Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Πάνο, πάρτο αλλιώς θα "βρεις". Εσύ ονειρευόσουν υποστήριξη από Σύριζα αλλά δεν έκατσε. Το ξέχασες;

Δεν θα τον ενοχλούσε να τον στηρίξει ο Σύριζα. Τώρα
αγχωμένες ανακοινώσεις μπας και διασωθεί.
Τον περιμένει το φιάσκο της μεταπολίτευσης.
Τον στίχο του τραγουδιού  "Διδυμότειχο μπλουζ" τον γνωρίζετε. Αναφέρεται ο στιχουργός (Γ. Μπαχ) σε "αγχωμένη μαλακία" και αυτό ακριβώς συμβαίνει με την παράταξη "ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ" του ευρισκόμενου σε πολιτική αποδρομή Γκυρίνη. Αγχωμένος φανερά, με πολιτική πίεση στα κόκκινα παίζει το τελευταίο του χαρτί υποκρινομένος τον "μακεδονομάχο", τον αυθεντικό νεοδημοκράτη, τον υπερασπιστή της εθνικοφροσύνης, τον φανατικό αντιΣύριζα. Μ΄ άλλα λόγια, ο Γκυρίνης μη έχοντας να παρουσιάσει το παραμικρό έργο, μη......
έχοντας να πει κουβέντα για τα πεπραγμένα του που είναι ανύπαρκτα, μη δυνάμενος να περιγράψει το πρόγραμμά του της επόμενης μέρας αφού ούτε πρόγραμμα έχει ούτε κουράγιο να γράψει δυο αράδες, επιτίθεται στον Ναλμπάντη προσωπικά για έναν και μοναδικό λόγο: Διαπιστώνει στην πράξη ότι οι διαρροές προς την κατεύθυνση αυτή είναι μεγάλες και κάνει ό,τι μπορεί να τις περιορίσει. Επιχειρεί να "συγκινήσει"  τους συμπολίτες εκείνους που διαφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι ο Ναλμπάντης είναι υποψήφιος του Σύριζα, να διασπείρει εντάσεις εντός της παράταξης Ναλμπάντη μεταξύ "μακεδονομάχων" και μη, γεγονός βέβαια που δεν ισχύει. 
Αυτό που ισχύει είναι ότι ο Σύριζα μη έχοντας τη δυνατότητα να συγκροτήσει από μόνος του ψηφοδέλτιο στην Αλεξάνδρεια εποίησε την ανάγκη φιλοτιμίαν και υποστηρίζει τον Ναλμπάντη διότι ο ίδιος προσωπικά ανήκει στο Πασόκ και θεωρείται ως ο πλέον συγγενής πολιτικά χώρος. Απλά πράγματα αλλά ο Γκυρίνης διαστρέφει την πραγματικότητα γιατί πρέπει να υποστήρίξει το αφήγημά του που είναι παντελώς ψευδές.

Και για να τελειώνουμε με τα περί Σύριζα αφού τόσο ο Ναλμπάντης όσο και ο Σύριζα ως οργάνωση αδυνατούν να βγουν δημόσια και να καταγγείλουν τον απερχόμενο. Είμαι γνώστης τόσο εγώ όσο και στελέχη του Σύριζα στην περιοχή της επιθυμίας και της εκ των προτέρων αποδοχής του Γκυρίνη να μην έχει κανένα πολιτικό πρόβλημα ώστε να στηριχτεί από τον Σύριζα στις δημοτικές εκλογές. Μάλιστα, είχε γίνει σχετική κρούση που όμως παρέμεινε μετέωρη εξ αιτίας του γεγονότος ότι ήταν πολύ νωρίς για οποιονδήποτε σχεδιασμό. Να σημειωθεί ότι ο Γκυρίνης που σήμερα θέλει να εμφανίζεται ως ο πιστός δεξιός και Νεοδημοκράτης ήταν πρόθυμος να παραιτηθεί από διορισμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ώστε να μην υπάρχει κανένα τυπικό πολιτικό πρόβλημα...

