Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Ο Ισαάκ ο Αυτοτελής χαμογελούσε σαρδόνια χτες. Γιατί χαμογελούσε Παναγιώτη;

Σαρδόνιο χαμόγελο
του Ισαάκ του Αυτοτελή
Παρακολούθησα την ομιλία του Μιχ. Χαλκίδη στην μετάδοση που έκανε ο Τ. Καμπάνης "ζωντανά" και είδα αρκετές πολιτικές παρουσίες με νόημα αλλά ορισμένες άλλες που το μόνο που έχουν να κομίσουν ήταν η ατομικότητά τους και τίποτα περισσότερο. Δεν θα σταθώ σε καμιά πλην αυτής του Ισαάκ του Αυτοτελή, του Χαλκίδη που τυγχάνει να είναι αδερφός του υποψηφίου δημάρχου και επίσης πριν από λίγους μήνες ήταν αντιδήμαρχος του Γκυρίνη. Θυμάστε προφανώς τα.... όσα έγραφα τότε που συμπηκνώνονται στην εξής φράση: Ο Ισαάκ ο Αυτοτελής λειτούργησε ως διαλυτικό στοιχείο εντός της εναπομείνασας ομάδας του Γκυρίνη με πλήρη κάλυψη και ανοχή εκ μέρους του Γκυρίνη σε βαθμό που είναι να απορεί κανείς αν αντιλαμβάνονταν το τι πραγματικά του γινότανε.

Ο Γκυρίνης χαμογελά με αφέλεια και εγωισμό
και ο Αυτοελής απολάμβανε την πλήρη
πολιτική κάλυψη που του έδινε ο δήμαρχος
Ως γνωστόν ο Γκυρίνης τοποθέτησε τον Ισαάκ αντιδήμαρχο στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας, του Πολιτισμού και της Κοινωνικής Πολιτικής και νόμιζε ότι είχε ψωνίσει από ...σβέρκο. Ο Αυτοτελής όπως ήταν αναμενόμενο τα έκανε ...ρόιδο. Κατάφερε σε χρόνο dt να διαλύσει την δημοτική ομάδα του Γκυρίνη αφού εξ αιτίας του αποχώρησαν οι δυο πρόεδροι των σχολικών επιτροπών καταγγέλοντάς τον. Η ανατάραξη αυτή δεν ταρακούνησε τον απερχόμενο δήμαρχο που έδωσε πλήρη κάλυψη στον Ισαάκ τον Αυτοτελή αν και υπήρχαν σύμβουλοι που του έλεγαν ότι οι συνέπειες θα είναι άσχημες.
Ακολούθησαν και άλλα επισόδεια με παραιτήσεις που ανακαλούνταν μετά από μισή ώρα και γελούσαν τα παρδαλά κατσίκια του Γιδά αλλά ο Γκυρίνης εκεί, βράχος σταθερός υπέρ του Αυτοτελή που συνέχιζε να του δείχνει την απόλυτη εμπιστοσύνη του.
Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στα όσα έγιναν εξ αιτίας της αντιληπτικής ικανότητας του Ισαάκ που ως αγράμματος αρεοπαγίτης ερμήνευσε νόμους, διατάξεις και κανονισμούς και με πρωτοφανή εμμονή οδήγησε εκτός υπηρεσίας μια υπάλληλο που πρόσφερε ποιοτικό έργο στο δήμο, που διακρίθηκε για την εθελοντική της παροχή υπηρεσιών σε κρίσιμες για το σχολείο περιστάσεις κλπ κλπ. Την ακεραία ευθύνη για το σκηνικό αυτό φέρει ο απερχόμενος δήμαρχος που ενώ είχε ενημερωθεί έγκαιρα άφησε τον Αυτοτελή να οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο και να δημιουργήσει τετελεσμένα.
Ο Ισαάκ ο Αυτοτελής μετά από όλα αυτά τα ανδραγαθήματα παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος χωρίς να μάθει κανείς από τους δημότες την πραγματική αιτία της παραίτησης και λίγο μετά αποχώρησε και από την δημοτική ομάδα του Γκυρίνη. Είχε ολοκληρώσει το έργο του και έκανε το αυτονόητο και το αναμενόμενο.
Τον είδα στην χτεσινή συγκέντρωση του αδερφού του να χαμογελά σαρδόνια ακούγοντας τον αδερφό του να αποκαλεί τον νυν δήμαρχο όχι με το όνομά του αλλά λέγοντας "ο σημερινός", "ο απερχόμενος".
Έτσι είναι αγαπητέ Παναγιώτη, πλήρωνε τώρα τις επιλογές σου και τις εμμονές σου.....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και τον βάζεις φωτογραφία ίδιος ο κρίστοφερ λι . Απλά ο προαναφερόμενος ηθοποιός ήταν κάτι. Αυτός απλά τίποτα.