Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας προς Γκυρίνη: Σταμάτα να διχάζεις το λαό και πες μας γιατί χάθηκαν τα παρακάτω έργα

Ο απερχόμενος Γκυρίνης έχασε τόσα έργα μέσα από τα
χέρια του που θα πρέπει να είναι τοπικό ρεκόρ ανικανότητας
Μετά τις απανωτές ανακοινώσεις του απερχόμενου δημάρχου Γκυρίνη με τις οποίες επιχείρησε ανεπιτυχώς να εμπλέξει τον Σύριζα με την υποψηφιότητα του Ναλμπάντη ώστε να προκαλέσει εξ αντανακλάσεως αντιδράσεις και φθορά ήρθε η πρώτη επίσημη και.....
σοβαρή αντίδραση της Οργάνωσης του Σύριζα Αλεξάνδρειας με την οποία αφενός με κομψό τρόπο αρνείται ότι στηρίζει Ναλμπάντη και ασκεί κριτική για ανικανότητα στον Γκυρίνη με συγκεκριμένα παραδείγματα.
Η ανακοίνωση είναι:

"Ο «ανεξάρτητος» Δήμαρχος Δήμου Αλεξανδρείας και εκ νέου υποψήφιος κ. Π. Γκυρίνης, μη έχοντας να παρουσιάσει σημαντικό έργο κατά την διάρκεια της θητείας του, προσπαθεί να διασωθεί εμπλέκοντας στις δημοτικές εκλογές θέματα άσχετα με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Συνιστούμε στον κ. Γκυρίνη ψυχραιμία και υπομονή, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει και ανακοινώνει μέσα από τα συλλογικά του όργανα για την στάση του στις υψίστου σημασίας αυτοδιοικητικές εκλογές πάντα με σεβασμό στην ανεξαρτησία του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη του Δήμου.

Του προτείνουμε να μην αναλώνεται σε ανακοινώσεις διχαστικού χαρακτήρα με «άσφαιρα πυρά» και να αξιοποιήσει τον λίγο χρόνο που του απομένει στον Δημαρχιακό θώκο προκειμένου να κάνει κάποιο έργο διασώζοντας την υστεροφημία του.

Του θυμίζουμε πως ως μέλος της Π.Ε της ΝΔ θα έπρεπε να γνωρίζει ότι μόνο την 2ετία 2012-15 οι κρατικές επιχορηγήσεις στους Ο.Τ.Α μειώθηκαν κατά 60% και 85% μείωση στην ΣΑΤΑ ενώ την 2ετία 2018-19 η επιχορήγηση (ΚΑΠ) για τους Δήμους αυξάνεται για πρώτη φορά  και παράλληλα τρέχουν προγράμματα ενίσχυσης (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1&2) ύφους 1,8 δις για την ενίσχυση των Δήμων σε έργα αγροτικής οδοποιίας, αντιπλημμυρικά έργα, ανάπλαση παιδικών χαρών, μηχανήματα έργου, ανέγερση σχολικών μονάδων  κ.α. (δείτε αναλυτικά εδω)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στην περιοχή μας μιλάει με τα έργα της, σε ότι αφορά τον Δήμο μας έχουμε:

-Την έναρξη της διασύνδεσης του Δήμου με το δίκτυο φυσικού αερίου.
- Την ένταξη του Δήμου σε προγράμματα της κυβέρνησης (Φιλόδημος 1&2) που αφορούν ανάπλαση παιδικών χαρών, αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού, απορριμματοφόρων κ.α
- Τον προγραμματισμό για δημιουργία προαστιακού.
- Την ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα (80.000 ευρώ) στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο που ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Γ.Γ.Α
-Την χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας με 160.000 ευρώ για ανακατασκευή των κτηριακών εγκαταστάσεων και ενεργειακή αναβάθμιση που ξεκινούν άμεσα.
-Την μονιμοποίηση των υπαλλήλων στο Βοήθεια στο Σπίτι ένα πρόγραμμα εξαιρετικά σημαντικό του οποίου τους εργαζόμενους κάποιοι ήθελαν ομήρους.
-Την μόνιμη στελέχωση του Δήμου με υπαλλήλους καθαριότητας.
- Επανασύνδεση ρεύματος σε Δημότες.

Εμείς καλούμε τον κ. Π. Γκυρίνη να απαντήσει στους πολίτες γιατί χάθηκαν έργα όπως:
-Αστική ανάπλαση
-Ενεργειακή αναβάθμιση κολυμβητηρίου (95.000)
-Δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού (50.000)
-Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας
-Ανάπλαση αύλειου χώρου 2ου - 7ου Δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας.

Αυτά για την ώρα και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε γιατί φαίνεται πως κάποιοι έχουν κοντή μνήμη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΦΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας βγάλτε τον σκασμό. Πρώτη φορά κυβερνών κόμμα δεν τολμάει να κατεβάσει επίσημα υποψήφιο δήμαρχο, ή καλύτερα μάλλον, δεν δέχεται επίσημη στήριξη απο εσάς υποψήφιος δήμαρχος. Οτι φάγατε και ήπιατε τελείωσε. Σας ψηφίσαμε μπας και αλλάξει κάτι αλλά μηδενιστές σαν εσάς δεν υπάρχουν. Τελειωμένα - καμμένα (πανοκαμμένα) χαρτιά είστε. Το κουβαδάκι σας και σε άλλη παραλία. Αντε στο 3% που ούτε για αυτό δεν είστε. Πρώτη φορά Αχριστερά.