Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Καρασαρλίδου και Αντωνίου στο Υπουργείο Γεωργίας για το ροδάκινο και τα προβλήματα που έχει ο χώρος

Ο νέος υπουργός Γεωργίας Στ. Αραχωβίτης είναι ακόμα "ζεστός" και κάνει συσκέψεις, ενημερώνεται και προσπαθεί να εγκληματιστεί στα νέα του καθήκοντα.
Ο Αραχωβίτης δέχτηκε....
προχτές τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των νομών που παράγουν ροδάκινο. Οι βουλευτές από την Ημαθία, την Πέλλα, την Πιερία και την Κοζάνη πήγαν στο γραφείο του (όχι όλοι) και συζήτησαν μαζί του τα τρέχοντα προβλήματα του ροδάκινου με κυρίαρχο αυτό του εμπάργκο που έχει επιβάλει η ΕΕ στην Ρωσία η οποία απορροφούσε τις μεγαλύτερες ποσότητες του προϊόντος. Από την Ημαθία στη σύσκεψη ήταν η Φρ. Καρασαρλίδου και ο Χρ. Αντωνίου.
Αναφέρθηκαν επίσης οι βουλευτές στα προβλήματα οργάνωσης του αγροτικού χώρου, της μαύρης αγοράς, της έλλειψης συμπράξεων και της συνακόλουθης διασποράς δυνάμεων κλπ
Ο υπουργός είπε ότι θα τα εξετάσει όλα αυτά και μέσα στο πλαίσιο των νόμων και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων θα πράξει τα αναγκαία.

Είναι προφανές ότι με συσκέψεις δε λύνονται χρονίζοντα προβλήματα στον τομέα του ροδάκινου. Απαιτούνται νέα εργαλεία, νέο νομικό καθεστώς και βέβαια κυρίως η αυτενέργεια των ίδιων των παραγωγών διότι ως γνωστόν ζούμε σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: