Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΝΑΟΥΣΑ- «Κοινωνία Πολιτών» η νέα δημοτική παράταξη με επικεφαλής το Δ. Ρίζο

Ανακοινώθηκε στη Νάουσα η δημοτική παράταξη που δημιουργήθηκε από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών με επικεφαλής τον Δ. Ρίζο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αγαπητή συνδημότισσα, αγαπητέ συνδημότη
Οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού που...
κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια, αύξησαν τις κοινωνικές ανισότητες και περιόρισαν τα δημοκρατικά δικαιώματα. Οι εργασιακές σχέσεις διαλύονται, οι άνεργοι
αυξάνονται δραματικά, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και οι αγρότες εξαθλιώνονται, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και γενικά η αγορά στενάζουν.
Μεγάλο θύμα αυτών των πολιτικών είναι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Η πολιτική των μνημονίων παράλληλα με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» οδήγησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πλήρη απαξίωση και μαρασμό και ενίσχυσε παραπέρα την εξάρτησή της από την κεντρική εξουσία.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες η πλειοψηφία των δημάρχων στην ΚΕΔΕ, αντί να στοιχηθούν  με τις απαιτήσεις της κοινωνίας, βάζουν πλάτη στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και των μνημονίων.
Στο ίδιο πνεύμα και η δημοτική αρχή στον Δήμο μας παρακολουθεί αμήχανη τα γεγονότα και το συντελούμενο έγκλημα σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όποια αντίδραση κι αν υπάρχει, είναι προσχηματική και μόνο στα λόγια. Αντί να συμπαραταχθεί με τους πολίτες και τους εργαζόμενους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, αρκείται σε ευχολόγια και αποφάσεις που ποτέ δεν υλοποιούνται, χαϊδεύοντας απλά τα αυτιά των ψηφοφόρων.
Μπορούμε τώρα να ανοίξουμε μέτωπο απέναντι στον παραγοντισμό, τον συγκεντρωτισμό, στο πελατειακό μοντέλο διαχείρισης.
Θέλουμε ένα Δήμο:
  • εγγυητή της δημοκρατικής έκφρασης, ανοιχτό στη κοινωνία, στους πολίτες και στους φορείς.

  • οργανωτή των κοινωνικών διεκδικήσεων και των συλλογικών αντιστάσεων για την απόκρουση της μνημονιακής νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

  •   υπερασπιστή των βασικών κοινωνικών αγαθών, που αφορούν την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική προστασία, τη δημόσια και τη δημοτική περιουσία.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είμαστε όλοι εμείς και η ζωή μας. Σε αυτή την κρίσιμη ώρα δεν δικαιούται κανείς να εφησυχάζει, κανείς να ολιγωρεί, κανείς να απουσιάζει. Τέρμα στη λογική της ανάθεσης. Οι αναθέσεις αποκοιμίζουν αντί να αφυπνίζουν. Αδρανοποιούν αντί να ενεργοποιούν. Και επιπλέον η καρέκλα της ανάθεσης εμπεριέχει πάντα τον κίνδυνο της αυθαιρεσίας, της αυταρχικότητας, της αποκοπής από το κοινωνικό σώμα και το συλλογικό συμφέρον.
Καλούμε κάθε συνδημότισσα και κάθε συνδημότη με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια να συμμετέχει ισότιμα σε αυτή την προσπάθεια.
Να μην πάει χαμένη άλλη μία ευκαιρία. Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής!

Με βάση τα παραπάνω η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών αποφάσισε την δημιουργία Δημοτικής Παράταξης με όνομα «Κοινωνία Πολιτών» και επικεφαλής τον συνδημότη μας Δημήτριο Ρίζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: