Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Η Συμμορία και η Ακροδεξιά κάνουν τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση και η Αριστερά τί κάνουν; Παρατηρούν;

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε το φαινόμενο των καταλήψων και των πορειών μαθητών σε σχολεία με αφορμή το ...μακεδονικό και την "Βόρεια Ήπειρο"!
Είναι φανερό ότι οι διαμαρτυρίες είναι στημένες και υποκινούμενες από γονείς που....
ψηφίζουν την Συμμορία της Χρυσής Αυγής ή ακροδεξιών πεποιθήσεων που μέσω των παιδιών τους κάνουν πολιτική. Θεμιτή η προσπάθεια και απολύτως λογικό το εγχείρημα το οποίο όμως δεν έλαβε την απόλυτα ξεκάθαρη απάντηση έγκαιρα και αποτελεσματικά τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από τους πολιτικούς φορείς που υποτίθεται συγκροτούν το αντιφασιστικό τόξο.

Είναι κοινό μυστικό ότι η Χρυσή Αυγή ψαρεύει νέα μέλη στις τάξεις των μαθητών που στην πλειοψηφία τους είναι απολίτικοι, αμόρφωτοι και συνεπώς εύκολη λεία για τη Συμμορία. 
Στη βάση λοιπόν αυτής της κατάστασης και με συνθήματα χυδαία και αποκρουστικά όπως "Δε θα γίνεις έλληνας ποτέ, Σκοπιανέ Σκοπιανέ" και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και το άκρως ανιστόρητο και εθνικιστικής κοπής τραγούδι "Μακεδονία ξακουστή" έγινε χτες πορεία μαθητών από τα σχολεία της Αλεξάνδρειας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης έχοντας επικεφαλής ένα πανό που έλεγε ότι διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών. Και άμα ρωτήσεις κανέναν από αυτούς που το κρατούσαν αν διάβασε τη συμφωνία θα σε κοίταζε με βλέμμα αγελάδας.
Δυστυχώς το πράγμα πάει να ξεφύγει και απαιτείται άμεση αντίδραση τόσο από το οργανωμένο σχολείο όχι με ευχές και προσευχές αλλά με αλλαγή πολιτικής εκ μέρους του Υπουργείου που πρέπει επιτέλους να καταργήσει δια ροπάλου τις παρελάσεις, τα παραμύθια για την ελληνικότητα της μακεδονίας, την καλλιέργεια του εθνικισμού έναντι των γειτόνων μέσω των επίσημων βιβλίων της ιστορίας κλπ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε πας καλά. Με πιο δικαίωμα χαρακτηρίζεις τους γονείς ως χρυσαυγίτες και τα παιδιά εν δυνάμει φασίστες. Με λίγα λόγια η χ.α. πάει για 15% μίνιμουν στις ερχόμενες εκλογές. Ασε τα παιδάκια στην ησυχία τους . Στην τελική σε αυτά ανήκει η Ελλάδα πλέον. Οχι σε εσένα παππού. Είδαμε τα χαϊρια σας.

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι κάποια χρόνια που η αριστερά προωθούσε τις καταλήψεις. Με αιτήματα μέχρι και «περισσότερο τυρί στην τυρόπιτα». Τότε κανεις δεν διαμαρτυρήθηκε, τώρα ξαφνικά πι καταλήψεις είναι σκοταδισμός επειδή κλείνουν τα σχολεία!

Ανώνυμος είπε...

Είσαι επικίνδυνος πλέον. Πάρε τα χάπια σου. Πιος είσαι ρε συ που θα πιάσεις το μαθητικό κίνημα στο στόμα σου?Αυτό είναι το μέλλον μας.Να το κλείσουμε φυλακή? Μήπως είσαι και εσύ τελικά σταγονίδιο της χούντας? Σα δε ντρέπεσαι λίγο. Ελεος.. Ε Λ Ε Ο Σ .

Ανώνυμος είπε...

Δλδ για να καταλαβω και εγω τωρα ο χαζος. Στο πολυτεχνειο καλα εκανε ο παπαδοπουλος και η χουντα που εβαλε τα τανκς εναντια στα παιδια της τοτε εποχης. Αρα παπαδοπουλος καλα, συριζα καλα = χουντα και οι δυο. Σωστη η εξισωση με βγηκε δηλαδη. Και το ψωμι παιδεια ελευθερια πρεπει να θεωρειται πλεον φασιστικο συνθημα συμφωνα με τα σημερινα δεδομενα.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα . Εγώ με το θέμα δεν θα πάρω θέση, αλλά μου δίνεις πάσα για κάτι άλλο που θα ήθελα να ασχοληθείς ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΕΙΣ σαν δημοσιογράφος και άνθρωπος πρώτα απο όλα. Με αφορμή τις σχολικές κινητοποιήσεις θα ήθελα να καυτηριάσω το θέμα των μαθητών που οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα για φροντιστήρια. Αυτά τα παιδιά (η μεγαλύτερη πλειοψηφία τους) είναι καταδικασμένα να μην περάσουν σε ΑΕΙ ΤΕΙ κτλ επειδή είχαν γονείς που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά. Η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών δεν δίνει δεκάρα τσακιστή. Αντιθέτως τους ενδιαφέρουν τα ιδιαίτερα μαθήματα που κάνουν και αυτοί παίρνοντας φυσικά μαύρα χρήματα. Και χαλάλι τους δεν με ενδιαφέρει. Αλλά γιατί καταδικάζετε τα μη εύπορα οικονομικά παιδιά?Είστε παιδαγωγοί πάνω απο όλα. Φυσικά διαβάζοντας τα παραπάνω δεν νομίζω να πέφτεις απο τα σύννεφα. Τα ξέρεις και καλύτερα απο εμένα σίγουρα. Εαν δεν είναι αυτός ρατσισμός απέναντι στα παιδιά που δεν έχουν λεφτά , τι άλλο να πω.