Ας αφήσει λοιπόν τα "ηρωικά" και αγχωμένα δελτία τύπου ο Γκυρίνης και ας σταματήσει να το παίζει ούλτρα δεξιός και ας βγάλει τη στολή του μακεδονομάχου γιατί εκτίθεται. Αυτός είναι που κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να παραμείνει στην καρέκλα του δημάρχου για να συνεχίσει το μηδενικό του έργο. Αυτός είναι που με εμμονικό τρόπο διαστρέφει την αλήθεια και την πραγματικότητα υποσχόμενος να βρίσκεται δίπλα στον δημότη όχι για να του κάνει καλύτερη τη ζωή αλλά για να λειτουργεί ως πολιτικός καταδότης και να ξεσκεπάζει αυτούς που λένε “καλημέρα” με τους Συριζαίους. 
Εκτός από διχαστικός ο Γκυρίνης είναι και επικίνδυνος. Προκαλεί λύπη ο πολιτικός κατήφορος που πήρε....

Η ανακοίνωση του Γκυρίνη είναι:

Ούτε κουβέντα για την «ταμπακιέρα» ο κ. Ναλμπάντης
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Ναλμπάντης απέφυγε να απαντήσει για το αν είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς, μιας και τα στοιχεία που παρέθεσε η «Ώρα Ευθύνης» δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση: Ο κ. Ναλμπάντης συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το χειρότερο για τον ίδιο -και τους συνεργάτες του- είναι ότι δεν επέδειξαν ούτε το ελάχιστο πολιτικό θάρρος, είτε να παραδεχτούν αυτή την συνεργασία είτε να την διαψεύσουν. 
Αντί να απαντήσει, όπως όφειλε στους πολίτες, για το αν είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, προτίμησε να καταφερθεί εναντίον του δημάρχου Αλεξάνδρειας κάνοντας λόγο για ‘’σύγχυση’’, ‘’πανικό’’, ‘’μικροπολιτικό αμοραλισμό” και άλλα τέτοια φαιδρά που στερούνται σοβαρότητας. Το γιατί ο κ. Ναλμπάντης έκανε αυτή την επιλογή θα το αποδείξουμε παρακάτω.
Αφού λοιπόν δεν έβγαλε μιλιά  για την «ταμπακιέρα», για το αν δηλαδή είναι συνεργάτης του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια προτίμησε να καταλογίσει ευθύνες στον δήμαρχο Αλεξάνδρειας για την συμμετοχή του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. «Μιλάει περί «ανεξαρτησίας» συνδυασμών, ο ίδιος που ακύρωσε τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της παράταξης του κατά την κοινή μας κάθοδο προ 4ετίας», έγραψε ο κ. Ναλμπάντης στην προχθεσινή του απάντηση. Η διαφορά είναι ότι ο κ. Γκυρίνης δεν απέκρυψε ποτέ με ποιους συνεργάστηκε το 2014.
Έχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον να θυμηθούμε τι έλεγε ο κ. Ναλμπάντης, για το ίδιο θέμα, αλλά από την θέση του αντιδημάρχου αυτή τη φορά:  «Δεν νομίζω ότι αποτελεί πρόβλημα για τον τόπο η συμμετοχή Γκυρίνη στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας». (Κώστας Ναλμπάντης 18 Νοεμβρίου 2016 - Συνέντευξη στην εκπομπή «θέσεις» στην Εγνατία Τηλεόραση).

Αλήθεια; Τί άλλαξε από τότε άραγε; Η απάντηση είναι προφανής και την γνωρίζουν όλοι. Προφανώς η "καρέκλα" λειτουργεί καταλυτικά στην κρίση  του κ. Ναλμπάντη. 
Εμείς στην «Ώρα Ευθύνης», δεν θα ξαναασχοληθούμε με το κρυφτούλι του κ. Ναλμπάντη. Αφήνουμε τους πολίτες να κρίνουν. Έχουμε όμως υποχρέωση να είμαστε - όπως κάναμε πάντα - δίπλα στον δημότη με όλες μας τις δυνάμεις. Αλλά θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού, όπως και σε κάθε «Δούρειο Ίππο» του ΣΥΡΙΖΑ που σκοπό έχει να παραπλανήσει τους πολίτες. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση που έδωσε τα πάντα στους Σκοπιανούς, να βρει κρυψώνα στον δήμο Αλεξάνδρειας.


«Ώρα Ευθύνης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: