι είναι".
Κρίμα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ρε Χάρη όλοι είναι ίδιοι. Βόλεμα και ρουσφέτια σε συγγενείς και φίλους και άσε το λαό να περνάει το μήνα χωρίς λεφτά για τα στοιχειώδη. Υποκριτές μια ζωή ότι σκέφτονται εμάς και θα μας εκβιάσουν στις εκλογές ότι θα έρθει η ΝΔ που θα κάνει και αυτή τα ίδια. Και μετά δήθεν απορούν για την ακροδεξιά άνοδο που θα δούμε. Δυστυχώς αποτύχαμε.
Φίλος από τα παλιά και ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως εδώ. Δεν ψηφίζω ξανά.

Ανώνυμος είπε...

Τσίπρας-Νδρέου και επισήμως...Το επόμενο βήμα? Υπουργός εξωτερικών ο Jorghe-Ndreou.. Ενός κακού μοιραία επωνται..Αίσχως...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ψήφισα συριζα και με λεν φασίστα, Γιατί?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟ 2015 ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΑΝ