Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Μήπως φταίει ο Σύριζα για την τιμή στο βαμβάκι; Με αφορμή ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας

Κατά καιρούς ασχολούμαι με την δραστηριότητα του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας που ομολογουμένως ξεκίνησε ελπιδοφόρα και κατέληξε να είναι ακόμα ένας φορέας -σκαλοπάτι για πολιτικές καριέρες, ένας φορέας που έχει ταχτεί ανοιχτά υπέρ της ανοιχτής οικονομίας, υπέρ της.....
πολιτικής της ΕΕ κλπ κλπ αλλά που όταν έρχονται τα δύσκολα εξ αιτίας των πολιτικών αυτών αναζητούν σανίδες σωτηρίας από την εκάστοτε κυβέρνηση ζητώντας διασφαλίσεις ή αναπλήρωση του εισοδήματος.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος κάλεσε τους βαμβακοπαραγωγούς σε συνέλευση την περασμένη Τρίτη για να συζητήσει για την τιμή του προϊόντος κατά κύριο λόγο αλλά αυτή τη φορά τα παράπονα είχαν ως αποδέκτες τους εκκοκιστές που έδωσαν χαμηλές τιμές στη φετινή σοδειά η οποία κατά την άποψή τους ήταν άριστης ποιότητας.
Όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει την ανακοίνωση (δεν την δημοσιεύω διότι δεν την έλαβα ποτέ) θα διαπιστώσει ότι το ύφος της είναι υπέρ του δέοντος ευγενικό, βαμβακερό θα έλεγα. Ζητάνε να μάθουν από τους εκκοκιστές αν θα δώσουν περισσότερα και πόσα χρήματα ανά κιλό και χρησιμοποιούν μια ατάκα ότι αυτή η τιμή που έμαθαν ότι θα πάρουν την θεωρούν ...προκαταβολή!!

Κουβέντα οι συνδικαλιστές για τα πραγματικά αίτια, για τις συνθήκες που διαμορφώνονται οι τιμές ....
Καλή η προσπάθεια και πιθανόν κάποια άλλη φορά μάθουμε ότι πιθανόν να φταίει ο Σύριζα, οι κομμουνιστές ή κακός μας ο καιρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: