Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Τρια πουλάκια κάθονταν η συνέντευξη Παλπάνα!!! -σχόλιο

Παρακολούθησα με προσοχή τη συνέντευξη που έδωσε στους Καμπάνη και Κουρνιάκο στο ράδιο Αβένα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας Παναγιώτης Παλπάνας. Δεν περίμενα είναι η αλήθεια κάτι διαφορετικό από αυτά που άκουσα αν και σε κάποιο χρονικό σημείο της 50λεπτης σε διάρκεια συνέντευξης βαρέθηκα με τα όσα έλεγε και.....
είπα να σταματήσω να ακούω. Ωστόσο, εξ αιτίας της επαγγελματικής διαστροφής που με διακρίνει, συνέχισα μέχρι το τέλος.
Συμπέρασμα; Ο πρόεδρος της νομαρχιακής οργάνωσης μπορεί να είναι καλός άνθρωπος, μπορεί να είναι χαμηλών τόνων, μπορεί να βγεις άνετα μαζί του για καφέ αλλά για στέλεχος πρώτης γραμμής δεν κάνει.
Είναι ακατάλληλος για τη θέση αυτή διότι απέφυγε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που του έκανε τόσο ο Κουρνιάκος που είναι παλιός στο κουρμπέτι όσο και ο Καμπάνης που είναι εκ φύσεως ευγενής άνθρωπος. Ερωτήσεις απλές αλλά με ουσία αλλά ο Παλπάνας χρησιμοποιούσε έναν ξύλινο λόγο που θύμιζε στελέχη της δεκαετίας του ΄70 και του ΄80 και δεν έδινε καμιά απάντηση.
Παράδειγμα: 
Κουρνιάκος: Αποδεχτήκατε τον αντάρτη του ΄14 και του δώσατε απόλυτη στήριξη. Τον Τζιτζικώστα εννοώ.
Παλπάνας: Γιατί; Είναι άσχημος ο Τζιτζικώστας;
Κουρνιάκος: Όχι βέβαια, φοράει ωραίες γραβάτες, σιδερωμένα κοστούμια

Διάλογοι απείρου κάλους δηλαδή ενώ θα περίμενε κανείς όταν ένας πρόεδρος ΝΟΔΕ πάει για συνέντευξη να ξεδιπλώσει την πολιτική πρόταση της ΝΔ που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση, να δώσει απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, να διασαφηνίσει γκρίζες θέσεις του κόμματος για το ασφαλιστικό, για τη φορολογία κλπ προτίμησε να περιοριστεί σε αναφορές και επισημάνσεις ανούσιες και που ουσιαστικά δεν ενδιέφεραν κανέναν.
Η μοναδική στιγμή που είχε κάποιο ενδιαφέρον ήταν η παρέμβαση Λιολιόπουλου που είπε τον πόνο του, κατηγόρησε τα στελέχη της ΝΔ Ημαθίας ότι τον συμπεριφέρθηκαν με σκαιό τρόπο και τέλος.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Μήπως γιατί έχω κάτι προσωπικό με τον Π. Παλπάνα; Με έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζω προσωπικά και δεν έτυχε ποτέ να συναντηθώ δια ζώσης; Μπορώ να έχω κάτι μαζί του; Η απάντηση είναι όχι, δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του.
Τα γράφω όλα αυτά για τον εξής απλό λόγο: Με στεναχωρεί η ποιότητα του στελεχικού δυναμικού των κομμάτων εξουσίας η οποία όμως νομοτελειακά είναι πιστή αντανάκλαση του επιπέδου της κοινωνίας αφενός και ειδικότερα αυτού του τμήματος που ασχολείται με την πολιτική μέσω των κομμάτων. Και αυτό είναι λυπηρό και απαισιόδοξο γενικώς....

Δεν υπάρχουν σχόλια: