Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμονας έκανε το μνημόσυνο του Κατσίφα στη Βέροια!!!

Θα θυμάστε το περιστατικό που είχε λάβει πανελλήνιες διαστάσεις και αφορούσε στα εκθέματα που φιγουράριζαν στο Βλαχογιάννειο Μουσείο Βέροιας που είναι ιδιοκτησίας της Μητρόπολης. Εκθέματα που κάλυπταν τον 1ο όροφο του μουσείου και.......
διακρίνονταν από λεζάντες μίσους κατά των κομμουνιστών. Τότε, ο Μητροπολίτης είχε θορυβηθεί και διέταξε την αναστολή λειτουργίας του Μουσείου μέχρι να ενημερωθεί σχετικά και να αποφασίσει τί θα κάνει. Όπως έχετε καταλάβει ακόμα το σκέφτεται....


Ο ίδιος Μητροπολίτης, ο Βεροίας δηλαδή, αυτός που αρέσκεται σε καθημερινή ανάμειξη με την πολιτική και επιζητά αν όχι να διαμορφώνει αλλά να συνδιαμορφώνει την πολιτική της χώρας αλλά και της Ημαθίας, αυτός που είχε τον ηγετικό ρόλο στις συγκεντρώσεις για το μακεδονικό όπου πρωταγωνιστούσαν οι φασίστες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Το ίδιο πρόσωπο ενεπλάκη με τα σενάρια και τα δημοσιεύματα που όμως έμειναν αναπόδεικτα και ομιλούσαν για χρηματική ενίσχυση παπάδων και συλλόγων ώστε να διοργανώνουν συγκεντρώσεις. Έ, αυτός ο παπάς βρήκε νέα ευκαιρία να ξαναγίνει πρωταγωνιστής.

Αυτή τη φορά, τέλεσε το μνημόσυνο του Κατσίφα, αυτού του ακροδεξιού με το καλάσνικοφ που ήθελε την νότια Αλβανία καθαρή από Αλβανούς, αυτού που πήρε το όπλο και βγήκε στο χωριό βόλτα και πυροβολούσε τους αλβανούς αστυνομικούς, αυτού που η δεξιά και η ακροδεξιά στη χώρα μας έχουν ανακηρύξει "ήρωα".
Έκανε λοιπόν την τελετή παρουσία πολιτικών προσώπων αδιαφορώντας αν θα προκαλέσει εκ νέου αντιδράσεις. Βέβαια, ο ακροδεξιός Κατσίφας ούτε Βεροιώτης ήταν, ούτε Ημαθιώτης ούτε είχε κάποια συγγενική σχέση με την περιοχή. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον μητροπολίτη να τελέσει το μνημόσυνο ώστε να εκφράσει στην ολότητά της την επιχειρηματολογία της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς ότι ο Κατσίφας ήταν αγωνιστής του ελληνισμού στην περιοχή, ότι απαγορεύονταν οι ελληνικές σημαίες κατά τον εορτασμό της Εθνικής Γιορτής της 28ης Οκτωβρίου και άλλα τέτοια που έχουν καταρριφθεί κατά κόρον το προηγούμενο διάστημα. Ο στόχος του Μητροπολίτη Βέροιας είναι προφανής, θέλει διακαώς να συντηρεί αυτό το εθνικιστικό κλίμα βαφτίζοντάς το σε "πατριωτικό" αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να προκύψουν.

Τα γράφω όλα τούτα για να αντιληφθούν επιτέλους όλοι όσοι είναι υπέρ του πλήρους και οριστικού διαχωρισμού του κράτους με την εκκλησία ότι δεν μπορεί αυτό να συμβεί με ημίμετρα. Ο διαχωρισμός πρέπει να γίνει μια κι έξω, με ετεροβαρές αποτέλεσμα υπέρ του κράτους, υπέρ της κοινωνίας, υπέρ του λαού και όχι του συστήματος των παπάδων και των ιεραρχών.

Όταν η Αριστερά αντιληφθεί ότι τουλάχιστον σ΄ αυτό το πεδίο μπορεί να συμμαχήσει πολιτικά και να απαιτήσει επιτέλους να πάμε ένα βήμα μπροστά και να πάψουμε να είμαστε η ταλιμπανία της ΕΕ τότε ίσως επιτευχθεί ο στόχος....
Με χάδια και φιλοφρονήσεις με τους παπάδες δουλειά υπέρ του λαού δε γίνεται.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπερβολικά λάθος η ανάρτησή σου. Με τα γραφόμενα σου μου δίνεις το δικαίωμα πρώτη φορά να σε αποκαλέσω φασίστα. Και είσαι. Στην τελική ας πούμε εσένα δεν σε γουστάρει κανείς. Σε γουστάρω όμως εγώ. Και μένω ας πούμε στο καστελόριζο , στην κάρπαθο , κάπου μακρυά. Και για την ψυχή σου (γερός να είσαι πάντα) επειδή έχεις πεθάνει αποφασίζω να σου κάνω ένα μνημόσυνο επειδή είμαι χριστιανός. Που το κακό?

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει ρε φίλε εσύ κάνε μνημόσυνο για τον Ζακ.

Ανώνυμος είπε...

Κε Μόχλα θεωρώ το κείμενό σας επιεικώς απαράδεκτο. Γιατί? Κουράστηκα να διαβάζω ακροδεξιός, τρελός, φασίστας κτλ. Ετσι πιστεύω με τα γραφόμενά σας τρέφεται το φίδι πιο πολύ. Δεν ξέρω εαν και εσείς μπήκατε σε αυτό το τρυπάκι. Πιστεύω ότι δεν μπήκατε και το κάνατε καταλάθος. Ας κοιτάξουμε λίγο την Ελλαδίτσα μας , τον απλό κοσμάκη που υποφέρει . Ας αντισταθούμε στην ευρωπαϊκή λαίλαπα που θέλει να μας καταπιεί . Μετά , λύνουμε και τα υπόλοιπα.
Σας ευχαριστώ.